• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

‘VS stuurt drie vliegdekschepen richting Noord Korea’

Russische staatsmedia: ‘Wereld op randje van een kernoorlog’

2017-04-18-17-12-37.amerikaanse vloot 02a

Behalve de ‘carrier strike group’ rond de USS Carl Vinson stuurt de VS nog eens twee andere vliegdekschepen naar de wateren rond Noord Korea, zo weten Zuid Koreaanse media te melden. Het zou gaan om de USS Ronald Reagan, die op dit moment in zijn thuisbasis in Japan ligt, en de USS Nimitz. Samen met hun aanvalsgroepen vormen de drie vliegdekschepen een formidabele aanvalsmacht.

De Amerikaanse vloot gaat bovendien gezamenlijke oefeningen houden met de Zuid Koreaanse marine. Drie vliegdekschepen actief op één locatie is tamelijk ongewoon, en komt doorgaans alleen tijdens (dreigende) oorlogssituaties voor.

Afgelopen zondag lanceerde Noord Korea een testraket in de buurt van de Carl Vinson strike group. De raket explodeerde echter pal na de lancering, mogelijk als gevolg van (Amerikaanse) cyber sabotage tegen het Noord Koreaanse nucleaire programma, waartoe president Obama in 2014 opdracht gaf.

Russische staatsmedia concluderen dat ‘de wereld op het randje van een kernoorlog’ balanceert. De Amerikaanse president Donald Trump is daar volgens de Russen nog meer schuldig aan dan de Noord Koreaanse ‘madman’ Kim Jong-un, omdat Trump ook in Syrië militair ingrijpt en daar een confrontatie met Rusland riskeert.

David D. Letterman

(1) Infowars
(2) Infowars
(3) Xandernieuws