• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

‘Binnen 5 jaar wereldwijde voedseltekorten, prijzen stijgen met bijna 400%’

‘Verminderen vleesconsumptie, stopzetten industriële- en terugkeren naar kleinschalige, organische landbouw kan crisis voorkomen of reduceren’ – Vrijwel niets uitgekomen van eerdere doemvoorspellingen uit 2008

2016-06-30-13-45-25.voedseltekort venezuela 02

Lange rijen wachtenden voor een groentewinkel in Venezuela, echter niet als gevolg van mislukte oogsten, maar van het Marxistische-socialistische overheidssysteem, dat overal waar het wordt ingevoerd altijd voor dezelfde armoede en ellende zorgt.

Amerikaanse overheidsinstellingen, waaronder het bekende FEMA, gaan zich in alle stilte voorbereiden op massale wereldwijde voedseltekorten, die al in 2020 voor extreme sociale onrust en chaos dreigen te gaan zorgen, omdat uit simulaties blijkt dat de gemiddelde prijs van voedsel met 395% kan gaan stijgen. Kan, want volgens sommige experts worden mogelijke oplossingen tot nu toe genegeerd.

CNA Corporation, een leverancier van FEMA, haalde in november vorig jaar 65 officials van overheden en bedrijven uit de VS, Europa, Afrika, India en Brazilië bij elkaar voor een zo wetenschappelijk mogelijke simulatie die de naam ‘Food Chain Reaction’ kreeg. De ingrediënten: door de snelle bevolkingsgroei, toenemende verstedelijking, extreme weersomstandigheden en politieke crises ontstaat er in de komende jaren een ernstig voedseltekort.

Na vier ‘speel’rondes bleek dat de voedselprijzen met bijna 400% gaan stijgen, vooral veroorzaakt door het massaal mislukken van oogsten, en de te verwachten ontoereikende reacties van de autoriteiten. Omdat ook de olieprijzen weer gaan exploderen, zullen de tekorten in veel landen net als in de periode 2007-2008 voor grote sociale onrust en chaos zorgen.

Bedrijven en organisaties hebben baat bij zo somber mogelijke voorspelling

Aan de simulatie deden grote bedrijven zoals Cargill en Mars mee, die zeker de laatste jaren zwaar zijn gaan inzetten op de ontwikkeling van genetisch gemodificeerd voedsel en industriële landbouw.

Clair Bernish trekt op AntiMedia.org de doemvoorspellingen echter in twijfel, omdat mogelijke oplossingen zoals het stoppen met industriële landbouw, die met afstand de grootste veroorzaker is van milieuproblemen zoals vervuiling en verarming van de bodem, niet zijn meegenomen.

Daarnaast kan de simulatie eenvoudig worden aangegrepen om meer overheidssubsidies los te weken. Organisaties zoals bijvoorbeeld FEMA hadden er dan ook een belang bij om de toekomst zo somber mogelijk voor te stellen, precies zoals eerder met het klimaat is gebeurd (en overigens nog steeds gebeurt). Als er ook maar iets van de klimaatscenario’s uit het jaar 2000 was uitgekomen, lag er nu geen ijs meer op de noordpool, en was Nederland inmiddels onder water gelopen.

‘Terugkeer naar kleinschalige landbouw kan crisis voorkomen’

Maar ook met bestaande ontwikkelingen werd geen rekening gehouden. Zo is China –mede om de ernstige vervuiling van water en lucht tegen te gaan- onlangs begonnen om de bevolking ertoe te bewegen (veel) minder vlees te gaan eten. Bernish: ‘Alle moralistische beschouwingen daargelaten, kan een terugkeer naar kleinschalige, organische landbouw, en het overgaan op vegetarische maaltijden, of in ieder geval een beperking van de vleesconsumptie, de komende crisis vermijden of verminderen.’ (1)

Wij willen hier nog aan toevoegen dat tussen 2007 en 2010 tal van organisaties en experts waarschuwden voor een wereldwijde hongersnood, die inmiddels al lang had moeten uitbreken en inmiddels miljoenen slachtoffers had gemaakt. De jongste cijfers laten echter zien dat de honger in de wereld juist afneemt, al gaat dat helaas in een nog veel te langzaam tempo.

David D. Letterman

(1) Zero Hedge