• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Paniek in VS over nieuwe drug die dodelijk kan zijn bij aanraking met de huid

Staat New Hampshire waarschuwt inwoners ‘hyper, hyper waakzaam te zijn met waar je je handen op legt’ – Levensgevaarlijke drug perfect wapen voor terroristen – Drugs veel grotere doodsoorzaak Amerikanen dan verkeersongelukken – ‘Carfentanil rukt ook in Nederland op’

2017-05-07-00-31-04.heroine verslaafde 01a

Voor een ‘paradijselijk’ effect wordt de nieuwe drug inmiddels ook gemixt met heroïne. Ondanks het steeds harder wordende Amerikaanse antidrugsbeleid neemt het aantal gebruikers en overdosis-gevallen al jaren explosief toe, waardoor steeds meer mensen zich afvragen of dat nu wel de juiste aanpak is.

In de Verenigde Staten is de angst toegeslagen voor een nieuwe en misschien wel aller gevaarlijkste drug ooit: Carfentanil, een synthetisch middel dat 10.000 x sterker is dan morfine, 300 x sterker dan Fentanyl en 50 tot 150 x krachtiger dan heroïne, en oorspronkelijk werd gemaakt om olifanten mee te verdoven. Zelfs alleen al het aanraken van deze stof met de blote huid kan dodelijk zijn. Vorig jaar zou ook popster Prince erdoor om het leven zijn gekomen.

De gouverneur van de staat New Hampshire, Chris Sununu, onthulde afgelopen week op een persconferentie dat de levensgevaarlijke drug, die vorig jaar al minimaal drie levens heeft geëist, ook zijn staat heeft bereikt. Chris Hickey, de brandweercommandant van de stad Manchester,  waarschuwt de inwoners van de staat om ‘hyper, hyper waakzaam te zijn voor wat er rond gaat, hyper waakzaam met waar je je handen op legt, waar je in contact mee komt.’

‘Het enige wat we kunnen doen is in hazmat pakken, die ons volledig beschermen, op iedere afzonderlijke overdosis afgaan. We moeten daar gewoon super, super voorzichtig mee zijn.’

Neutraliserend middel niet meer afdoende

Carfentanil, dat in Noord Amerika vooral door Mexicaanse drugsbendes wordt geproduceerd, is zo krachtig dat ambulancemedewerkers soms een dubbele dosis Narcan aan een slachtoffer moeten toedienen. Narcan is een drug die de schadelijke effecten van een overdosis met een andere drug neutraliseert en minimaliseert.

Artsen waarschuwen echter dat Narcan niet voldoende zal zijn zodra het aantal gebruikers verder toeneemt. Vooral in de noordoostelijke staten loopt het aantal overdosis gevallen snel op.

Paniek; Perfect wapen voor terroristen

Bij zowel de lokale als statelijke autoriteiten is de paniek toegeslagen, vooral omdat alleen al contact van de drug met de blote huid dodelijk kan zijn. De federale overheid zal de toch al strenge drugswetten waarschijnlijk verder gaan verscherpen

Die beruchte ‘war on drugs’ heeft overigens voornamelijk averechtse effecten gesorteerd, omdat steeds meer gebruikers zich daardoor tot de ‘vuile’ zwarte markt hebben gekeerd, met alle gevolgen (zoals toenemende criminaliteit en steeds meer drugsdoden) van dien. Carfentanil, dat steeds vaker gemixt wordt met versneden heroïne, lijkt door de extreme dodelijkheid tevens een perfect wapen voor ISIS terroristen, iets waar het Amerikaanse ministerie van Defensie al in 2016 voor waarschuwde.

Er zijn ook geruchten dat het Russische leger en de Israëlische Mossad het middel hebben gebruikt als chemisch wapen tégen terroristen. Vorig jaar kon Carfentanil gewoon legaal op internet bij diverse bedrijven in China worden besteld voor ongeveer € 2500,-. (4)

Aantal drugsslachtoffers veel groter dan verkeersdoden

Het aantal drugsdoden in de Verenigde Staten blijft al jaren toenemen. Sinds 2008 zijn drugs een belangrijkere doodsoorzaak dan verkeersongevallen. Het aantal Amerikanen dat in 2014 omkwam door drugs bedroeg 49.714, door verkeersongelukken 32.675. In datzelfde jaar werd de ‘magische’ grens van 1 miljoen heroïnegebruikers gepasseerd. (2) Tussen 2011 en 2016 groeide het aantal in beslag genomen kilo’s heroïne met maar liefst 80% tot ruim 6,7 ton. (3)

Vraagtekens bij strenge drugsbeleid, maar (nog) geen vragen bij harde samenleving

In de VS worden steeds meer vraagtekens gezet bij het zeer strenge drugsbeleid. In plaats van het arresteren en demoniseren van drugsgebruikers –waardoor ze nog dieper in de ellende terechtkomen- zouden ze moeten worden geholpen om af te kicken, zo suggereren sommigen, en zouden bepaalde drugs gedeeltelijk gelegaliseerd (en dus gecontroleerd) moeten worden. In ons eigen land is dat al jaren normaal en succesvol, maar in Amerika tot nu toe vrijwel onbespreekbaar.

Zo goed als niemand durft de vinger te leggen op de onderliggende oorzaken van het massale drugsgebruik in de VS: de keiharde, totaal op geld en status gerichte ‘mij, mezelf en ik’ samenleving, waardoor er nauwelijks begrip, ruimte en (sociale) voorzieningen zijn voor mensen die het om wat voor reden dan ook minder goed getroffen hebben in dit leven, en die vervolgens uit wanhoop grijpen naar drugs om hun pijn en ellende te verzachten.

‘Opmars in Nederland’

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink schreef in maart dat Carfentanil ook zijn opmars maakt in Nederland, en er al ‘verschillende incidenten’ mee zijn geweest. (5)

David D. Letterman

(1) The Anti Media via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) The Anti Media
(4) AD
(5) Misdaadjournalist
(6) Xandernieuws