• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

CSU-leden zetten mes op tafel: Ander immigratiebeleid of andere bondskanselier

Politiek adviseur Michael Spreng: Merkel wordt mogelijk al in maart vervangen – Donald Trump: Duitsers zullen Merkel met geweld afzetten

Omdat opnieuw een Duitse leider Europa naar de ondergang voert, wordt Merkel –tot haar grote woede- inmiddels ook in Polen rechtstreeks met Hitler vergeleken (magazine Wprost). Op de linker afbeelding zijn op de achtergrond twee hoge Nazi’s vervangen door Merkels partners-in-crime EC-president Jean-Claude Juncker en EP-president Martin Schulz.

Achter de schermen rommelt het al maanden in de gecombineerde Duitse christendemocratische regeringspartijen CDU/CSU. Partijleider Horst Seehofer houdt het tot nu toe bij vage dreigementen en ultimatums zonder echte deadlines, maar inmiddels heeft een groot deel van de CSU schoon genoeg van het open-grenzenbeleid van bondskanselier Angela Merkel. De CSU wil het aantal moslimmigranten dat dit jaar via Bayern naar Duitsland komt begrenzen op maximaal 200.000 – een fractie van de 8 tot 10 miljoen die onderweg zijn en die wat Merkel betreft gewoon zullen worden toegelaten. Politiek adviseur Michael Spreng, oud hoofdredacteur vanBild am Sonntag, denkt echter dat ze al in maart aan de kant zal worden geschoven.

Gisteren wees Merkel tijdens het CSU congres in Wildbad Kreuth voor de zoveelste keer de almaar luider roepende roep om een bovengrens opnieuw stellig van de hand. Keer op keer gebruikt ze daarbij dezelfde argumenten die door bijna niemand meer worden geloofd: de grenzen zijn niet te sluiten (Oost Europese landen bewijzen het tegendeel), en als Duitsland z’n grenzen op slot doet, valt de EU uit elkaar (wat de gevestigde orde vreselijk zal vinden, maar waar de meerderheid van de Europeanen feest om zal vieren).

CSU: ‘Grote fout grenzen open te laten’

De bondskanselier kreeg dan ook een waslading kritiek over zich heen. ‘De situatie is uit de hand gelopen,’ zei minister van Financiën van Bayern, Markus Söder, tegen haar. ‘Het is een grote fout de grenzen open te laten.’ Een andere afgevaardigde reageerde dat ze ‘op den duur niet tegen de meerderheid van de bevolking in kunnen blijven regeren.’ Andere CSU-politici berichtten over tal van aanwezigen die openlijk zeiden dat ze niet langer op Merkel kunnen stemmen.

Partijleider Horst Seehofer eiste onlangs dat de kanselier binnen enkele weken haar beleid radicaal omgooit. Hij zei zich niet langer ‘te laten afschepen’ door haar, en vastbesloten te zijn om in het geval van nood een klacht in te dienen tegen het CDU/CSU verbond. ‘Er kunnen moeilijke besluiten op ons afkomen,’ verklaarde hij. Over een eventuele breuk met de CDU wordt in de wandelgangen wel gesproken, maar officieel wordt die dramatische optie –die de regering Merkel onmiddellijk in elkaar zal doen storten- niet overwogen – tenminste, nog niet.

Merkel zei tegen de aanwezige CSU’ers dat ze het ermee eens is ‘het aantal binnenkomende vluchtelingen aantoonbaar en blijvend te reduceren’. Voorstellen over hoe ze dat voor elkaar denkt te krijgen zonder de grenzen te sluiten, deed ze echter niet. Ook blijft ze hameren op een ‘Europese oplossing’, die zoals we weten gericht is op het desnoods gedwongen opnemen van miljoenen moslimmigranten – alleen al dit jaar komen er zo’n 8 tot 10 miljoen naar Europa toe. Een ‘plan B’ heeft ze niet.

‘Ander vluchtelingenbeleid of andere kanselier’

Er zijn nauwelijks nog CSU’ers die geloven dat een Europese oplossing mogelijk is, al helemaal niet op de korte termijn. Oost Europese landen zoals Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen blijven met scherpe bewoordingen weigeren zich te laten islamiseren, zoals Brussel en Berlijn eisen, en waar ‘onze’ regering in Den Haag gewillig aan meewerkt.

De CSU is er echter niet over uit wat te doen als Merkel volhardt in haar huidige koers. Velen vinden dat ze dan zelf moet aftreden, maar dat lijkt ze beslist niet van plan. Seehofer vatte de stemming in zijn partij onlangs tegen Merkel samen met de woorden ‘wij willen samen met u een oplossing. De nadruk ligt echter op ‘wij willen een oplossing’. Dat is doorslaggevend.’

Staatssecretaris van Onderwijs Georg Eisenreich was het meest uitgesproken: ‘Als er binnen afzienbare tijd geen ander vluchtelingenbeleid komt, dan komt er spoedig een andere kanselier.’ (1)

‘Merkel mogelijk al in maart vervangen door Schäuble’

Politiek adviseur Michael Spreng, voormalig hoofdredacteur van Bild am Sonntag, denkt dat Merkel al heel snel het veld zal moeten ruimen en wellicht al in maart vervangen zal worden. Vermoedelijk zal minister van Financiën Wolfgang Schäuble de ‘overgangskanselier’ worden.

‘Ze staat voor de keus haar geloofwaardigheid te verliezen, of mogelijkerwijs haar macht.’ Ook in Sprengs ogen is Merkels grootste probleem het vasthouden aan volledig open-grenzen, en haar blijvende weigering een bovengrens in te stellen.

Behalve in de CSU begint zelfs in de sociaaldemocratische regeringspartij SPD het verzet tegen haar te groeien. In Merkels eigen CDU lopen twee campagnes waarmee handtekeningen voor of juist tegen Merkel worden verzameld. Zo’n 50 van de 310 parlementariërs zouden tegen haar hebben getekend, tegen zo’n 40 voorstanders (3).

‘Merkel heeft ze uitgenodigd, dus neemt Duitsland ze maar op’

Merkel wil dat de landen in Oost en Zuid Europa veel meer vluchtelingen opnemen, maar die kampen met een dermate ernstige economische crisis, dat ze daartoe niet eens in staat zijn, als ze dat al zouden willen. Hun houding is duidelijk: Merkel heeft de miljoenen moslims zelf uitgenodigd, wij niet. Dan neemt Duitsland ze maar op ook.

Op 13 maart vinden er in drie Duitse deelstaten verkiezingen plaats. Mocht de CSU daarbij zwaar verlies lijden, dan zou dat heel goed het einde van de coalitie en van Merkel kunnen betekenen. Volgens Sprenger hebben de vele critici in de Unie lang geprobeerd haar op andere gedachten te brengen, maar tot nu toe vergeefs.

Trump: Duitsers gaan Merkel afzetten

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, die nog altijd op zeer ruime voorsprong op zijn tegenstrevers staat, twijfelt er niet aan dat het Duitse volk op zeker moment Merkel desnoods met geweld zal afzetten.

‘We zitten hier met iets dat een Trojaans Paard kan zijn. Kijk wat er gebeurt in Köln. Dat had nooit problemen. Alles was mooi en schoon. Nu zijn er rellen en verkrachtingen. Nieuwjaarsnacht was een ramp, en de Duitsers gaan in opstand komen. Ze gaan haar afzetten. Ik heb geen flauw idee wat ze wil met de miljoenen die Duitsland binnenstromen en die door niemand worden gestopt. Maar dat zal wel moeten gebeuren, want het Duitse volk trekt dit niet meer.’ (5)

David D. Letterman

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Epoch Times
(3) Epoch Times
(4) Die Welt
(5) Infowars