• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Advocaat hooggerechtshof VS: Obama verantwoordelijk voor soft coup tegen Trump

2017-02-19-14-19-33.obama trump handdruk 01a

Een verraderlijke handdruk: ‘Liar in Chief’ annex ‘Traitor in Chief’ Obama zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de ‘deep state’ schaduwregering een stille staatsgreep tegen Donald Trump kan plegen.

Jay Sekulow, één van de meeste prominente hooggerechtshof advocaten in de VS en tevens mensenrechtenexpert, beschuldigt oud president Obama ervan achter de ‘zachte’ coup van het establishment, ook wel de schaduwregering of ‘deep state’ genoemd, tegen Donald Trump te zitten. ‘Daar zou hij verantwoordelijk voor moeten worden gesteld,’ vindt Sekulow, wijzend op de buitengewoon verregaande bevoegdheden die Obama de inlichtingendiensten in zijn allerlaatste dagen in het Witte Huis gaf, en die nu tegen team Trump worden ingezet.

16 inlichtingendiensten hebben nu toegang tot gegevens NSA

Een serie ongekende ‘lekken’ bij de FBI en NSA veroorzaakten vorige week het aftreden van Trumps Nationale Veiligheid Adviseur Mike Flynn. Zijn enige ‘misdaad’ was dat hij een telefoongesprek had gevoerd met de Russische ambassadeur.

Tot eind vorig jaar mocht alleen de NSA onbeperkt gesprekken en andere communicatie registreren en afluisteren, en hadden slechts een handjevol mensen onbeperkte toegang tot deze gegevens. Die strenge beperking bestond om de privacy van mensen te waarborgen en gevoelige, staatsgeheime informatie te beschermen. 17 dagen voordat hij het veld ruimde gaf Obama de andere 16 inlichtingendiensten echter eveneens toegang tot deze enorme database.

Sekulow: ‘Waarom wachtte de regering Obama totdat ze nog maar 17 dagen over hadden, als ze dachten dat dit bevel zo belangrijk was? Ze hadden daar 8 jaar voor, maar deden het niet. Bovendien veranderde het een executive order van Ronald Reagan dat alleen de NSA de ruwe gegevens krijgt en bepaalt wat er (met andere diensten) wordt gedeeld.’

Obama creëerde schaduwregering en ‘moet verantwoordelijk worden gesteld’

‘De verandering die de president aanbracht, en die op 15 december 2016 door James Clapper en op 3 januari 2017 door (minister van Justitie) Loretta Lynch werd ondertekend, is dat ze besloten dat 16 diensten nu deze ruwe gegevens kunnen inzien. Hiermee wordt er bijna een schaduwregering gecreëerd. Alle mensen (in deze diensten) die het niet met president Trump eens zijn zullen hierdoor nog meer gaan ‘lekken’. Dus waarom deden ze dit niet 8 jaar geleden, 4 jaar geleden, 3 jaar geleden, maar wachtten ze tot ze nog maar 17 dagen over hadden?’

Interviewer Sean Hannity wijst er dan op dat het hierdoor vrijwel onmogelijk is geworden om de daders van het illegale afluisteren van generaal Flynn te achterhalen, juist omdat er zoveel verschillende diensten, met vele honderdduizenden werknemers, bij betrokken zijn.

De hooggerechtshof advocaat bevestigt dit en zegt dat indien nog steeds alleen de NSA toegang tot deze gegevens had gehad, er slechts heel weinig mensen verantwoordelijk voor deze lekken konden zijn geweest, en de dader dus vrij eenvoudig te vinden zou zijn. ‘Maar deze verandering door de regering Obama was zo ingrijpend… En dan vragen we ons nog af waarom er lekken zijn.’  Zijn conclusie: ‘President Obama, James Clapper en Loretta Lynch zouden hier verantwoordelijk voor moeten worden gesteld.’

David D. Letterman

(1) Zero Hedge (/ YouTube)
(2) Xandernieuws