• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Beleid ECB en Brussel totaal mislukt: Griekse crisis is terug; 1,6 miljoen Grieken ‘extreem arm’

Griekse samenleving valt steeds dieper in chaos en anarchie – Grootste bank Noorwegen wedt op instorten Amerikaanse beurzen

2016-09-06-15-12-33.dreigende lucht vlaggen eu en griekenland 01b

16 maanden geleden besloot de Europese Centrale Bank om de geldkranen volledig open te draaien, en –geheel tegen alle oorspronkelijke verdragen en afspraken in- massaal de schulden van de feitelijk al lang failliete lidstaten op te kopen. Inmiddels heeft de bank een duizelingwekkende € 1 biljoen (€ 1000 miljard) opgekocht. Resultaat? NUL. Het is maar niet gelukt om de officiële inflatie aan te wakkeren, en de opdrachten voor de Europese industrie blijven maar teruglopen. Tot overmaat van ramp is –zoals we al jaren voorspellen- de Griekse crisis weer teruggekeerd. Het land eist nieuwe miljarden van de EU, terwijl het maar 2 van de 15 beloofde hervormingen heeft doorgevoerd. Ondertussen valt de Griekse samenleving wekelijks dieper in totale chaos, anarchie en armoede.

Sinds maart kocht de ECB voor € 238 miljard Duitse, € 189 miljard Franse en € 164 Italiaanse staatsobligaties op, en voor € 20,5 miljard aan bedrijfsobligaties. De ECB heeft daarmee een bijna net zo grote financiële zeepbel gecreëerd als de Amerikaanse Federal Reserve, een zeepbel die maandelijks minimaal € 80 miljard groter wordt.

Het aantal opdrachten voor de Europese industrie blijft ondanks alle opkoopprogramma’s verder dalen, waardoor de verwachte economische groei voor 2017 opnieuw naar beneden moest worden bijgesteld. In plaats van dat deze statistieken de Europese beleidsmakers eindelijk doen inzien dat dit beleid niet werkt, zullen ze hier juist mee doorgaan, en de crisis nog erger maken.

Met Orwelliaans taalgebruik naar Europese Superstaat

Dat gaat gepaard met het inmiddels dagelijks door de EU toegepaste Orwelliaanse taalgebruik. ECB econoom Ewald Nowotny durfde te beweren dat het geldbeleid ‘krachtiger blijkt dan verwacht’, en dat ‘het eurosysteem heeft aangetoond dat het altijd meer kan doen’. (1) De argeloze lezer interpreteert automatisch dat Nowotny het over een positieve uitkomst heeft. Maar wat als hij zelf eveneens drommels goed weet dat dit beleid tot een ongekende financieel-economische crisis in Europa zal leiden?

Daarmee komt de realisatie van de ‘complottheorie’ dat de elite in Brussel bewust op deze enorme crisis aanstuurt, omdat het nog de enige manier is waarmee ze de Europese volken van hun laatste resten soevereiniteit kunnen beroven, en de totale macht kunnen grijpen voor de gedwongen vorming van een Europese Superstaat, steeds dichterbij.

Griekse crisis terug van nooit weggeweest

Het aantal tekenen aan de wand hiervoor zijn tenslotte amper meer bij te houden. Zo is de Griekse crisis teruggekeerd – van overigens nooit weggeweest. De linkse regering in Athene eist ‘de wanhopig noodzakelijke € 2,8 miljard’ die nodig zijn om het land nog een paar weken langer net met de neus boven water te houden.

De Europese ministers nemen zogenaamd weer eens een harde houding aan, omdat de Grieken tot nu toe slechts 2 van de beloofde 15 hervormingen, die dringend noodzakelijk zijn om überhaupt maar enige kans te maken financieel ooit weer een beetje gezonder te worden, heeft doorgevoerd. De regenten in Athene hikken echter nog steeds aan tegen zeer impopulaire maatregelen, zoals het beperken van de uitgaven, het verlagen van de pensioenen, en het verhogen van de belastingen.

Chaos en anarchie; 1,6 miljoen Grieken ‘extreem arm’

De Grieken beseffen echter al jaren dat de EU hun land nooit bankroet zal laten gaan, omdat hiermee een kettingreactie in gang zal worden gezet, waar de Unie uiteindelijk aan ten onder zal gaan. Bovendien gaat het bepaald niet de goede kant op met het land. Zo is zowel de werkeloosheid en de armoede inmiddels de hoogste van heel Europa. In 2009 was nog maar 2,2% van de Grieken ‘extreem arm’, nu is dat al 15%, oftewel zo’n 1,6 miljoen mensen.

Nodeloos te zeggen dat dit in steeds meer plaatsen en landsdelen tot chaotische en soms zelfs anarchistische taferelen leidt. Inmiddels worden politie eenheden bij onder andere de Nationale Technische Universiteit in Athene bijna dagelijks met brandbommen aangevallen door soms wel 200 met capuchons over hun hoofden getrokken jongeren. De politie heeft van de politiek de opdracht gekregen niet in te grijpen, en pas iets te doen als de situatie uit de hand loopt, bijvoorbeeld wanneer een bus in brand wordt gestoken, of een weg wordt geblokkeerd.

‘Het zou triest zijn als tegen de tijd dat Europa eindelijk beseft dat het in de greep houden van Athene de Griekse samenleving letterlijk verplettert, er niet langer sprake is van een samenleving,’ luidt de conclusie op Zero Hedge. (2)

Grote crash in EU en VS komt steeds dichterbij

Wij vermoeden dat de Europese elite alles in het werk zal stellen om de onvermijdelijk crash tot na de cruciale verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland volgend jaar uit te stellen. Maar of dat gaat lukken? In de Verenigde Staten impliceert president Obama namelijk steeds openlijker dat er wel eens een crisis kan komen die hij dan zal aangrijpen om de verkiezingen in november op te schorten. Die crisis zou nu al in voorbereiding kunnen zijn door valse berichten over manipulatie van de verkiezingen door de Russen. Gemanipuleerd wordt er zo goed als zeker, echter niet door Rusland, maar door de globalistische elite, die koste wat het kost wil voorkomen dat Donald Trump president wordt.

De grote maatschappelijke onrust en waarschijnlijk zelfs het wijd verspreide geweld dat op zo’n verstrekkend besluit zal volgen, en/of de vervalste verkiezing van de door veel Amerikanen gehate Hillary Clinton, zal vermoedelijk wereldwijd een serie toch al wankele dominostenen doen omvallen.

De grootste bank van Noorwegen wedt voor het eerst officieel op de instorting van de Amerikaanse beurzen. Volgens de DNB bank zitten teveel Amerikaanse ondernemingen tot over hun oren in de schulden (waarmee ze de fake economische opleving van de afgelopen jaren hebben gerealiseerd, een proces dat overigens ook in Europa en Nederland heeft plaatsgevonden). Vooral de energie-, levensmiddelen- en telecommunicatie sectoren zouden er slecht aan toe zijn. Kortom: alles waar de moderne samenleving op draait. (3)

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten