• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Syrische migrant gearresteerd voor plannen grote bomaanslag in Nederland

2017-01-03-04-22-02-aanslag-kerstmarkt-berlijn-19-dec-2016-m1

De aanslagen met vrachtwagens in Nice en Berlijn zullen vermoedelijk nog vaker worden herhaald, en nog grotere aantallen dode Europeanen opleveren als ze inderdaad worden volgestopt met explosieven.

Het Duitse Openbare Ministerie heeft bekend gemaakt dat een Syrische migrant is gearresteerd voor het plannen van grote aanslagen met vrachtwagens en personenauto’s volgeladen met explosieven in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland (2). De Syriër, die 2 jaar geleden in Duitsland arriveerde, had onder andere personenauto’s in politiekleuren willen overschilderen, om deze met een bom in een grote mensenmenigte tot ontploffing te brengen.

Volgens officier van Justitie Christoph Rebmann probeerde de 38 jarige Syriër, die zaterdag werd gearresteerd, € 180.000,- van ISIS los te weken voor het financieren van zijn beoogde aanslag(en). De autoriteiten ontdekten het plan op een telefoon die werd onderzocht tijdens een huiszoeking. De ‘vluchteling’ zou nog niet zijn begonnen met het ombouwen van auto’s tot rijdende bommen.

Nadat hij was gearresteerd gaf de verdachte het excuus dat hij nooit een aanslag had willen plegen, maar op deze wijze enkel geld van ISIS had proberen te krijgen om aan zijn achtergebleven familie te geven.

In Duitsland lijken de autoriteiten na de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn toch voorzichtiger te worden. Zo pleitte minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière ervoor om uitgeprocedeerde asielzoekers die gevaarlijk worden geacht voortaan op te sluiten voordat ze worden gedeporteerd.

Vermoedelijk is dit echter enkel stoere taal met het oog op de verkiezingen in september. De vrijheidspartij Alternative für Deutschlandverwijt de regering Merkel vanwege het open grenzenbeleid direct verantwoordelijk te zijn voor de vele kleinere en enkele grote aanslagen in het land.

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) Saarland.de
(3) Xandernieuws