• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

China dreigt met oorlog bij komst Amerikaans vliegdekschip

Amerikaanse admiraal: ‘Wij zijn bereid om desnoods te vechten’ – Onvoorspelbaar Noord Korea vormt potentieel groot gevaar voor wereldvrede nu China kolenimport heeft stopgezet Flashback: Ex-CIA remote viewers voorspelden Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog

2017-02-24-18-37-59.kim jong-un lachend met militairen - kernbom 01a

Gebruikt Kim Jong-un zijn kernbommen om zijn positie te redden? (kernexplosie in monitor gefotoshopt)

De Chinese Global Times, spreekbuis van de heersende Communistische Partij, heeft de regering Trump gewaarschuwd dat het leger ‘voorbereidingen treft’ voor oorlog zodra het Amerikaanse vliegdekschip USS Carl Vinson in de Zuid Chinese Zee is aangekomen. Tegelijkertijd houdt Peking serieus rekening met het instorten van het regime van de Noord Koreaanse dictator Kim Jung-un, nu China de kolenimporten uit het land heeft stopgezet. De onvoorspelbare Kim Jong-un zou hierdoor wel eens getriggerd kunnen worden tot het inzetten van zijn handjevol kernbommen tegen Zuid Korea, Japan of de Amerikaanse marine.

China bouwde de afgelopen jaren in razendsnel tempo zo’n 20 eilandjes in de Zuid Chinese Zee om tot militaire bases. Met name Japan, de Filippijnen en de Verenigde Staten hebben hier hevig tegen geprotesteerd, omdat de Zee volgens internationaal recht niet bij de territoriale wateren van China hoort. De eilandjes zelf zijn al tientallen jaren betwist gebied.

Admiraal: ‘VS bereidt om te vechten’

China is fel tegen de komst van het Amerikaanse vliegdekschip USS Carl Vinson naar de Zuid Chinese Zee. De Global Times haalt de Amerikaanse vice-admiraal Joseph Aucoln aan, de commandant van de 7e Vloot, die verklaarde dat de VS ondubbelzinnig ‘bereid is om desnoods te vechten’ toen hem werd gevraagd of Amerika ‘directe militaire dreigementen’ richting China maakt.

Chinese officials reageerden daar met vergelijkbare dreigementen op. ‘Als de VS op militaire wijze volhoudt dat het in staat is de Chinese Draak te temmen, zullen ze allerlei soorten geavanceerde Chinese wapens en andere militaire activiteiten op de eilanden tegenkomen. Amerikaanse generaals zeggen dat ze bereid zijn om indien nodig te vechten. Het Volks Bevrijdings Leger maakt eveneens voorbereidingen,’ aldus de Times.

Peking waarschuwt voor ‘militair treffen’

Vorige maand verklaarde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson dat de regering Obama te slap is geweest door China toe te staan de Zuid Chinese Zee te militariseren. Peking reageerde vervolgens dat Tillersons opmerkingen ‘tot een militair treffen’ kunnen leiden. (1)

De reactie van de Chinezen valt te begrijpen als de situatie virtueel wordt omgekeerd. De VS zou het nooit accepteren als de Chinese marine voortdurend in de Caraïbische Zee, vlak voor de kust van Texas, zou gaan patrouilleren. En Europa zou heel gespannen raken als Russische oorlogsschepen de Noordzee tot hun vrijwel permanente werkterrein zouden maken.

China houdt rekening met instorten regime Kim Jong-un

Een mogelijk nog groter gevaar schuilt in het besluit van China om de import van Noord Koreaanse steenkool –wat neerkomt op meer dan 50% van de steenkoolexport van de Stalinistische dictatuur- te stoppen. Dat was een vergelding voor de Noord Koreaanse raketlancering van vorige week, waarmee het land probeerde aan te tonen dat het (bijna) zover is om ballistische raketten met kernkoppen te lanceren.

In Peking houdt men er serieus rekening mee dat het regime van dictator Kim Jong-un zal instorten, nu hij van zijn belangrijkste buitenlandse inkomstenbron is beroofd. De bizarre liquidatie van Kim Jong-uns halfbroer in Maleisië, die werd beschermd door de Chinese autoriteiten, lijkt op grote instabiliteit in Pyongyang te wijzen. Berichten dat het Chinese leger troepen naar de grens met Noord Korea heeft gestuurd om een mogelijke vluchtelingenstroom tegen te houden, worden vooralsnog ontkend.

Op de Noord Koreaanse staatstelevisie werden de maatregelen van (voormalig?) beschermheer China fel bekritiseerd. Tevens werd beweerd dat het stopzetten van de steenkoolimport het land geen seconde zal afhouden van het blijven ontwikkelen van kernwapens en internationale ballistische raketten.

Onvoorspelbare Kim Jong-un gevaar voor wereldvrede

Gezien de reputatie van Kim Jong-un zou hij wel eens onvoorspelbaar en irrationeel kunnen reageren op een eventuele militaire coup in zijn land, die het gevolg zou kunnen zijn van het wegvallen van de steenkool export naar China. Het is zeker niet ondenkbaar dat hij, om zijn eigen positie veilig te stellen, de paar kernbommen die hij nu heeft zal gebruiken tegen Zuid Korea, Japan en/of de Amerikaanse marine, wat ongetwijfeld zeer ernstige gevolgen zal hebben voor de vrede in de regio, en mogelijk voor de hele wereld.

Flashback: Remote viewers ‘zagen’ Noord Koreaanse kernexplosie gevolgd door wereldoorlog en verwoestende zonnevlam

Deze maand vijf jaar geleden plaatsten we een artikel over een zogeheten ‘remote viewing’ team, dat zijn oorsprong vond in een geheim CIA programma uit de jaren ’70, dat bedoeld was om te kijken of mensen met buitenzintuiglijke waarnemingen als ‘spionnen op afstand’ zouden kunnen worden getraind en ingezet. Toen dit team steeds meer successen boekte, begon men te experimenteren of ze ook in de toekomst konden ‘kijken’.

Het hoofd van dit programma, de gedecoreerde majoor Ed Dames, voorspelde op grond van de bevindingen van dit inmiddels particulier opererende team een aantal inderdaad uitgekomen gebeurtenissen, zoals een krachtige zonnevlam die in 2003 de Aarde maar net miste, Noord Korea dat een kernbom zou ontwikkelen (waar hij toen nog voor belachelijk werd gemaakt) en een grote aardbeving in Japan, waardoor er een enorme ramp met een kerncentrale zou plaatsvinden. Zoals iedereen weet gebeurde dit inderdaad in 2011 in Fukushima.

Het ‘remote viewing’ team zag volgens Dames dat een aantal jaren na de kernramp in Japan plotseling een grote (wereld?)oorlog zal uitbreken nadat Noord Korea een kernbom gebruikt. En dan, als over de hele wereld talloze soldaten in diverse oorlogen aan het vechten zijn, zal de zon een gigantische uitbarsting hebben, een ‘killshot’ genoemd, die vrijwel het gehele Noordelijke Halfrond van onze planeet totaal zal verwoesten.

Danes commentaar in 2003: ‘Soms wil ik het zelf ook allemaal ontkennen en ervoor kiezen niet te geloven dat wat wij zien ook echt zal gaan gebeuren. Maar ik zal wel moeten, ik heb geen keus… Ik begrijp de sceptici overigens wel. Als iemand anders mij dit zou vertellen zou ik hem ook niet geloven. Hoe zou ik dat kunnen? Dit is zó rampzalig, daar wil je dus niet eens aan dénken.’

‘Op veel plaatsen in de wereld is het nu al ellendig genoeg. Wie wil dus horen dat het einde der tijden eraan komt? Dat we door de zon geroosterd zullen worden?’

David D. Letterman

* I.v.m. een storing in het beheer is dit artikel enige uren later op de site geplaatst.

(1) Infowars
(2) Zero Hedge
(3) Xandernieuws