• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Minstens 6 doden bij terreuraanslagen München: ISIS: Jullie zijn nergens veilig

 

2016-07-22-22-34-18.munchen aanslag 22 juli 2016 d

De schutter bij de McDonalds. De vorige foto hebben we verwijderd, omdat die van een terreuraanslag op een winkelcentrum in Kenia bleek te zijn. Onze excuses, we hebben te maken met verschillende bronnen, en het is niet altijd meteen duidelijk wat wel en niet klopt.

UPDATE 11 (23.05 uur): Het aantal dodelijke slachtoffers is bijgesteld naar 9, volgens medische bronnen 11. Onder de 9 doden zou zich ook de eerder genoemde dader kunnen bevinden die zichzelf door het hoofd heeft geschoten.

UPDATE 10 (21.57 uur): Hug Bronson van Alternative für Deutschland heeft tegen Russia Today gezegd dat de aanslagen bewijzen dat het open-grenzenbeleid niet werkt. Ondanks het feit dat 77% van de migranten geen papieren heeft, mogen ze toch het land binnen. Dat moet stoppen, vindt hij. ‘Als wij mensen gastvrij opvangen, maar ze willen niet integreren, en ze doen dan dit soort dingen, dan moeten wij onze grenzen sluiten.’

UPDATE 9 (21.35 uur): ISIS viert de aanslag(en) in München met tweets zoals ‘Jullie zijn nergens veilig! Jullie hebben de poort van de hel geopend!’ Conflicterende berichten over het aantal doden, dat zouden er toch minimaal 6 zijn.

UPDATE 8 (21.25 uur): De politie heeft bevestigd dat het om 3 bewapende terroristen gaat, vanwie er mogelijk één zelfmoord heeft gepleegd door zichzelf door het hoofd te schieten. Het aantal doden is bijgesteld naar 5. Meerdere zwaargewonden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Uit diverse delen van München komen onbevestigde berichten van andere schietpartijen. Ook is er een gerucht dat een terrorist een rugzak met mogelijk een bom bij zich heeft.

UPDATE 7 (21.02 uur): Vanuit Nürnberg is de speciale eenheid GSG9 onderweg, wat erop duidt dat de terroristen mensen hebben gegijzeld. De politie schijnt ook alle autobahnen die de stad ingaan te hebben afgesloten. Ook zijn alle grote openbare pleinen en andere publieke gebouwen afgesloten.

UPDATE 6 (20.57 uur): In dit filmpje is een vermeende ruzie te horen tussen een bewoner en een van de bewapende terroristen, die op het dak van een parkeergarage staat. Het is lastig te verstaan, maar op zeker moment is duidelijk te horen dat de verdachte roept: ‘Ik ben Duitser en ben hier geboren’, volgens sommige berichten vanwege zijn buitenlandse uiterlijk.
UPDATE 5 (20.27 uur): Het Centraal Station van München is ontruimd. Er stromen berichten binnen dat er in of rond het centrum, en/of het station, eveneens iets gaande is, mogelijk een nieuwe schietpartij.

UPDATE 4 (20.22 uur): Zojuist binnen: eerste foto van dodelijke slachtoffers in het winkelcentrum.

UPDATE 3 (20.11 uur): De politie heeft inmiddels 6 dodelijke slachtoffers bevestigd, en doet de -naar onze mening volslagen idiote- oproep om geen filmpjes van de aanslagen online te zetten, ‘omdat dit de daders kan helpen’. 2 of 3 schutters zijn nog steeds op de vlucht. Zojuist komen er berichten binnen over schotenwisselingen tussen de terroristen en de politie.

UPDATE 2 (19.42 uur): Op de site van TZ is een smartphone filmpje geplaatst (hier op YouTube), waarop te horen (en deels te zien) is hoe er bij de McDonalds bij het winkelcentrum een groot aantal schoten worden afgevuurd. Inwoners van München berichten over helicopters in de lucht. ‘Het lijkt hier wel oorlog,’ schrijft iemand (4).

UPDATE 19.35 uur: De politie heeft bevestigd dat het om een of meerdere terreuraanslagen gaat. Twee daders zouden nog voortvluchtig zijn. Het openbaar vervoer in de stad is stilgelegd.

De politie in München heeft zojuist bevestigd dat er een aantal doden zijn gevallen bij twee of drie schietpartijen, zeer waarschijnlijk terreuraanslagen, in en nabij een winkelcentrum, en mogelijk ook in de metro, aangezien het metroverkeer in de hele stad is stilgelegd. Getuigen zeggen dat een man in een restaurant plotseling om zich heen begon te schieten, en er zo’n 30 schoten zijn gevallen. Sommige berichten spreken van 10 tot 15 doden, anderen houden het op 3, waarvan tot nu toe één door de politie is bevestigd. Op dit moment is er een grote politie operatie gaande bij het Olympia winkelcentrum, waar nog steeds mensen in paniek van wegvluchten.

Na de aanslag door een Afghaanse moslim in een trein bij Würzburg, nog maar 3 dagen geleden, zijn de Duitse autoriteiten extra waakzaam. Uit een peiling van deze week blijkt dat maar liefst 77% van de Duitsers bang is dat moslimmigranten nog meer aanslagen in hun land zullen gaan plegen.

Als de dader inderdaad weer een islamitische asielzoeker is, zal de Duitse overheid dat zo lang mogelijk proberen te verhullen. Eventuele bevestigingen zullen dus van getuigen en onafhankelijke media moeten komen. Tekenend: de politie in München heeft een ‘Amok-alarm’ afgekondigd, net zoals bij de aanslag in de trein een poging om de ware aard van de gebeurtenissen gelijk al te verzachten en bagatelliseren.

(later mogelijk aangevuld en/of gewijzigd)

David D. Letterman

 

(1) Zero Hedge
(2) TZ
(3) Focus
(4) Hartgeld.com