• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

‘Een seconde later’: Wat te doen na een aanval met een EMP bom

2017-08-13-14-06-53.av-EMP aanval 01c

U rijdt op de snelweg naar uw werk, en hebt net uw kinderen afgezet bij school. Het is druk, maar het verkeer rijdt verder goed door, en u luistert ondertussen naar uw favoriete radiozender. Plotseling hoort u de speakers kraken, waarna het stil wordt – heel stil, want ook uw motor blijkt ermee te zijn gestopt. En u blijkt niet de enige te zijn, want alle auto’s naast u vallen stil. U probeert weer te starten, maar geen resultaat. Dan maar iemand bellen, maar uw mobieltje blijkt ‘dood’. U stapt net als veel andere automobilisten uit, en kijkt elkaar verbijsterd aan, want bij iedereen doethelemaal niets het meer. Het is dan toch gebeurd. We zijn aangevallen met EMP bommen. Maximaal drie dagen later zal er overal totale chaos en anarchie zijn uitgebroken. Het boek ‘One Second After’ (‘Een seconde later’, van William R. Forstchen, recensie) is werkelijkheid geworden.

Het boek is weliswaar fictie, maar een Amerikaanse generaal buitendienst heeft verklaard dat het wel eens de gruwelijke waarheid kan worden zodra schurkenregimes zoals Noord Korea en Iran de beschikking krijgen over kernbommen en raketten waarmee ze satellieten kunnen lanceren.

Dat blijkt anno 2017 bij beide landen het geval te zijn. Zowel Noord Korea als Iran, die zoals we onlangs nog berichtten steeds nauwer met elkaar samenwerken, hebben satellieten in de ruimte gebracht. Noord Korea is reeds een kernwapenmacht, en Iran doet er alles aan om het te worden. Het enige wat ze hoeven te doen is een satelliet met een kernkop in de ruimte te brengen, op een baan richting respectievelijke Amerika en Europa. Nauwkeurigheid is niet nodig. Ergens boven beide werelddelen wordt de kernbom op een hoogte van circa 300 kilometer tot ontploffing gebracht, en het is definitief gebeurd met ons.

Verreweg de meesten mensen zullen totaal onvoorbereid zijn en geen idee hebben wat te doen. Jeremiah Johnson, alias van een voormalige ‘groene baret’ van de Amerikaanse special forces, geeft 15 tips hoe u in het geval van zo’n fatale EMP aanval toch veilig thuis kunt komen:

1. Stel NU een plan op.

2. Overkomt u wat in de eerste alinea staat beschreven, pak dan uw noodrugzak en ga daar zo snel mogelijk weg.

In die rugzak zit voor 3 dagen kant-en-klaar noodvoedsel, voor 1 dag water, en een waterfilter voor de dagen erna. Daarnaast een zaklantaarn, een kompas, een EHBO-doos inclusief materiaal om wondjes mee te kunnen hechten, een poncho, extra kleren zoals een jas of sweatshirt en sokken, een (ongemerkte*) landkaart, lichte slaapzak, aansteker/lucifers, extra cash geld (in kleine coupures), en een oprolbare mat om op te kunnen liggen en slapen.

Daarnaast kan een klein vishengeltje handig zijn als u voedsel op raakt. Volgens Johnson heel noodzakelijk: een vuurwapen, ongeacht of dat in uw land of staat nu wel of niet is toegestaan. Immers, na een EMP aanval zal de hele rechtstaat samen met de complete overheid instorten. ‘Als u niet de vastberadenheid toont door dat wapen te nemen en bereid te zijn het te gebruiken, dan zult u het waarschijnlijk niet overleven, en niet in staat zijn uw gezin te beschermen. Dus: een geweer, een pistool, met munitie voor beide.’

Na de EMP aanval pakt u uw rugtas en uw wapens, sluit u uw auto af, en vertrekt zo snel mogelijk.

* Nooit uw adres op aankruisen! Want als die kaart in verkeerde handen valt…

3. Probeer op 50 meter afstand van wegen en mensen te blijven, tenzij u hen kent en vertrouwt. Ga niet midden op de weg lopen.

4. Zat u in de trein of metro toen het gebeurde? Is het buiten de stad en moet u terug, zorg dan dat u met uw familie een locatie hebt afgesproken waar u elkaar na zo’n calamiteit zult ontmoeten. Als dat niet mogelijk is, moet u extreem voorzichtig zijn, en moet één gezinslid thuis blijven en het huis volledig afsluiten. Reis zoveel mogelijk als het donker is, dan bent u veiliger voor rovers.

5. Lange afstand af te leggen? Plunder op de weg terug. Vul zo vaak als het kan uw waterfles(sen) bij. Leer de route(s) uit uw hoofd, weet waar u dit kunt doen, weet waar onoverkomelijke obstakels (zoals rivieren e.d.) zijn.

6. Wees psychisch voorbereid op de stress. De elektriciteit zal namelijk niet meer terugkeren – nooit meer. ‘Doomsday’ is geweest, en nu kunt u alleen overleven als u zich hebt voorbereid en u erop hebt getraind. Accepteer zo snel mogelijk dat uw leven totaal en permanent is veranderd.

7. Johnson: ‘Het beste advies wat ik u kan geven: reis ’s nachts’.Maar dat zal niet altijd mogelijk zijn. Bij een kernaanval kunt u te maken krijgen met radioactieve straling, waardoor u zo snel mogelijk naar huis moet of een schuilplaats moet zien te vinden, en daar wekenlang moet zien te blijven. Zijn er kinderen thuis, dan wilt u daar ook zo snel mogelijk heen. Bij enkel een EMP aanval zal het nog een uurtje of 6 tot 12 redelijk rustig blijven voordat de hel losbreekt.

8. Uw gezin / familie moet eveneens uw plan weten en ook een eigen plan hebben totdat u weer bij elkaar bent.

9. Vermijd (groepen) mensen, reis zo onzichtbaar mogelijk. Na zo’n ramp is het ‘ieder voor zich’, en zal u vermoord worden voor de paar noodzakelijke spullen die u bij u heeft. Praat met niemand (behalve met degenen die onderdeel zijn van uw plan), vertel niemand iets, want het kan en zal later allemaal tegen u worden gebruikt.

10. Ga zo omzichtig mogelijk uw huis in, zodat niemand het ziet of in de gaten heeft. Spreek een teken af met uw geliefden waarmee ze u laten weten dat alles nog oké is, of juist niet, bijvoorbeeld een omgevallen brievenbus, een bepaalde sticker, wat dan ook.

11. Onderschat nooit waar mensen, ook u zo aardige buren, toe in staat zijn. Ze zetten zó een pistool op het hoofd van uw geliefden. Probeer daarom lid te worden van een survival groep, zodat u samen uw eventueel gegijzelde vrouw en kinderen kunt bevrijden.

12. Eenmaal thuis? Dan moet u vechten. Er zullen plunderaars komen, bewapend met stokken, knuppels, messen, et cetera. Die zult u moeten kunnen afweren, keer op keer weer. Zonder vuurwapens zult u nauwelijks een kans maken.

13. Zorg dat u een ‘ham’ radio, een ‘bakkie’, of een satelliettelefoon in een ‘kooi van Faraday’ heeft gezet, waardoor deze beschermd is tegen een EMP puls. Als uw bekenden dat ook hebben gedaan, kunt u met hen communiceren.

14. Bewapen het hele gezin / de hele familie, met uitzondering van de kleine kinderen. Al degenen die een wapen kunnen dragen, moeten eveneens klaar zijn om te vechten.

15. Komt u in uw straat en blijkt uw huis geplunderd, verwoest, uitgebrand, of bezet? Trek u dan terug en zorg dat u een plan heeft wat in dat geval te doen.

‘Als de lichten uitgaan betekent dat niet dat alles voorbij is,’ besluit Johnson (1). Maar feitelijk is dat natuurlijk wel zo. Analisten denken dat er na zo’n EMP aanval –of extreem krachtige zonnedeeltjes storm- miljoenen mensen zullen omkomen door geweld, honger en dorst, en zorg- en medicijngebrek. Na enkele maanden tot een jaar zal tot 90% van de bevolking het niet hebben overleefd, en zal er een keiharde ‘Mad Max’ achtige samenleving zijn ontstaan. De vraag is zelfs of u in zo’n geval wel tot de 10% overlevenden wilt behoren.

Overheid kan zich voorbereiden maar wil vooralsnog niet

Een overheid die zich hierop wil voorbereiden kan de totale instorting van de maatschappij, met miljoenen slachtoffers, voorkomen. In plaats van de komende jaren tientallen miljarden in zinloze windmolens te pompen, kan ook de cruciale infrastructuur EMP-proof worden gemaakt, en er een nauwgezet plan worden opgesteld om de elementaire basisstructuur van de samenleving (energie, voedsel) binnen hooguit enkele weken weer draaiende te maken. Het kan, als de politieke wil er maar voor is. Alleen: die ontbreekt nog steeds, bij alle partijen.

David D. Letterman

(1) ReadyNutrition via Zero Hedge
(2) Xandernieuws