• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Massale stroomstoringen en tientallen doden bij 40% duurzame energie in Australië

Australiërs zijn vele stroomstoringen spuugzat en gaan met spoed nieuwe gascentrales bouwen – Licht dreigt definitief uit te gaan in Nederland door beleid aanstaand groenrechts kabinet

2017-05-11-14-31-22.stroomstoring 27 maart 2015 noord holland 02b

De enorme blackout in maart 2015 staat veel Noord Hollanders nog vers in het geheugen. Dankzij de aanstaande Nederlandse ‘Energiewende’ zal dit beeld eerder regel dan uitzondering worden.

In Australië is te zien waar de uiterst kostbare duurzaamheidskoorts en windenergiewaan die het hele Westen in zijn greep heeft gekregen toe leidt, zodra het aandeel ‘hernieuwbare’ energie de 40% bereikt: veelvuldige, massale en langdurige stroomstoringen, met inmiddels grote maatschappelijke ontwrichtingen en tientallen doden als gevolg. Gezien de in de maak zijnde groenrechtse coalitie VVD/CDA/D66/GL, die vermoedelijk een (door Jesse Klaver geleid?) ministerie voor Klimaat en Energie gaat oprichten dat Nederland in zo snel mogelijk tempo naar 100% ‘duurzame’ energie wil dwingen, kunt u zelf bedenken welke huiveringwekkende gevolgen zo’n ‘Energiewende’ voor ons volk, onze welvaart en onze toekomst zal hebben.

In Australië gebeurt waar Duitsland en onder het volgende kabinet ook Nederland in pijlsnel tempo op afstevenen, namelijk een samenleving die naarmate het aandeel wind- en zonne energie groeit steeds grotere schade zal ondervinden als gevolg van massale stroomstoringen. Zo hebben de inwoners van diverse Australische staten het afgelopen half jaar al meerdere ‘blackouts’ voor hun kiezen gekregen, omdat het aandeel ‘duurzame energie’ daar de 40% heeft bereikt.

Australiërs zijn stroomstoringen spuugzat

De Australische bevolking is de vele stroomstoringen inmiddels spuugzat, reden waarom er met spoed nieuwe gascentrales moeten worden gebouwd, die de uitermate onregelmatige en daardoor onzekere elektriciteitsopwekking door windmolens moeten gaan compenseren. Het land had voor de omschakeling op ‘groen’ juist de betrouwbare fossiele brandstofcentrales gesloten – precies wat GroenLinks en D66 ook willen doen, en waar de VVD zo goed als zeker in mee zal gaan.

In Duitsland en Nederland is de elektriciteitsprijs nog te betalen vanwege miljardensubsidies aan de windenergiefabrikanten, maar Australië heeft daar geen geld voor. Daar is stroomprijs voor de burgers in enkele jaren tijd dan ook geëxplodeerd.

50% duurzame energie: doden en vertrekkende bedrijven

De onafhankelijke Franse NGO Global Electrification wijst erop dat Zuid Australië in mei 2016 het eerste grote gebied ter wereld werd waar bijna 50% duurzame energie opwekking werd gehaald, voornamelijk uit windmolens en zonnepanelen. Eind februari van dat jaar kende de deelstaat al een enorme ontwrichtende stroomstoring, die zeven maanden later werd gevolgd door een de volgende grote blackout. Daarna volgden het aantal langdurige storingen elkaar steeds sneller op.

Toen duidelijk werd dat 50 jonge kinderen die op een transplantatie wachtten als direct gevolg hiervan waren overleden (omdat de noodgeneratoren te laat aankwamen), en tal van ondernemers vanwege grote schade en verliezen uit de staat dreigden te vertrekken, ontstond er een politieke crisis.

Uiteindelijk kwam de regering in maart van dit jaar met een buitengewoon noodplan om met topprioriteit nieuwe gascentrales te bouwen. Binnen slechts 6 maanden (!) komt er een complex gascentrales dat net zoveel energie gaat leveren als 5 Franse kerncentrales. Desondanks schat het ministerie van Energie dat Zuid Australië de komende twee jaar door nog zeker 125 ernstige blackouts getroffen zal worden.

Grote schade voor mensen en bedrijven

In het rapport somt Global Electrification een waslijst stroomstoringen waar sinds 2016 honderdduizenden huishoudens en bedrijven onder hebben moeten lijden. Keer op keer bedorven etenswaren in koelkasten en vriezers, geen werkende airco’s tijdens bloedhete zomers, langdurig geen telefoon en geen internet, en geen werkende verkeerslichten putten het geduld van de Zuid Australische bevolking compleet uit.

De gevolgen voor de economie werden in snel tempo steeds pijnlijker. Het mijnconcern BHP Billiton, dat alleen al voor de koperwinning 3000 mensen in dienst heeft, klaagde dat de winst over 2016 door alle stroomstoringen geheel was verdampt. Coca Cola sloot zelfs een fabriek in Zuid Australië, omdat de elektriciteitsprijzen niet meer te betalen zijn, en de stroomvoorziening extreem onstabiel is geworden.

Instorting economie en samenleving

Op basis van de ervaringen in Australië stelt Global Electrification dat een aandeel van 30% tot 40% duurzame energie tot grote ontwrichtende stroomstoringen leidt, met ernstige gevolgen voor burgers en bedrijven. Uiteindelijk zullen landen die besluiten eveneens dat percentage te halen, of –zoals Nederland- daar zelfs ruim overheen willen, niet anders kunnen doen dan op zeker moment in de toekomst tientallen miljarden euro’s uitgeven om met de grootst mogelijke spoed nieuwe, wèl betrouwbare gas-, kolen- en kerncentrales te bouwen, omdat het alternatief een compleet instortende economie en samenleving is.

Sommigen hebben hun hoop gesteld op nieuwe manieren om energie op te slaan, maar vooralsnog is dit extreem duur, en bestaan goedkopere technieken feitelijk alleen nog maar op de tekentafel. Het kan nog makkelijk vele tientallen jaren duren voordat er een goedkope en betrouwbare techniek is om ‘duurzaam’ opgewekte energie op te slaan.

Licht in Nederland dreigt definitief uit te gaan

Global Electrification legde eerder de ‘Energiewende’ in Duitsland, waar de omschakeling op ‘groen’ veel verder gevorderd is dan in Nederland, onder de loep, en kwam tot vernietigende conclusies. Duitsland staat binnen enkele jaren dezelfde afschrikwekkende Australische toestanden te wachten, die almaar erger zullen worden naarmate er meer windmolens en zonnepanelen worden opgesteld. De NGO gaf de eigen Franse overheid dan ook een dringend advies om het Duitse voorbeeld beslist NIET te volgen. (1)

Toch gaat de komende groenrechtse coalitie in Den Haag dat 99% zeker wèl doen, waardoor we helaas moeten concluderen dat ons volk een Derde Wereld achtige toekomst te wachten staat, waarin krankzinnig hoge elektriciteitsprijzen een einde zullen maken aan de welvaart en koopkracht van miljoenen burgers.

Bij 100% duurzame energie zal het permanent donker en duister in ons land worden, en zal ons land in totale chaos en armoede vervallen – en dat nota bene vanwege de wetenschappelijk ontkrachte leugen dat er zoiets bestaat als door mensen veroorzaakte klimaatopwarming, en de circa € 100 miljard euro die dit ons volk tot 2030 gaat kosten ook besteed had kunnen worden om bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs en de sociale zekerheid op pijl te houden en te herstellen.

Maar daar liggen overduidelijk de prioriteiten niet, noch bij linksgroen, noch bij linksliberaal, waar we inmiddels ook de VVD onder moeten scharen. Nederland, u zult al snel weten en vooral voelen op wat voor soort toekomst u in maart gestemd heeft.

David D. Letterman

(1) Journalistenwatch
(2) Xandernieuws