• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

‘VS daagt Rusland uit en bereidt grote aanval op Syrië voor’

Amerika: ‘Ook Rusland en Iran schuldig aan nieuwe chemische aanval’ – Britse regering zegt ‘volledige steun’ toe aan VS – Voor de 3e dag op een rij Syrische granaten op Israëlische Golan

2017-06-27-13-12-55.uss george hw bush cvn77 - 02

De Amerikaanse aanval zal vermoedelijk worden gelanceerd vanaf het 332 meter lange supervliegdekschip George H.W. Bush, dat tot 56 vliegtuigen en 15 helicopters kan meenemen en meer dan 6000 bemanningsleden heeft.

Volgens Israëlische inlichtingenspecialisten bereiden de Verenigde Staten een ‘substantiële aanval’ op het Syrische leger en diens bondgenoten – Hezbollah en andere pro-Iraanse milities – voor, zogenaamd omdat president Assad ‘een nieuwe chemische aanval’ op zijn volk zou voorbereiden. Zo’n operatie veroorzaakt mogelijk een rechtstreekse confrontatie met de Russen in het land, omdat die na het neerschieten van en Syrische bommenwerper hebben gewaarschuwd dat Amerikaanse vliegtuigen voortaan als legitieme doelwitten worden beschouwd en zullen worden neergeschoten.

Weer een false flag

Met een ‘nieuwe’ chemische aanval wordt verwezen naar het drama op 4 april, toen bij zo’n aanval 87 Syriërs, waaronder 30 kinderen, omkwamen. Zoals we toen al schreven was dat was zo goed als zeker een nieuwe ‘false flag’ operatie, net zoals de beruchte aanval in 2013 in een buitenwijk in Damascus. Nu zouden er opnieuw signalen zijn dat het Syrische leger bezig is met het mengen van chemicaliën voor een aanval met saringas.

In zowel 2013 als in april 2017 kwam ’s werelds meest gelauwerde onafhankelijke onderzoeksjournalist Seymour Hersh tot de conclusie dat de Amerikanen opnieuw hadden gelogen, en dat ze zélf de bommen hadden afgeworpen die –per ongeluk of opzettelijk- een opslagplaats met chemische wapens van de –nota bene door het Westen gesteunde- islamitische rebellen hadden geraakt (4).

VN-ambassadeur VS: Rusland en Iran ook schuldig

In april vergolden de Amerikanen de zogenaamde Syrische aanval met tientallen kruisraketten op de luchtmachtbasis bij Shayrat (3). Deze keer lijkt er een veel omvangrijkere ‘preventieve’ aanval te komen, die zal vermoedelijk worden gelanceerd vanaf het supervliegdekschip USS George H.W. Bush, vanwaar op 18 juni het toestel opsteeg dat de Syrische Su-22 bommenwerper, die doelen van ISIS bombardeerde, neerhaalde.

Twee dagen later waarschuwde Rusland dat ‘alle bemande en onbemande toestellen van de internationale coalitie die ten westen van de Eufraat worden gevolgd door de Russische land- en luchtdefensie, voortaan als doelwitten worden beschouwd’ als er op dat moment Russische (en Syrische) vliegtuigen boven dat gebied actief zijn.

Bij de havenstad Latakia hebben de Russen geavanceerde S-300 en S-400 luchtafweerraketten opgesteld, die doelwitten tot op honderden kilometers afstand binnen enkele minuten kunnen vernietigen. (1)

Wat de situatie extra gevaarlijk maakt is dat de Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley heeft gezegd dat een nieuwe chemische aanval ‘ook Rusland en Iran de schuld zullen krijgen, omdat zij hem (Assad) steunen bij het vermoorden van zijn eigen volk.’ De Britse regering van Theresa May heeft al gezegd een Amerikaanse aanval volledig te steunen, ook al is er nog geen verzoek van het Witte Huis gekomen om eventueel mee te doen (2).

Spanningen Syrië en Israël lopen na nieuwe granaten op Golan verder op

Ook de spanningen tussen Syrië en Israël lopen verder op nu er voor de derde opeenvolgende dag granaten van het regeringsleger op de Israëlische kant van de Golanhoogte zijn geëxplodeerd (5). Die kwamen daar terecht omdat het leger in felle gevechten is verwikkeld met de rebellen.

Israël beantwoordde de vorige aanvallen met het uitschakelen van Syrische tanks en posities, waar de regering in Damascus op reageerde met het dreigement dat Israël daar ‘een zware prijs’ voor zal betalen – precies wat het nu zelf van de Amerikanen te horen heeft gekregen.

In de nacht van 27 april voerde de Israëlische luchtmacht een aanval uit op het vliegveld van Damascus. Daarbij werd een opslagplaats met wapens bedoeld voor Hezbollah vernietigd. Volgens Israëlische defensiespecialisten was deze aanval tevens een waarschuwing aan het adres van Rusland en Iran, dat de Joodse staat niet zal toestaan dat Iraanse- en Hezbollah troepen oprukken naar de grens op de Golanhoogte. Nu dat toch is gebeurd, wordt het risico op een rechtstreekse militaire confrontatie steeds groter.

David D. Letterman

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) DEBKA
(6) Xandernieuws