• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Turkse imam in Nederland: Ik ben bereid te moorden voor de islam

Turkse dictator Erdogan zond al duizenden radicale imams naar Europa om moslims op te hitsen tegen autochtone bevolking

2016-07-26-20-34-59.radicale imam halil celik dieren

Hoeveel andere keurig uitziende imams in Nederland zijn eveneens bereid om te moorden voor de islam? (rechts: moskee te Dieren)

De Turkse imam Halil Celik (foto) van de moskee in Dieren heeft op Twitter verklaard dat hij niet alleen bereid is te sterven, maar ook te moorden voor de islam. Het gaat hier om een volgens onze overheid zo goed ‘geïntegreerde’ preker van de zogenaamd ‘gematigde’ islam. Veel mensen vragen zich nu af hoeveel van de imams in Nederland niet dezelfde bereidheid hebben en zullen tonen –en van hun volgelingen zullen eisen-, zodra de islamitische terreuroorlog ook onze bodem bereikt.

Feitelijk zegt imam Celik niets nieuws, want het is allemaal in de Koran te lezen, het bevel van Allah om alle ongelovigen desnoods met geweld tot zijn religie te bekeren, of hen te vermoorden als zij dat willen of als dat niet lukt. We hebben het dan wel over de enige in de islam geldige versie van de Koran, namelijk de Arabische. Niet de Nederlandse, zwaar gekuiste versie, die ‘onze’ politici in Den Haag doorgaans enkel hebben ingezien – àls ze dat al ooit hebben gedaan.

Celiks boodschap via Twitter was gericht aan Mehmet Cerit, de hoofdredacteur van de Nederlandse versie van de grote Turkse krant Zaman (Zaman Vandaag en Zaman Hollanda). Cerit bracht het vervolgens in de openbaarheid met de woorden: ‘Het is een schokkende en schandalige uitspraak. Deze imam geeft een slecht voorbeeld. Mensen zoals hij zijn verantwoordelijk voor het radicaliseren van (moslim)jongeren.’

Celik werkt als imam in de Selimiye moskee in Dieren, niet ver van Zutphen. Het bestuur van de moskee nam natuurlijk gelijk afstand van zijn uitspraken zodra hier ophef over ontstond. ‘Dit is een imam onwaardig. Wij zijn er zeker van dat de Turkse gemeenschap in Dieren er hetzelfde over denkt.’

De imam vertrekt deze week uit Dieren, en gaat terug naar Turkije. Dat zou echter niets te maken hebben met zijn uitspraken, maar is een al lang geplande reis. Inmiddels beweert het bestuur van de moskee dat Celiks uitspraken ‘uit hun context’ zijn gehaald, eveneens een smoes die we al zoveel vaker hebben gehoord van moslimleiders.

Doelbewuste radicalisering door Turkse regering toegestaan door Den Haag

De moskee in Dieren wordt gerund door Diyanet, het Turkse ministerie van Religieuze Zaken, dat op bevel van Erdogan al duizenden imams naar Europa stuurde (alleen al 1000 naar Duitsland) om de moslimjongeren te radicaliseren en op te zetten tegen de autochtone bevolking. Ook financiert hij de bouw van moskeeën (2). De in Nederland bij wet vastgelegde scheiding van staat en kerk is schijnbaar niet van toepassing op de islam, zoals de religie van Allah en Mohammed op nog veel meer gebieden een uitzonderingspositie heeft gekregen van politiek Den Haag.

David D. Letterman

(1) Daily Mail
(2) The European