• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Facebook censureert kritiek op islam, maar laat Jodenhaat gewoon staan

Censuur met terugwerkende kracht: ook blokkades vanwege jarenoude berichten – Antisemitische spook dat leidde tot de Holocaust is weer keihard terug bij onze Oosterburen

2017-07-27-14-39-16.av-mark zuckerberg leftist 01a

Mark Zuckerbergs ‘People First’ lijkt inmiddels vooral voor politiek-correcte, linkse mensen te gelden. (2)

Bij Facebook Duitsland is sinds deze maand te zien waar op zeker moment ook wij Nederlanders hoogstwaarschijnlijk mee te maken gaan krijgen: steeds strakker wordende censuur van niet gewenste, niet-politieke berichten, meningen, reacties en zelfs losse woorden. Daarbij wordt vooral het massa immigratie en islamisering beleid van de regering Merkel in ‘bescherming’ genomen tegen iedereen die daar kritiek op uit. Volgens Merkels extreemlinkse ‘Stasi censuurcommissaris’ Anetta Kahane worden alleen ‘haatberichten’ (= rechtse, conservatieve en ‘populistische’ meningen) verwijderd, maar vreemd genoeg (?) mogen oproepen van Arabische migranten en moslims om de Joden weer naar de gaskamers te sturen, gewoon blijven staan.

De tv-serie ‘Black Mirror’ toont een toekomst waarin telefoongesprekken plotseling door de staat kunnen worden afgebroken indien één van de bellers een verboden woord gebruikt. Facebook past sinds deze maand een vergelijkbare vorm van censuur dagelijks toe op de eigen gebruikers, in ieder geval in Duitsland, en over een poosje vermoedelijk in heel Europa. 30 dagen blokkade is de straf op het overtreden van de ‘gemeenschappelijke standaard’ – met terugwerkende kracht, dat wil zeggen dat het ook om berichten kan gaan die jaren geleden werden geplaatst.

Rücksichtslose blokkades

Verboden woorden zijn bijvoorbeeld ‘neger’ en ‘musel’ (=afkorting van mohammedaan). Wettelijk is het gebruik van deze woorden overigens niet per se verboden, maar voor Facebook maakt de context van het gebruik van deze woorden niets uit, en dat komt mede omdat de censuur deels volautomatisch wordt uitgevoerd, dus zonder tussenkomst van moderatoren. Dat houdt in dat een jarenoud bericht op uw Facebook pagina met de tekst ‘Ik vind het woord ‘neger’ racistisch’ óók automatisch een blokkade oplevert.

In plaats van rücksichtslose blokkades had Facebook zijn gebruikers ook een lijst met verboden woorden kunnen geven. Dat dit niet werd gedaan duidt erop dat men om puur ideologische gronden, en vooral om angst te zaaien, deze tactiek toepast. Bovendien zijn de schimmige regels op deze manier eenvoudig en zonder veel ruchtbaarheid uit te breiden tot andere niet-politieke correcte termen en meningen.

Extreemlinkse ideologen

Kijken we naar degenen die de censuur van Facebook uitvoeren, dan wordt duidelijk met welke ideologie we te maken hebben. Eva-Maria Kirschsieper is hoofd van Publiek Beleid van Facebook Germany, en zegt trots te zijn op haar harde optreden ‘tegen Nazi’s’. Ze is een groot fan van de oprichters van het extreemlinkse propagandaplatform ‘Correctiv’, dat onder andere door de beruchte globalist George Soros wordt gefinancierd. Voor haar huidige functie was ze assistent van een Europarlementariër van de sociaaldemocratische SPD.

Eerder had de regering Merkel de voormalige (?) DDR-Stasi spion Anetta Kahane, hoofd van de linksradicale Amadeu Antonio Stiftung, de leiding gegeven over het censureren en bestraffen van alle niet-politiek correcte uitingen op het internet, oftewel iedereen die het waagt kritiek te uiten op met name het massa immigratie en islamisering beleid. Dat dit rechtstreeks tegen het wettelijke verbod op censuur en het recht op vrijheid van meningsuiting ingaat, interesseert in Duitsland vrijwel niemand meer.

‘Alle Joden naar de gaskamers’ anno 2017 weer politiek-correct

Des te opvallender en vooral wranger is het dat Facebook Jodenhaat klaarblijkelijk wèl binnen de eigen normen en ‘gemeenschappelijke standaard’ vindt vallen. Uitspraken zoals ‘smerige Zionisten’ (waarmee niet alleen Joden, maar meestal ook alle inwoners en steunbetuigers van Israël worden bedoeld) en oproepen van voornamelijk mensen van Arabische en/of islamitische afkomst om de gaskamers weer te openen en alsnog alle Joden uit te roeien, mogen gewoon blijven staan.

Deze zaken druisen rechtstreeks tegen de bestaande wetgeving tegen racisme en antisemitisme in, maar blijven gewoon online staan. De Facebook censuur richt zich vrijwel uitsluitend op rechtse, conservatieve en ‘populistische’ kritiek op de islam en de massa immigratie. Het belasteren en verketteren van Joden, en zelfs oproepen tot geweld tegen hen en een nieuwe Holocaust, blijken anno 2017 politiek-correct genoeg te zijn geworden om ongemoeid te laten. (1)

Op weg naar een nieuwe massaslachting

Het behoeft nauwelijks uitleg dat deze twee zaken rechtstreeks met elkaar in verband staan, want nergens is de Jodenhaat zó diep geworteld als in de islam. Ook hieraan zien we dat de gevestigde orde in Europa opnieuw dezelfde fatale keuzes als in de jaren ’30 van de vorige eeuw heeft gemaakt, met dit verschil, dat volgelingen van het nieuwe Nazisme, het islamisme, nu in enorme aantallen en met alle egards opzettelijk naar onze landen worden gehaald.

We waarschuwden er al jaren geleden voor, en het is nu realiteit: het racistische en antisemitische spook dat ons werelddeel een kleine 80 jaar geleden in de grootste massaslachting uit de geschiedenis stortte, is weer terug – alleen heeft het nu de impliciete –en wat linkse partijen betreft zelfs expliciete- medewerking van het grootste deel van de Europese politiek en media. Wij vrezen dat dit opnieuw op een ongekende slachtpartij zal uitlopen, want kansen om deze nog te voorkomen laten de Europeanen en ook Nederlanders in de stemhokjes keer op keer aan zich voorbijgaan.

David D. Letterman

(1) Anonymous
(2) Afbeelding: Mark Zuckerberg on stage at Facebook’s F8 Conference / Maurizio Pesce from Milan, Italia / WikiMedia Commons Attr.2.0 Generic license
(3) Xandernieuws