• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Vuur Intifada: Palestijnen steken honderden branden in Israël aan

Duizenden Israëliërs gedwongen hun huis uit, hele wijken verwoest, al voor miljoenen schade – Arabische social media verheugen zich over branden

2016-11-24-13-57-13-bosbranden-bij-haifa-24-nov-2016-a

Vandaag: Enorme branden bij Haifa, waar 11 wijken moesten worden ontruimd en 12 mensen gewond raakten. (2)

De afgelopen twee dagen zijn op zeker 220 plaatsen in Israël (bos)branden ontstaan, soms zeer grote. De politie heeft sterke aanwijzingen dat Palestijnen de branden hebben aangestoken, een ‘Vuur Intifada’, als een nieuwe vorm van terreur tegen de Joodse staat. Heel de regio wordt op dit moment geteisterd door grote droogte, maar alleen in Israël zijn bossen in brand gevlogen. Eveneens erg opvallend: achter de ‘groene lijn’, waar de Palestijnen hun eigen staat eisen, is niet één brand gezien.

Premier Netanyahu bevestigde gisterenavond dat er inmiddels bewijs is dat diverse branden zijn aangestoken. In Dolev, vlakbij Ramallah, werden de daders door bewakingscamera’s opgenomen. Daarop besloten de regering en de politie om agenten, soldaten, reservisten en grenswachten in te zetten om de open gebieden rond dorpen en gemeenschappen te bewaken, in de hoop de brandstichters op heterdaad te betrappen.

Duizenden Israëliërs moesten hun huizen ontvluchten omdat de branden te dichtbij kwamen. Hele straten zijn verwoest. Ten zuiden van Haifa ging in Zichron Yaacov een complete wijk in vlammen op. De geschatte schade bedraagt minstens $ 12 miljoen, maar vermoedelijk veel meer.

Rusland, Kroatië, Italië, Griekenland en Cyprus sturen in totaal 6 blusvliegtuigen naar Israël. Die worden vanaf vandaag ingezet. Het stormachtige weer zorgt er tijdens de droogte voor dat branden die leken te zijn geblust, een stukje verderop weer oplaaien, omdat de wind de vonken verspreidt.

Moslims blij met branden

Op Arabische social media is massaal verheugd gereageerd op de vele branden in Israël. Een imam in Koeweit wenst ‘hen veel geluk – de branden dan :-).’ De Egyptische nieuwssite Almogaz plaatste een spotprentje van twee moslims, waarvan de één zegt: ‘Israël staat in brand’, en de ander reageert: ‘Geweldig. Niemand in de wereld kan hen uitstaan.’ (3) Het zijn al jaren de gebruikelijke misselijke reacties als Joden en Israëliërs ergens het slachtoffer van zijn, maar niemand in Europa lijkt zich daar ook maar één seconde druk om te maken.

David D. Letterman

(1) DEBKA
(2) Arutz 7
(3) Ynet News
(4) Xandernieuws