• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Bizar: EC-president Juncker zegt dat ‘leiders van andere planeten’ de EU steunen

2016-07-01-14-22-14.juncker glaasje op ufo 01b

Jean-Claude ‘Als het moeilijk wordt, moet je liegen’ Juncker, ziet ze vliegen (maar vooral zichzelf).

Het Brexit heeft de leiders van de Europese Unie klaarblijkelijk dermate geschokt, dat sommigen het allemaal niet meer op een rijtje lijken te hebben (voor zover dat al het geval was). Neem nu EC-president Jean-Claude Juncker, die in het Europese Parlement letterlijk verklaarde dat ‘leiders van andere planeten’ erop toezien dat de EU op de ingeslagen weg doorgaat – en zoals iedereen weet is dat de weg naar een totalitaire Europese Superstaat. Meende hij dat serieus, of had de notoire alcoholist (annex meesterfraudeur) weer eens te diep in het glaasje gekeken?

‘De Britse stemming heeft een paar van onze talrijke vleugels afgesneden, maar wij vliegen verder,’ verkondigde Juncker vol bravoure tegen het Europese Parlement. ‘Wij zullen onze vlucht richting de toekomst niet afbreken. De horizon wacht op ons, en wij vliegen richting de horizon, en deze horizonnen zijn die van Europa en de hele planeet.’

‘U moet weten dat degenen die ons van verre gadeslaan, ongerust zijn. Ik heb gezien en gehoord dat veel leiders van andere planeten verontrust zijn, omdat ze zich ervoor interesseren welke weg de EU in het vervolg gaat inslaan. En daarom moeten wij de Europeanen en degenen die ons van buiten gadeslaan, geruststellen.’

In het officiële transcript van zijn toespraak is deze passage weggelaten, maar de video opname laat er geen twijfel over bestaan. Franse media speculeren nu dat Juncker zich enkel versproken heeft, en ‘andere leiders van onze planeet’ heeft bedoeld. Dat is in theorie mogelijk, maar het lijkt desondanks een verspreking die maar moeilijk te maken is als naar het Frans wordt gekeken: ‘plusieurs de dirigents d’autres planets’. (1)

Juncker, niet wars van een behoorlijke dosis grootheidswaanzin, kan de term dan ook best bewust gebruikt hebben, om aan te geven hoe ongelooflijk belangrijk hij de EU –maar vooral zichzelf- vindt.

David D. Letterman

(1) Focus