• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

HOME

Talenten! De nieuwe spaarmethode voor Nederland

LOGO v3-07
Klik op de banner en lees waarom !

Spaarexpert: Nulrente kwestie van tijd

Amsterdam – Spaarders bij de drie grootste banken moeten er serieus rekening mee houden dat hun rente dit jaar nog verder daalt. Het tarief van 0,05% gaat naar 0,01% en mogelijk zelfs naar 0%, voorspelt spaardeskundige Matthijs van Herten van onderzoeksbureau MoneyView.

61740880-f522-11e7-b4a5-2b3f83fbb6d7

Van Herten roept in herinnering dat de banken zelf al jaren rente betalen over het geld dat ze bij de Europese Centrale Bank moeten onderbrengen. Voor een partij als ING komt dat neer op een dagelijkse strop van enkele tientallen miljoenen euro’s. Een situatie waarin de klanten die op hun beurt geld naar de bank brengen wél rente krijgen, is op termijn onhoudbaar, redeneert hij. „De vraag is niet of, maar wanneer de rente nog verder richting nul gaat”, analyseert de onderzoeker.

Op dit moment is Triodos de enige bank in Nederland die zijn spaarders geen rente meer geeft. De bank verdedigt die keus door te stellen dat klanten niet voor de rente komen, maar voor de duurzame projecten waarin het spaargeld wordt geïnvesteerd. ABN Amro, ING en Rabobank hebben hun rentes de afgelopen jaren in stapjes afgebouwd naar 0,05%. Dat betekent dat een spaarder met een saldo van 1000 euro nu nog een halve euro rente ontvangt.

Triodos Nederland-topman Mattijs Bierman zei in december in een gesprek met deze krant dat een rente van 0,05% wat hem betreft „gelijk is aan 0%”.

Op vragen of hun rente naar 0% zal gaan, of zelfs daaronder zal duiken, antwoorden banken standaard dat ze „niets uitsluiten, maar ook niet op de zaken willen vooruitlopen”. Volgens Van Herten is er nog een mogelijkheid dat banken „hun rente op het randje laten balanceren, met 0,01%”.


Laatste nieuws van vandaag

BREAKING NEWS, ZO ZOUT ATEN WE HET NOG NIET

Hier dagelijks het nieuws volgen, wat is er aan de hand bij u om de hoek, in Nederland, Europa en in de rest van de wereld. Dit mag u niet missen, want het zal ook u en uw familie gaan beïnvloeden de komende maanden en jaren.

Lees hier het dagelijks nieuws door op de banner van uw keuze te clicken en mis geen belangrijk bericht meer. Blijf dit volgen, want het gaat nu wel heel snel en weet hoe u zich moet voorbereiden.

Met Talenten meer voor uw geld

De geheel vernieuwde uitgave van BonnenCourant met het laatste nieuws en de nieuwste acties van ondernemers in Nederland


De introductie van de meest onverwachte, onbeschrijfelijke en de meest gewilde gebeurtenis staat op het punt van lancering. Dit mag u niet missen. Neem de pagina’s door en volg ons op Facebook Platforms door éénvoudig de keuze van uw stad of product aan te klikken en verzeker u er in de toekomst van dat u bent voorbereid op dat wat gaat komen!

Reacties zijn gesloten.