• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Islamisering: LIDL verwijdert christelijke kruizen van verpakking Grieks product

 

‘Diversiteit’ anno 2017: christelijke kruizen worden langzaam maar zeker uit het openbare leven verwijderd, zelfs van verpakkingen van producten, volgens velen enkel om de volgelingen van één specifieke intolerante religieuze haatideologie niet op hun teentjes te trappen. (2)

In België en Duitsland is onder consumenten de nodige ophef ontstaan over een ook in Nederland verkocht product van de supermarktketen LIDL. Op de verpakking van ‘Eridanous’, een Gyros maaltijd, staat een foto van het beroemde Griekse eiland Santorini. zijn de christelijke kruizen van een orthodoxe kerk weggeshopt. Volgens LIDL werd dat gedaan om ‘religieus neutraal’ te zijn, maar iedereen weet dat dit de standaard smoes is om te verhullen dat hiermee een knieval wordt gedaan aan moslimklanten die zich wel eens ‘gekwetst’ zouden kunnen voelen. Het is daarom niets anders dan een nieuwe stap in de onderwerping van de samenleving aan de islam.

De Belgische tak van RTL berichtte als eerst over de verontwaardiging van tal van mensen, nadat het een klant die een ‘Eridanous’ product had gekocht was opgevallen dat de typerende kruizen van de met blauwe koepels versierde kerk op Santorini zijn verwijderd.

Navraag bij LIDL kwam RTL op de bekende kulreden ‘religieuze neutraliteit’ te staan. ‘Wij vermijden het gebruik van religieuze symbolen, omdat wij geen religieuze overtuigingen willen uitsluiten. Wij zijn een onderneming die de diversiteit respecteert en dat verklaart het ontwerp van deze verpakking.’ Die term wordt zoals altijd enkel gebruikt om het verwijderen van christelijke symbolen uit de samenleving goed te praten.

‘Diversiteit’ anno 2017 = onderwerping aan islam

Echte diversiteit bestaat er natuurlijk uit dat de volgelingen van diverse religieuze en niet-religieuze overtuigingen er geen enkel probleem mee hebben om een product te kopen waar toevallig een christelijke kerk op staat afgebeeld. ‘Diversiteit’ in Europa anno 2017 is dan ook niets meer dan een misbruikte term om de volgelingen van één specifieke intolerante religieuze haatideologie niet voor het hoofd te stoten, namelijk de islam.

Tal van mensen hebben op Twitter en Facebook hun boosheid geuit. Helen: ‘Het orthodoxe christendom en Griekenland gaan al duizenden jaren samen. Het kruis staat zelfs op onze vlag. Miljoenen toeristen bezoeken ieder jaar Santorini, en die lijken geen enkel probleem met onze kerken te hebben.’

Gaan Griekse vlaggen in de toekomst ook ‘geshopt’ worden? Dat is niet ondenkbaar, aangezien een moslimorganisatie in Zwitserland enkele jaren geleden al pleitte voor het verwijderen van het witte kruis van de vlag van het land, omdat men dat ‘aanstootgevend’ vond.

‘Genoeg andere winkels waar ik mijn geld kan brengen’

Sommige consumenten zeggen het zo hoog op te nemen, dat ze niet langer bij de LIDL hun boodschappen zullen doen. Een greep uit de reacties:

‘Griekenland schudt het hoofd! Alsof een kerk zonder kruizen plotseling geen kerk meer is.’

‘LIDL, dat was het dan met mijn boodschappen bij jullie. Hoe kan men nu met zo’n fascistische ideologie aanpappen. Er zijn genoeg andere winkels waar ik mijn geld kan brengen. Bye.’

‘Een orthodoxe kerk op Santorini, maar zonder kruis. Dat is natuurlijk heel logisch. Laat de volgende keer bij de ‘Franse weken’ alstublieft ‘Saucisson pur porc’ (varkensworst) weg, want daardoor zouden aanhangers van deze ‘religie’ zich wel eens op hun teentjes getrapt kunnen voelen.’

‘Als men een kerk met een kruis afbeeldt, sluit men daarmee toch geen andere overtuiging uit. Beste LIDL team, wat is dit voor een argumentatie?! Men voelt zich toch niet ‘buitengesloten’ als men een gebouw van een andere religie op een foto (!) ziet?’

‘Ah, zo dus. Omdat LIDL neutraal is, laat men op moskeeën de halve maan staan, en mogen in de filialen wel hoofddoekdragers werken.’

‘Wat komt hierna? Verkoop van ritueel geslacht vlees en boerka’s?’

‘Zolang onze christelijke religie niet meer door LIDL gerespecteerd wordt, zal ik me daar niet meer laten zien. Tolerantie houdt op als de ene religie voor de andere moet wijken. Schaam jullie! Wat komt hierna? (Ritueel) geslacht vlees? Verkoop van boerka’s?’

LIDL België heeft inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden, en verklaard dat ‘het nooit de bedoeling is geweest om te shockeren.’ LIDL Duitsland heeft enkel schriftelijk gereageerd en gesteld dat de verpakking van producten om de zoveel tijd wijzigt, en ‘er geen kwade bedoelingen’ achter zitten. Een uitleg waarom specifiek het christelijke kruis werd verwijderd, terwijl ook gewoon de originele foto kon worden gebruikt, werd echter niet gegeven.

David D. Letterman

(1) Express
(2) Afbeelding: screenshot LIDL.DE via Express
(3) Xandernieuws