• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Defensie industrie VS verdient goud geld met anti-Russische paranoia

Britse topjournalist Neil Clark: ‘Eerst creëert de VS chaos in een land, en verkoopt er dan zijn nieuwste militaire materieel aan om hen voor deze ‘chaos’ te beschermen’

2016-08-23-16-22-09.vs democratie brengers

‘Vrijheid’ en ‘democratie’, The American Way.

Al twee, drie jaar lang spugen Westerse politici en media hysterische termen en beweringen zoals ‘de Russische dreiging’, ‘de Russische agressie in Europa’, en ‘de aanstaande Russische invasie van Oekraïne / Polen / de Baltische staten’ over ons uit. Een korte blik op wie de bron van deze propaganda is, en wie hier het meeste van profiteert, onthult hoe de vork in de steel zit: het is de Amerikaanse defensie industrie, die miljarden verdient nu het Westen zich opnieuw gaat bewapenen tegen de Russen. En het zijn de Amerikaanse ‘denktanks’, het Pentagon en de marionetten van de NAVO die dit proces met regelrechte leugens stand houden. Landen die weigeren hiervoor te buigen, worden zoals destijds Joegoslavië / Servië gewoon platgebombardeerd.

Richard Cody, voormalig generaal en vicepresident van de op zes na grootste defensie leverancier L-3 Communications, betreurde destijds het einde van de Koude Oorlog, omdat het budget voor defensie daarmee fors werd teruggeschroefd. Nu zegt hij dat ‘het herrijzende Rusland’ voor een nieuwe ‘impuls’ heeft gezorgd. Collega’s laten dezelfde geluiden horen, en diverse denktanks –zoals het Lexington Institute en de Atlantic Council- dringen als hun trouwe lobbyisten sterk aan op hogere militaire uitgaven om de ‘Russische dreiging’ tegen te gaan.

VS creëert eerst chaos, en verkoopt dan wapens voor ‘bescherming’

In februari viel het Center for European Policy Analysis (CEPA) het Russische Sputnik aan, omdat dit nieuwskanaal een stem geeft aan Westerse ‘anti-establishment protest politici’ die kritiek uiten op het beleid van de NAVO en de EU. Zo stelde ook PVV-leider Geert Wilders onlangs dat de Nederlandse uittreding uit de EU (‘Nexit’) gebruikt kan worden om de handel met Rusland, die zwaar door de sancties is getroffen, weer te herstellen (2).

Het CEPA stelt zich als ‘onpartijdig’ voor, maar wordt door onder andere het Amerikaanse ministerie van Defensie, Boeing, Raytheon, Textron Systems, Sikorsky Aircraft, Bell Helicopter en Lockheed gefinancierd – stuk voor stuk grote en machtige defensie leveranciers.

‘Wat er nu in Europa gebeurt, is hetzelfde als wat al jaren in het Midden Oosten gaande is,’ schrijft de bekende, gezaghebbende Britse veteraan-journalist Neil Clark. ‘De VS creëert chaos, en verkoopt dan aan deze landen zijn nieuwste militaire materieel om hen voor deze ‘chaos’ te beschermen. Deze zwendel is duidelijk gebaseerd op de afpersingstactieken van de maffia. Landen die weigeren te betalen, zoals Joegoslavië in de jaren ’90, worden vrijwel zeker gebombardeerd.’

Staatsgreep Oekraïne, anti-Rusland propaganda: Meer geld voor defensie

Zo begon ook de ellende in Oekraïne. De VS trok miljarden uit voor een ‘regime verandering’. De democratisch gekozen regering van Viktor Yanukovych werd afgezet, en vervangen door een illegaal pro-Amerikaans regime, waarvan de leden van te voren waren uitgekozen door de CIA en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Toen de bevolking van de Krim in een democratisch referendum bijna unaniem ‘Nyet’ zei en voor aansluiting bij Rusland stemde, werd Putin in de Westerse media onmiddellijk valselijk als ‘agressor’ en ‘bezetter’ neergezet, die ‘een invasie’ van het land had gepleegd of wilde uitvoeren. In Washington wist men heel goed dat de door de CIA en neonazi groepen op touw gezette staatsgreep de spanningen met Moskou flink zou vergroten – en dat was dan ook precies wat de VS wilde.

Nu krijgen we van de NAVO te horen dat wij in Europa jaarlijks miljarden euro’s extra moeten uitgeven aan defensie om de ‘Russische dreiging’ tegen te gaan. Het zal u inmiddels duidelijk zijn wie daar het meeste van profiteert: de Amerikaanse, en deels ook Europese defensie industrie. Vorig jaar schafte Polen voor € 4,88 miljard aan Patriot raketten en Airbus helikopters aan. Eind 2014 kocht het ‘bedreigde’ Estland 80 Amerikaanse Javelin raketten, en in februari kondigde het land voor nog eens € 818 miljoen aan extra militaire uitgaven aan.

‘Extremist’ als je geen oorlog met Rusland wilt

Kijken we objectief naar de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, dan zien we dat niet Rusland, maar de NAVO -tegen alle eerdere afspraken en verdragen met het Kremlin in- is begonnen met een gestage militaire opbouw in Oost Europa, langs de Russische grenzen. Iedereen die twijfels uit bij deze gevaarlijke Drang nach Osten van de alliantie, wordt als een ‘Russische lakei’ of ‘agent van het Kremlin’ weggezet, vooral door degenen die grote financiële belangen hebben bij de almaar oplopende spanningen.

Politici die openlijk zeggen te willen stoppen met deze agressieve militaire opbouw en weer te willen gaan samenwerken met Rusland, zoals de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump en de Britse Labour leider Jeremy Corbyn, worden hiervoor verketterd als ‘gevaarlijke extremisten’. ‘Voor miljoenen mensen is dit (ontspanning met Rusland) geweldig nieuws, maar voor degenen die dit machtsbeleid in stand willen houden, en de lucratieve (defensie) industrieën die dit ondersteunen, is deze visie een regelrechte ramp,’ vatte Carlyn Harvey het in The Canary treffend samen.

Anno 2016 ben je dus een ‘gevaarlijke extremist’ als je vóór ontspanning, de dialoog en een einde aan de nieuwe, uiterst kostbare wapenwedloop bent. Sta je daarentegen achter de militaire opbouw, de oorlogsretoriek, de onvermijdelijke gewelddadige confrontatie die misschien wel miljoenen doden zal veroorzaken, dan ben je ‘verstandig’ en ‘verantwoordelijk’.

Alles draait om geld, winst, en macht

De beruchte ‘neocons’, die nu uit alle macht proberen Trump te blokkeren en hun gedroomde kandidaat Hillary Clinton –die Putin zelfs een nieuwe Hitler noemde- in het Witte Huis te krijgen, beweren bij ieder nieuw conflict dat ze veroorzaken dat het om ‘democratie’ en ‘vrijheid’ gaat. De realiteit is dat het hen enkel te doen is om geld, om enorme winsten, en om het behouden van hun macht, desnoods over de schedels van honderdduizenden doden.

‘Hoe lang accepteren de wereldburgers dit nog?’

Clark: ‘Hoe lang zullen de burgers van de wereld een situatie accepteren waarin oorlogshitsers verbonden aan het militair-industriële complex de internationale spanningen kunnen blijven opstoken? De volgende keer dat u leest of hoort dat iemand krachtig waarschuwt voor de ‘Russische dreiging’, en waarom de NAVO meer geld moet uitgeven om die tegen te gaan, volg dan enkel het spoor van het schip met geld. Waar dat naartoe gaat zou wel eens heel verhelderend kunnen zijn.’

David D. Letterman

(1) Neil Clark in Russia Today via Zero Hedge
(2) Sputnik via Epoch Times