• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Orthodoxe rabbi bevestigt dat komende bloedmanen komst Messias aankondigen

Nederlandse auteur Paul van Teeffelen kreeg persoonlijke bevestiging van Messiaanse Jood –adviseur van premier Netanyahu-, aan wie Yeshua zou zijn verschenen

In het bijna 7 jarige bestaan van deze website hebben we regelmatig aandacht besteed aan de ‘profetische bloedmanen’ van 2014-2015, zoals die voor het eerst in 2008 werden ontdekt door de Amerikaanse christelijke voorganger Mark Biltz. In de loop der jaren sloten veel collega’s zich bij hem aan, inclusief de bekende Messiaans-Joodse auteur Jonathan Cahn. De ‘bloedmanen’ theorie krijgt nu ook steun uit onverwachte hoek: een orthodoxe rabbi uit New York bevestigt dat de op Joodse feestdagen samenvallende hemelverschijnselen de komst van de Messias aankondigen.

De vier bloedrode maansverduisteringen (‘tetrade’) op Joodse feestdagen begonnen circa 18 maanden geleden. De laatste zal vallen op 28 september, wanneer het Loofhuttenfeest wordt gevierd. Biltz ontdekte zo’n 7 jaar geleden dat het eerdere samenvallen van deze ‘bloedmanen’ met Joodse feestdagen in de recente historie kort plaatsvonden na zeer belangrijke gebeurtenissen rond het Joodse volk: in 1949, kort na de oprichting van Israël in 1948, en in 1968, pal na de Israëlische bevrijding van Jeruzalem in 1967.

De orthodoxe rabbi dr. Mendel Kessin, tevens een psycholoog die internationale lezingen geeft in Joodse filosofie, bevestigt dat ieder van de vier bloedmanen in 2014 en 2015 de komst van de Messias een stukje dichterbij brengen. ‘Er zijn ongelooflijke gebeurtenissen die aan zijn komst vooraf gaan.’ Bloedrode maansverduisteringen worden normaal gesproken als een slecht voorteken voor het Joodse volk beschouwd, behalve als ze op een Joodse feestdag zoals Pesach (Pasen) en Sukkot (Loofhuttenfeest) vallen.

Iran in 800 jaar oude profetie de trigger

Kessin wijst op de eveneens op deze site al jaren geleden ter sprake gebrachte 800 jaar oude rabbijnse profetische tekst die de Yalkut Shimoni wordt genoemd. Die vermeldt dat ‘Paras (Perzië / Iran) de mensheid angst zal aanjagen. De wereldleiders zullen gefrustreerd zijn in hun pogingen te redden wat er te redden valt, maar zonder resultaat. Ook het volk van Israël zal verstenen voor het aanstormende gevaar. Dan zal HaShem (God) tegen ons zeggen: Waarom zijn jullie bang? Ik heb dit allemaal gedaan om jullie de lang verwachte verlossing te brengen. Die verlossing zal niet zo zijn als die uit Egypte, die werd gevolgd door lijden. Deze verlossing zal absoluut zijn en worden gevolgd door vrede.’

De rabbi concludeert dat ‘we nu aan het aftellen zijn naar de Messias, wat ongelooflijk is.’ Hij citeert het Bijbelboek Joël, waarin de bekende tekst staat dat de ‘zon in duisternis’ en de ‘maan in bloed’ zal veranderen alvorens ‘de geduchte dag des Heeren’ zal komen. Volgens Kessin duiden deze profetieën ook op een letterlijke vervulling in de vorm van maans- en zonsverduisteringen, die op zich genomen weliswaar niets bijzonders zijn, maar als ze samenvallen met Joodse feestdagen en belangrijke geprofeteerde eindtijd gebeurtenissen wel degelijk als tekenen van komende Messias moeten worden opgevat.

De laatste twee bloedmanen vinden overigens slechts 2 weken na het einde van het Shemitah (sabbats) jaar plaats. In Bijbelse tijden moesten in zo’n sabbatsjaar schulden worden kwijtgescholden en het land een jaar rust krijgen.

Shemitah en 3e periode van 7 jaar vanaf september 2015

De Messiaanse Jood Jonathan Cahn schreef enkele jaren geleden het boek ‘The Harbinger’, wat een New York Times bestseller werd, en later het vervolg ‘The Mystery of the Shemitah’. Cahn legde vooral een verband tussen de 7 jarige cyclus die begon met de aanslagen op 9/11 in september 2001 en het uitbreken van de financiële crisis in september 2008. De beurscrashes in deze maanden vonden exact op dezelfde Hebreeuwse dag (Elul 29) plaats.

Volgens Cahn zal in september 2015 de derde 7 jaar beginnen met hoogstwaarschijnlijk een nog veel dramatischere gebeurtenis of serie calamiteiten. Veel financiële analisten verwachten dat er nog dit jaar een beurscrash zal komen die alle eerdere volledig in de schaduw zal stellen, en wereldwijde chaos en paniek zal veroorzaken.

Net als deze site wees Biltz afgelopen week op een opmerkelijk feit: in september 2008 daalde de Amerikaanse aandelenbeurs op één dag met 777 punten, wat volgens hem een teken van de 3×7 jaar was. Vorige week daalde dezelfde index over 2 dagen gemeten met 888 punten. Dat getal staat niet alleen voor ‘nieuw begin’ in Bijbelse taal, maar is ook de Griekse numerologische waarde voor de naam van Jezus Christus. (1)

Bevestiging in eigen land

Ook vanuit eigen land zou er een opmerkelijke bevestiging zijn gekomen. Het bekende Nederlandse christelijke tijdschrift Het Zoeklichtbesteedde vorige maand in het artikel ‘De Tabernakel en het Kruis’ aandacht de auteur Paul van Teeffelen, van wiens boeken over Israël en de eindtijd enkele malen een recensie op deze site is geplaatst.

Van Teeffelen verhaalt hoe hij in november 2013 door een voor hem onbekende Messiaanse Jood –wiens naam niet bekend wordt gemaakt omdat hij een adviseur van de Israëlische premier Netanyahu is- werd benaderd, die hem vertelde dat hij en zijn vrouw een verschijning van Yeshua (de Joodse naam voor Jezus) hadden meegemaakt.

Diens belangrijkste boodschap aan de Messiaansen was dat de bloedmanen in het sabbatsjaar 5775 (2014-2015) inderdaad de tekenen zijn van het begin van de laatste eindtijd gebeurtenissen zoals die in de Bijbel worden voorzegd.

‘De verborgenheid van de tent der samenkomst’

De Nederlandse auteur kreeg ook een persoonlijke boodschap, namelijk dat hij nog één boek zou schrijven. Dat werd ‘De verborgenheid van de tent der samenkomst’, dat zich concentreert op Gods verlossingplan, dat al ‘voor de grondlegging van de wereld’ vaststond, inclusief de kruisiging en verzoening van Yeshua en de belangrijke plaats van Gods volk (Israël en de Gemeente).

Mensen die geïnteresseerd zijn in Van Teeffelens laatste boek kunnen dit bestellen bij Het Zoeklicht (www.Zoeklicht.nl) en Christenen voor Israël (www.christenenvoorisrael.nl). Via vante92@hetnet.nl is rechtstreeks bij de auteur een gesigneerd exemplaar te verkrijgen. De prijs is slechts € 17,50 (incl.verzendkosten). De volledige opbrengst van dit boek is bestemd voor de Holocaust- en terreurslachtoffers van Israël, die door de auteur ‘Gods gewonde oogappel’ worden genoemd.

David D. Letterman

(1) World Net Daily