• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Parlement Israël stemt in met wet om Jeruzalem ondeelbare hoofdstad te houden

Witte Huis nog steeds van plan om ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen – Israëlisch parlementair comité: Controle islamitische autoriteit Waqf over Tempelberg (sinds 1967) is voorbij, en er komt ook geen internationale VN vredesmacht – VN verklaart Oude Stad Jeruzalem tot ‘Palestijns Erfgoed’

2017-07-19-14-23-10.av-jeruzalem met rotskoepelgebouw 01

Het meest omstreden plekje op Aarde: de Tempelberg in Jeruzalem. (8)

Het krijgt vooralsnog amper aandacht in de media, maar is wel degelijk van groot belang voor eventuele nieuwe vredesonderhandelingen: het Israëlische parlement, de Knesset, heeft in een eerste stemming een wet aangenomen waarmee iedere toekomstige regering een twee derde meerderheid van 80 parlementariërs nodig heeft om Oost Jeruzalem op te geven voor een Palestijnse staat. Omdat het loslaten van hun claim op Jeruzalem voor de Palestijnen onbespreekbaar is, en zij daar van een groot deel van de wereld steun voor krijgen, is Jeruzalem nu nog meer dan in het verleden een ‘steen die alle volkeren die hem heffen ernstig zal verwonden’ geworden.

De wet werd onder andere opgesteld door minister van Onderwijs & Diaspora Naftali Bennet (HaBayit Ha Yehudi / Het Joodse Thuis), tot 2015 minister van Economische en Religieuze Zaken. Premier Netanyahu sprak eerder deze maand nog een veto uit over een vergelijkbare wet vanwege een conflict met het ministerie van Jeruzalem Zaken.

‘Jeruzalem zal altijd ongedeelde Joodse hoofdstad blijven’

Nadat de wet was aangenomen, verklaarde Rafali dat het nu zeker is dat Jeruzalem voor altijd volledig in Israëlische handen zal blijven. ‘Stamp dit goed in je hoofd,’ zei Mualem tegen de aanwezige Arabische parlementsleden in zowel Hebreeuws als Arabisch. ‘Jeruzalem was de hoofdstad van het Joodse volk, en zal altijd de hoofdstad van het Joodse volk blijven.’

‘Gezien onze ervaringen in het verleden, en in het licht van de samenstelling van de huidige coalitie, hebben wij de plicht om (Jeruzalem) te verdedigen tegen ieder toekomstig (onderhandelings)proces. Zelfs als er in de nabije toekomst geen onmiddellijke bedreiging tegen Jeruzalem is, heeft de ervaring ons geleerd dat er verrassingen komen.’

Minister van Jeruzalem Zaken Zeev Elkin prees het besluit van het parlement, en verklaarde dat de wet ‘de status van Jeruzalem als de verenigde hoofdstad van Israël zal beschermen, en het in de toekomst zeer moeilijk maakt voor iedereen die het waagt de stad te verdelen.’ (1)

Tempelberg na terreuraanslag onder controle Israëlische politie

Er dreigt sowieso een nieuwe conflict over het centrale deel van de Oude Stad van Jeruzalem. Nadat vorig week drie moslimterroristen een dodelijk aanslag pleegden op twee Israëlische agenten op de Tempelberg, sloot Israël het terrein met daarop de Al Aqsa moskee en het Rotskoepelgebouw af voor moslims. Na luid protest van Jordanië werd het terrein stapsgewijs weer opengesteld, maar de Israëlische politie behoudt er vooralsnog de regie.

De controle over de berg werd na de bevrijding van Jeruzalem op de Arabische bezetting in 1967 juist overgegeven aan de Jordaanse islamitische autoriteit Waqf. Avi Dichter, voorzitter van het Israëlische parlementaire comité Buitenlandse Zaken en Defensie, verklaarde dat deze feitelijke controle van de Waqf afgelopen vrijdag ‘werd beëindigd.’

De Waqf besloot daarna het meest omstreden stukje grond op Aarde te boycotten, ook omdat de Israëlische politie er metaaldetectoren heeft geplaatst die het onmogelijk moeten maken dat moslims verborgen wapens met zich meenemen. De Palestijnse terreurorganisatieFatah van Mahmoud Abbas, onderdeel van de politiek tak ‘Palestijnse Autoriteit’, riep vervolgens op tot een ‘dag van woede’ om tegen de nieuwe veiligheidsmaatregelen te protesteren (3).

‘Geen internationale (VN) vredesmacht’

Dichter legde uit dat het comité tot het besluit kwam nadat de Palestijnen behalve de Al-Aqsa moskee ook de complete Tempelberg voor zichzelf zijn gaan claimen. ‘Ze proberen een situatie te creëren waarin het voor Joden problematisch wordt de Tempelberg op te gaan… Net als het niet-moslims niet is toegestaan om Mecca of Medina te betreden, willen zij dezelfde situatie op de Tempelberg creëren. De berg zal echter onder controle van de Israëlische politie blijven… En er komt ook géén internationale (vredes)macht, geen UNIFIL, noch enige andere macht anders dan de staat van Israël.’

VN en moslims proberen Jeruzalem van Joden af te pakken

De Grote Mufti van Jeruzalem, Muhammad Ahmad Hussein, herhaalde juist dat alleen moslims de Tempelberg mogen bezoeken, en Joden daar ‘geen enkel religieuze of historische rechten’ hebben (4).

De virulent antisemitische VN organisatie UNESCO nam begin deze maand nog een resolutie aan waarmee Jeruzalem officieel tot ‘bezette stad’ werd verklaard, en werd beweerd dat de Oude Stad inclusief de Tempelberg ‘Palestijns erfgoed’ is (5) – en dat terwijl de term ‘Palestijnen’ vóór 1967 niet eens bestond –net zoals dit om politieke redenen verzonnen ‘volk’ nooit heeft bestaan-, en Jeruzalem al 3000 jaar geleden de Joodse hoofdstad was.

Witte Huis wil ambassade nog steeds naar Jeruzalem verplaatsen

President Donald Trump stelde een maand geleden het waarmaken van zijn belofte om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen met zeker een half jaar uit. De Senaat nam begin juni nog unaniem een resolutie aan waarmee de president werd opgeroepen dit alsnog te doen (6).

Volgens het Witte Huis komt van uitstel echter geen afstel, maar kwam de president enkel tot dit besluit om het op de achtergrond opnieuw opgestarte vredesproces tussen Israël en de Arabische wereld een kans te geven. Veel Arabische landen, met Saudi Arabië voorop, zouden het jarenlange traineren van de Palestijnen spuugzat zijn, en desnoods los van hen een verdrag met de Joodse staat willen sluiten (7).

‘Steen die volkeren ernstig zal verwonden’

‘Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal der bedwelming voor alle volken in het rond (= rondom Israël)… Te dien dagen zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden… Te dien dagen zal Ik de stamhoofden van Juda maken als een vuurbekken tussen hout….; dan zullen zij rechts en links alle natiën in het rond verteren; en Jeruzalem zal blijven voortbestaan op zijn eigen plaats, te Jeruzalem.’ (Zacharia 12:2-3+6)

David D. Letterman

(1) Arutz 7
(2) World Israël News
(3) Times of Israël via Breitbart
(4) Breitbart
(5) Breitbart
(6) Breitbart
(7) Breitbart
(8) Afbeelding: Berthold Werner / Wikimedia Commons, vrije licentie
(9) Xandernieuws