• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Regering Catalonië dreigt met onmiddellijke afscheiding van Spanje

Voorlopige grondwet voor ‘Republiek Catalonië’ ligt al klaar – Spanje kampt sowieso met nieuwe regeringscrisis, vervroegde verkiezingen lijken onafwendbaar

2017-05-24-12-42-33.afscheidingsbewegingen europa 01b

Brussel probeert door steeds harder te knijpen een lappendeken aan volken tot een geforceerde eenheid te dwingen, wat volledig averechts zal uitwerken en een explosie aan afscheidingen, conflicten, opstanden en zelfs burgeroorlogen kan veroorzaken. Naast Catalonië zijn Noord Italië en Schotland het dichtst bij een eventuele afscheiding.

De Griekse crisis, de migrantentsunami, de staatsschuldencrisis, de enorme jeugdwerkloosheid in Zuid Europa, het Brexit – we zouden bijna vergeten dat de EU op nog meer gebieden in zijn voegen kraakt. Zo dreigt de regionale regering van Catalonië met onmiddellijke afscheiding van Spanje als de centrale overheid in Madrid blijft weigeren om toestemming te geven voor een referendum over onafhankelijkheid, dat in september of oktober moet worden gehouden.

Hoe meer de Brusselse eurocraten proberen op dwingende wijze alle macht in de EU naar zich toe te trekken en de nationale parlementen buitenspel te zetten, hoe meer de volken zich beginnen te roeren en in opstand beginnen te komen. In Catalonië richt het verzet zich vooral tegen het verre Madrid.

Als Madrid referendum verbiedt, wil Catalonië meteen onafhankelijk worden

De Spaanse minister van Justitie José Manuel Maza onderzoekt op dit moment of het plan van de Generalitat, de Catalaanse deelregering, om zich desnoods met onmiddellijke ingang af te scheiden van Spanje, legaal is. Het document zou als een voorlopige Catalaanse grondwet gaan dienen tijdens de twee maanden durende periode dat het parlement begint met het afscheidingsproces, dat moet leiden tot de ‘Republiek Catalonië’.

In het document staat dat ‘als de Spaanse staat effectief het houden van een referendum verhindert, deze wet compleet en onmiddellijk in werking zal treden op het moment dat het parlement die verhindering heeft vastgesteld.’ De vraag die de Catalanen in dat referendum krijgen voorgelegd is duidelijk: ‘Wilt u dat Catalonië een van Spanje onafhankelijke staat is?’

Verder wordt beschreven wie er precies een Catalaanse burger wordt of kan worden, welke Spaanse wetten in werking blijven en welke niet, en wat er met ambtenaren gebeurt die op dit moment nog voor de Spaanse overheid werken. Of Catalonië onderdeel blijft van de Europese Unie wordt niet besproken, noch of het heffen van alle belastingen naar de nieuwe regering overgaat. Ook gevoelige zaken zoals het voortzetten van pensioenen en uitkeringen blijven onaangeroerd. De opstellers van het document lijken te redeneren dat deze kwesties automatisch onder de ‘nationale soevereiniteit van het volk van Catalonië’ zullen vallen.

Spanje stevent weer op nieuwe verkiezingen af

De dreigende Catalaanse onafhankelijkheid is niet de enige crisis waar de regering in Madrid mee kampt. Zo heeft premier Mariano Rajoy gedreigd om het parlement te ontbinden en (weer) nieuwe verkiezingen uit te schrijven als zijn begroting niet wordt aangenomen. De verrassende politieke wederopstanding van de leider van de socialistische partij PSOE, Pedro Sánchez, die afgelopen weekend werd herkozen nadat hij vorig jaar nog door zijn partij werd afgezet toen hij weigerde mee te werken aan een minderheidsregering met Rajoy, lijkt erop te wijzen dat die vervroegde verkiezingen er inderdaad gaan komen. (1)(2)

Machtsgreep Brussel zal Europa juist in brand steken

Al jaren probeert Brussel door steeds harder te knijpen een lappendeken aan volken tot een geforceerde eenheid te dwingen. Het afpakken van steeds meer macht, soevereiniteit en zelfbeschikking van de lidstaten zal echter volledig averechts uitwerken, en dreigt een explosie aan afscheidingen, conflicten, opstanden en zelfs burgeroorlogen te veroorzaken.

Dan zullen veel van de huidige politieke leiders door volkstribunalen worden berecht, omdat zij door het opleggen van hun megalomane visioen van een –door de overgrote meerderheid van de Europese burgers pertinent niet gewilde- Europese Superstaat juist voor zullen hebben gezorgd dat ons werelddeel opnieuw in brand is gevlogen. Het in de maak zijnde Europese leger zal daarbij alleen maar meer olie op het vuur gooien, waardoor er nog meer slachtoffers zullen vallen.

David D. Letterman

(1) MishTalk via Zero Hedge
(2) Mish Talk
(3) Xandernieuws