• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Slovenië gebruikt geweld om duizenden migranten te stoppen

Kroaten nerveus over komst nog eens 10.000 migranten uit Griekenland – Hongarije timmert grenzen met Servië en Slovenië volledig dicht – VVD wil pertinent geen asielzoekers in zelfde wijk als woning premier Rutte

De Sloveense politie heeft geweld gebruikt om te voorkomen dat duizenden moslimmigranten illegaal uit Kroatië de grens overstaken. Terwijl Hongarije de grenzen helemaal dichttimmert met hekken en controles, houdt de Duitse bondskanselier vast aan haar uitnodiging dat er geen limiet zal worden gesteld aan het aantal asielzoekers. Waarmee er tegelijkertijd voor buurland Nederland eveneens voorlopig geen einde zal komen aan de instroom van immigranten.

Een groep van 2000 migranten wilde vanuit Kroatië via Slovenië naar Oostenrijk en Duitsland, maar de Sloveense politie stak daar een stokje voor. Het land zit namelijk aan zijn taks en kan geen nieuwe vluchtelingen meer opnemen en doorlaten, zo verklaarde Bojan Kittel, een woordvoerder van de regering in Ljubljana. ‘Wij zijn begonnen met het intensief bewaken van onze grenzen.’

Duizenden verkleumde migranten kamperen nu voor de gesloten grenzen, die volgens de Kroatische TV net als in Hongarije met hekken zullen worden afgesloten. Ze proberen zich met dekens, poncho’s en kampvuurtjes tegen de regen en de kou te beschermen. ‘Doe open, doe open!’ riepen sommigen.

Spanningen tussen Balkanlanden lopen op

De Kroaten zijn erg nerveus omdat Griekenland gisteren nog eens 10.000 migranten richting Europa heeft gestuurd. Die worden in de komende dagen in Kroatië verwacht, maar kunnen dus noch naar Hongarije, noch naar Slovenië. Dat laatste land heeft een klacht bij de EU ingediend over de ‘onsolidaire’ houding van Kroatië, dat deze maand dagelijks gemiddeld 5100 migranten doorsluist naar Slovenië, dat echter maximaal de helft wil toelaten.

Kroatië en Slovenië willen alleen hun grenzen openhouden als migranten ongehinderd kunnen verder reizen naar Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Oostenrijk sprak eerdere berichten tegen dat het land de instroom op 1500 vluchtelingen per dag heeft beperkt. Inmiddels zouden er dagelijks ‘nog geen 1000’ vluchtelingen het Alpenland binnenkomen, op jaarbasis toch nog altijd circa 300.000.

Schengen buiten werking

Nu Hongarije de grenzen met Slovenië gaat controleren is ook daar het Schengen Verdrag buiten werking gesteld (2). Eerder gebeurde dat met de bepaling in het Verdrag dat de Europese buitengrenzen moeten worden bewaakt tegen illegale massa immigratie. Door persoonlijk ingrijpen van bondskanselier Angela Merkel wordt deze bepaling door de hele EU compleet genegeerd, waardoor miljoenen moslimmigranten vrijelijk naar Europa kunnen reizen.

Ook in Servië wachten sinds gisteren 40 bussen vol migranten die op doorreis zijn naar Oostenrijk, Duitsland en Nederland voor de gesloten grenzen met Hongarije.

Asielzoekers: wel bij u en mij, niet bij bewindslieden

Behalve in Bulgarije, waar eveneens een tientallen kilometers lang hek langs de grens met Turkije wordt gebouwd, zijn er inmiddels ook in Duitsland dringende oproepen van de politie om de grenzen fysiek af te sluiten. Bondskanselier Merkel weigert dat echter te doen, en ook de Nederlandse politiek wil niets weten van het beperken van de migranteninvasie – behalve als deze in de buurt komt van bewindslieden, zoals in Den Haag. Daar verzet de VVD zich mordicus tegen de opvang van asielzoekers in een lege kazerne in de chique wijk Benoordenhout, waar premier Rutte woont (3).

Kortom: wel bij u en mij in de achtertuin, maar niet bij degenen die over onze hoofden doelbewust de grenzen hebben geopend voor de grootste bedreiging die onze samenleving, welvaart, vrede en toekomst sinds de Tweede Wereldoorlog heeft gekend.

David . Letterman

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(3) Telegraaf