• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Coup in Turkije: ‘Erdogan mag niet landen in Istanbul, vraagt asiel in Duitsland’

Staat-van-beleg uitgeroepen – ‘Ankara: Helikopter opent vuur op hoofdkwartier inlichtingendienst – Groot aantal ambulances naar gebouw Generale Staf Leger’

2016-07-15-23-54-19.coup in turkije 15 juli 2016

In Turkije plegen onderdelen van het leger en de luchtmacht op dit moment een staatsgreep. De staat-van-beleg is zojuist uitgeroepen. De bruggen over de Bosporus in Istanbul zijn afgesloten, en er vliegen straaljagers over de stad. Militaire woordvoerders zeggen dat ze de macht hebben overgenomen om de democratie te herstellen, die door de islamistische president Erdogan volledig was uitgehold. Volgens sommige berichten vraagt Erdogan, die op vakantie was, asiel aan in Duitsland, omdat zijn toestel op de terugweg niet in Istanbul mocht landen. Dat betekent dat ook de belangrijkste luchthaven van het land in handen van de coupplegers is.

Erdogan gaf al wel een verklaring uit, net als zijn marionettenpremier Yildirim, dat ze de situatie onder controle hebben, en alles wordt gedaan om de coup neer te slaan. Tot nu toe lijkt echter het tegendeel het geval te zijn. De president riep het volk op om de coup ‘tot de dood te weerstaan’. (3) De Turkse staatstelevisie meldt dat er een ‘Vredesraad’ is geformeerd, en dat er een avondklok is ingesteld.

In delen van Istanbul rennen grote aantallen mensen in paniek rond en rijden auto’s aan de verkeerde kant van de weg. In Ankara zijn Facebook en Twitter geblokkeerd. Boven een wijk in de hoofdstad waar het hoofdkwartier van de Turkse inlichtingendienst zetelt zou een militaire helikopter het vuur hebben geopend. Volgens lokale media zijn een groot aantal ambulances naar het gebouw van de Generale Staf van het leger gestuurd.

In het Witte Huis is een spoedbijeenkomst georganiseerd over de situatie in het op één na grootste NAVO land.

David D. Letterman

(1) Breitbart
(2) Infowars
(3) Zero Hedge