• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

‘Russische advocate die Trump info wilde geven ingezet door Democraten’

Onderzoeksjournalist Robert Parry: ‘Mainstream media op hol geslagen met propaganda, leugens en bedrog, en escaleren naar conflict met nucleair bewapend Rusland’

2017-07-10-13-21-00.media tv schermen nepnieuws 02b

De Nederlandse propaganda/nepnieuws media, met op internet NU en NOS voorop, hebben wederom gretig een bericht van de New York Times overgenomen, die beweert dat er voor het eerst een echte aanwijzing is dat het campagneteam van Trump hulp uit Rusland wilde accepteren. De Times laat echter een aantal cruciale zaken rond een slechts 10 minuten durend gesprekje van de zoon van Trump met een Russische advocate buiten beschouwing. Belangrijkste aanwijzing is dat de persoon die om het gesprek had gevraagd, verbonden is aan een firma die door de Democraten werd ingezet om belastende informatie over Trump te vinden, en die onder andere het fake Steele-dossier produceerde. Met andere woorden: de ontmoeting lijkt door de Democraten op touw te zijn gezet om Trump in de val te lokken, iets dat overigens volledig mislukte.

De NY Times geeft overigens zelf gelijk toe dat het ‘onduidelijk is of de Russische advocate, Natalia Veselnitskaya, daadwerkelijk gevoelige informatie over mevrouw Clinton kon geven.’ Vollediger: een Russische advocate die sowieso ontkent namens de regering in Moskou te hebben opgetreden, en tevens ontkent dat in haar slechts 10 minuten durende gesprekje ook maar iets over Trumps campagne werd besproken.

Trump junior verklaarde dat hij op verzoek van een kennis had ingestemd met een gesprek met Veselnitskaya, die beweerde ‘een tip’ te hebben over de campagne van Hillary Clinton. Dat bleek echter een voorwendsel te zijn. De advocate had geen enkele informatie over Clinton, en begon meteen waar ze volgens eigen zeggen echt voor kwam, namelijk over de adoptieregels van Russische kinderen door Amerikaanse gezinnen. Trumps schoonzoon Jared Kushner hield het dan ook al na 10 minuten voor gezien, en liep weg.

Opgezet door persoon verbonden aan door Democraten gebruikte firma

Er is een sterke aanwijzing dat het gesprek niet zomaar plaatsvond, maar doelbewust werd opgezet in een poging om Trump in de val te lokken, om hem van ‘Russische collaboratie’ te kunnen beschuldigen. De persoon die Trump junior om het gesprek met Veselnitskaya had gevraagd, blijkt namelijk verbonden te zijn aan Fusion GPS, een firma die volgens openbare informatie door de Democraten werd gebruikt om een ‘oppositie research’ te doen tegen Donald Trump, en die tevens verantwoordelijk is voor het fake gebleken Steele-dossier. Deze cruciale informatie wordt door de NYT ‘vergeten’, en dus ook door de Nederlandse ‘kwaliteits’media.

Nog drie aspecten die het Times verhaal totaal onlogisch maken

Daarnaast zijn er nog drie andere aspecten die het erg onwaarschijnlijk maken dat het team van Trump daadwerkelijk dacht Russische hulp te krijgen voor de verkiezingscampagne:

* De zeer korte ontmoeting met de advocate vond een maand vóór het nepnieuws dat Russen de Democratische servers zouden hebben gehackt plaats. Zelfs Trump-hater Benjamin Wittes –vriend van de ontslagen en in opspraak geraakte oud FBI directeur James Comey- erkent dit. Als Rusland inderdaad van plan was geweest om Clinton te hacken, waarom dan niet een paar weken gewacht met het vragen van het gesprek? Dan zou er namelijk écht zwaar belastende informatie over Hillary kunnen worden gegeven, wat later alsnog gedaan werd door WikiLeaks.

* Hieruit volgt de vraag waarom de Russen slechts enkele weken later WikiLeaks (of Guccifer 2.0) zouden hebben gebruikt voor het doorspelen van info over Hillary, als ze dat –zoals de NYT suggereert- via de advocate rechtstreeks aan het team Trump hadden kunnen doen. Overigens werd het Kremlin er pas veel later van beschuldigd achter de gehackte emails te zitten. Dat werd gedaan om de aandacht af te leiden van een van de échte bronnen, een –later heel ‘handig’ vermoorde- Democratische official.

* Ten derde: als Donald Trump inderdaad dacht zeer gevoelige info over zijn opponent Hillary Clinton van de advocaat te krijgen, waarom was hij dan zelf niet aanwezig bij het gesprek? Trump heeft het afgelopen jaar duidelijk laten zien dat hij heel vaak het protocol negeert, en allerlei vormen van informatie zelf uit eerste hand wil horen.

Al deze zaken worden weggelaten uit de Westerse massamedia, overduidelijk om het tot nu toe 100% nepnieuws gebleken verhaaltje dat Rusland samenwerkte met Trump en de verkiezingen heeft gehackt en/of beïnvloed, nog een poosje overeind te houden. Ondertussen wacht het publiek nog steeds op ook maar één flintertje hard bewijs.

‘Mainstream media op hol geslagen met propaganda, leugens en bedrog’

De bekende onderzoeksjournalist Robert Parry concludeert dat ‘hoezeer de mainstream media de mensen ook wil doen geloven dat ze de waarheid in pacht hebben, ze in werkelijkheid op hol zijn geslagen in een wildernis van propaganda en leugens, een gevaarlijk gebied vol bedrog, dat de toekomst van de mensheid op het spel zet door de spanningen met het nucleair bewapende Rusland te escaleren. Dit probleem met de media is de afgelopen decennia groter geworden, omdat verantwoordelijke  journalistiek door hen is vervangen door lucratief carrièrejagen.’

Dat kan ook de overgrote meerderheid van de Nederlandse media, met de NPO/NOS en NU voorop, in hun zak steken, aangezien ook hier al jaren geen enkele sprake meer is van enige onafhankelijke, laat staan objectieve, berichtgeving, een feit waar de helaas te weinig kritisch denkende Nederlandse burgers zich van bewust (willen) zijn.

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) Consortiumnews via Zero Hedge
(3) Xandernieuws