• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Breekt Trump na Parijs ook met riskante klimaatmanipulatie door chemtrails?

Voorstander geo-engineering erkent dat reflecteren zonlicht ‘zeer riskant is en verwoestende gevolgen voor het weer op onze planeet kan hebben’

2017-06-16-14-31-44.chemtrails mei 2017 a

Recent fotootje, op een avond in mei genomen in m’n eigen woonplaats. Zegt u het maar: chemtrails, of gewoon contrails?

Door te breken met het klimaatakkoord van Parijs’2015 heeft de Amerikaanse president Donald Trump voorkomen dat de welvaart van zijn land niet net als in Europa zal worden herverdeeld over de wereld, met forse verarming van het volk tot gevolg. Volgens sommige analisten betekent het tevens dat de Verenigde Staten niet langer meewerken aan ‘geo-engineering’, het riskante manipuleren van het klimaat door het sproeien van chemische stoffen in de lucht, ‘chemtrails’ genaamd. Nee, dat is al lang geen complottheorie meer. Al in 2010 werd op een VN-conferentie in Japan het bestaan van ‘chemtrails’ erkend en besproken.

Chemtrails vallen onder het zogenoemde Solar Radiation Management (SRM). Al jaren sproeien vliegtuigen chemische deeltjes in de atmosfeer, die het zonlicht terug de ruimte in reflecteren, waardoor ‘global warming’ zou worden tegengegaan.

‘Reflecteren zonlicht zeer riskant’

David A. Dana van The Conversation vindt het spijtig dat Trump niet langer meewerkt aan het terugdringen van de uitstoot van CO2, en wijst erop dat zijn besluit ook negatieve gevolgen kan hebben voor geo-engineering. Overigens erkent hij dat het proberen af te weren van het zonlicht ‘zeer riskant’ is vanwege ‘de onvoorspelbare, mogelijk verwoestende gevolgen voor het weer op onze planeet’, en daarom internationaal zou moeten worden besproken en overeengekomen. Trump heeft daar nu een spaak tussen gestoken.

Het toepassen van SRM/chemtrails wordt nog steeds niet officieel erkend. Wel gaan wetenschappers van de Universiteit van Harvard binnenkort een experiment doen met het verspreiden van microscopisch kleine deeltjes (aerosols) op een hoogte van 20 kilometer, om te zien of de technologie veilig en massaal kan worden toegepast om de afkoeling die ontstaat na een grote vulkanische uitbarsting te simuleren. Een a voor deze week aangekondigd vergelijkbaar experiment van de NASA werd geannuleerd. (1)

SRM al in 2010 besproken op VN conferentie

Dat chemtrails al heel lang op de agenda staan bleek op de 10e VN-top over het Biodiversiteitsverdrag (CBD) in 2010 in Japan. 110 Milieuministers uit bijna 200 landen kwamen toen tot de conclusie dat de risico’s van klimaatbeïnvloeding –waaronder SRM-chemtrails en ook ‘oceantrails’, waarmee men bepaalde stoffen in de oceanen wilde gooien, in de hoop dat die dan meer CO2 zouden opnemen- te groot zijn om op grote schaal mee door te gaan. Op de grote klimaattop in Rio de Janeiro in 2012 zouden echter toch nieuwe afspraken zijn gemaakt om ‘geo-engineering’ verder te ontwikkelen.

In 2011 startten bezorgde Duitsers het initiatief ‘Sauberer Himmel‘ om het sproeien van chemtrails te stoppen en de hemel weer helder te krijgen. Volgens de advocaat van dit burgerinitiatief, Dominik Storr, was er toen al keihard bewijs voor chemtrails, wat jarenlang voor het grote publiek verborgen werd gehouden. Storr wees erop dat de luchten boven Europa en Amerika vooral sinds 2003-2004 sterk veranderd zijn, en op zonnige dagen bomvol chemtrails zitten. Die zouden door zowel speciale toestellen als daarvoor uitgeruste gewone passagiersvliegtuigen worden verspreid.

De Duitse overheid reageerde destijds op een van haar officiële websites dat geo- of climate engineering inderdaad bestaat, maar dat het slechts om ‘onschuldige’ middelen zou gaan die worden ingezet tegen klimaatverandering.

‘Chemtrails oorlogswapen tegen de mensheid’

Ook de Amerikaanse politicus Dennis Kucinich, in 2004 en 2008 potentieel presidentskandidaat voor de Democraten, verklaarde na geheime overheidsdocumenten te hebben ingezien dat chemtrails realiteit zijn. In 2001 probeerde hij zelfs vergeefs wetgeving -deSpace Preservation Act– aangenomen te krijgen waarin chemtrails expliciet werd verboden.

Ook de gerenommeerde wetenschapper dr. Rosalie Bertell, winnaar van de alternatieve Nobelprijs en voormalig adviseur van de Amerikaanse Nucleaire Regelgeving Commissie, bevestigde in haar boek ‘Oorlogswapen Planeet Aarde’ het bestaan van chemtrails, en uitte hier forse kritiek op omdat deze volgens haar worden gebruikt als biologische en chemische wapens tegen de mensheid, met als doel de omvang van de wereldbevolking sterk terug te dringen.

Toch gewone contrails?

Skeptici wijzen er doorgaans op dat chemtrails normale contrails –uitlaatgassen van vliegtuigen- zijn, en nu veel meer opvallen dan vroeger omdat het vliegverkeer zo enorm is toegenomen. Tevens hangt het wel of niet blijven hangen van contrails samen met de steeds veranderende temperatuur en wind in de atmosfeer.

David D. Letterman

(1) Infowars
(2) Xandernieuws