• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Grootste Britse kranten waarschuwen burgers voor kernoorlog

Analisten: In alle scenario’s minimaal honderdduizenden doden in oorlog met Noord Korea, en grote kans dat China en Rusland betrokken raken en WO-3 uitbreekt

2017-08-10-14-13-44.av-kernoorlog

Kan het ondenkbare nog tijdig worden afgewend?

Aangezien de spanningen tussen Noord Korea en de VS en zijn Aziatische bondgenoten almaar verder oplopen en beide partijen elkaar bedreigen met militair geweld, waarschuwen de twee Grootste Britse kranten hun lezers voor het uitbreken van de Derde Wereldoorlog, en adviseren ze hen om de locatie van dichtstbijzijnde schuilkelder op te zoeken.

De Metro en The Sun publiceerden gisteren grote artikelen waarin de Britten tal van tips werden gegeven wat te doen als de Derde Wereldoorlog uitbreekt. ‘Preparing for Armageddon’, kopte The Sun. ‘De officiële overlevingsgids voor hoe u voor te bereiden op Wereldoorlog Drie en wat te doen als er een nucleaire aanval komt.’ Metro refereerde rechtstreeks naar de woorden van president Trump: ‘Vijf noodzakelijke stappen als er in ‘fire and fury’ een kernoorlog uitbreekt’.

Grootste kans op overleven onder de grond

The Sun wees erop dat de Britse regering aan een nieuw waarschuwingssysteem werkt om de bevolking sneller voor te bereiden voor het fatale moment dat de eerste vijandelijke kernraketten hun silo’s verlaten. Belangrijk is dat de burgers een noodvoorraad in huis halen, en uitzoeken waar zich de dichtstbijzijnde schuilkelder bevindt. De krant gaf ook tips wat te doen als het niet lukt die tijdig te bereiken, en er inderdaad een kernbom valt. Mensen moeten zich dan zien te beschermen tegen de nucleaire fall-out.

De Metro verwees naar de officiële richtlijnen van het ministerie van Homeland Security, waarin staat dat de grootste kans een kernaanval te overleven onder de grond is, zoals in een metrostation of in een kelder.

De ‘preventieve oorlog’ waar de Verenigde Staten mee dreigden werd door Noord Korea beantwoord met ‘gedetailleerde plannen’ om de Amerikaanse basis op het eiland Guam met raketten te bestoken, en ‘het Amerikaanse thuisland in een kernoorlog front’ te veranderen. (1)

Gruwelijke gevolgen

Waarnemers en analisten zijn het er overal over eens dat een oorlog met Noord Korea gruwelijke gevolgen zal hebben, en aan minimaal honderdduizenden mensen het leven zal kosten, zelfs al zou de VS besluiten tot een massale aanval en een invasie om te proberen een tegenaanval op Zuid Korea en Japan te voorkomen.

De meeste slachtoffers zullen naar alle waarschijnlijkheid in de Zuid Koreaanse miljoenenhoofdstad Seoul vallen, die zich op slechts 50 kilometer afstand van de grens bevindt. Noord Korea heeft vele tienduizenden stuks artillerie op Seoul gericht, die bij het minste geringste teken van een vijandelijke aanval hun granaten op de stad zullen doen neerregenen.

Bovendien is het vrijwel onmogelijk om alle ondergrondse installaties, die zich vaak vele tientallen kilometers onder de bergen uitstrekken, in één klap uit te schakelen. Het risico dat Noord Korea toch een of enkele kernbommen kan gebruiken, is dan ook zeer groot.

Wereldeconomie krijgt grote klap

Behalve het gevaar dat China en Rusland in een (kern)oorlog worden betrokken en daardoor de Derde Wereldoorlog uitbreekt, zal ook de wereldeconomie een enorme klap krijgen. Zuid Korea vormt daar een belangrijke spil in; zo komt maar liefst 40% van alle LCD-schermen uit het land. Belangrijkste scheepvaartroutes van en naar grote Chinese havensteden zullen stil komen te liggen, met grote gevolgen voor de wereldwijde bevoorradingsketens. De oorlog zal ook financieel extreem kostbaar zijn, en de Amerikaanse schuldenlast met nog eens 30% van het BNP kunnen verhogen. (2)

Veel analisten hopen dan ook dat diplomatie nog een uitweg biedt, maar erkennen veelal dat dit, gezien de onvoorspelbaarheid van Kim Jong-un en de onverwacht snelle technologische vooruitgang die het regime bij het ontwikkelen van intercontinentale kernraketten boekt, slechts uitstel van executie is. (3)

De meeste Nederlanders lijken nog altijd het idee dat zo’n oorlog mogelijk is en steeds dichterbij komt geen seconde serieus te willen nemen, en steken –net als in de jaren ’30, pal voor het uitbreken van WO-2-, liever hun kop in het zand en doen alsof er niets aan de hand is. Degenen die er wel voor waarschuwen worden net als toen vaak bespot en belachelijk gemaakt.

David D. Letterman

(1) Infowars
(2) The Hill via Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding:
* achtergrond kernexplosie: Federal government of the United States, public domain / http://sonicbomb.com/albums/album44/CB.jpg / WikiMedia Commons
* raketlancering:   DOD Defense Visual Information Center / Peacekeeper Launch / public domain in the United States / WikiMedia Commons
(5) Xandernieuws