• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Na Egypte: ISIS kondigt nieuwe aanslagen op christenen aan op komende paasfeest

Israël ook bang voor aanslagen op Joden tijdens Pesach (dinsdag en woensdag), en roept burgers op Egypte te verlaten – Paasfeest komende zondag ook aantrekkelijk doelwit voor nieuwe aanslagen in Europa

2017-04-10-14-05-27.aanslagen koptische kerken egypte 9 april 2017 a

Foto genomen kort na de aanslag op de kerk in Tanta.

Nadat gisteren 45 mensen omkwamen bij islamistische bomaanslagen op twee Koptische christelijke kerken in Egypte, eiste ISIS al snel de verantwoordelijkheid op, en kondigde de jihadgroep voor het aanstaande paasfeest (zondag en maandag) nieuwe aanslagen op christenen aan. Het geplande bezoek van paus Franciscus op 28 en 29 april is door het voortdurende moslimgeweld tegen christenen op de tocht komen te staan.

Het moment van de explosie bij de kathedraal van Alexandria is op deze video vanuit twee verschillende standpunten te zien. Dat gebeurde vlak nadat de Koptische paus Tawadros II er de mis had gelezen. 16 christenen werden gedood en 41 raakten er gewond. Een paar uur eerder waren bij een aanslag in de noordelijke plaats Tanta al 29 gelovigen bij een bomaanslag om het leven gekomen, en 71 gewond raakt.

De Egyptische TV liet beelden zien van met bloed besmeurde kerkmuren en vernietigde banken. ‘De explosie vond in de voorste rijen plaats, in de buurt van het altaar, tijdens de mis,’ verklaarde viceminister van Binnenlandse Zaken Tarek Atija. ‘Ik hoorde een knal en ben weggerend. Ik zag uit elkaar gescheurde mensen. Van velen bleef maar de helft van hun lichaam over,’ verhaalde een getuige. (2)

In december 2016 was er ook al een grote aanslag op een kathedraal in Caïro, waarbij 30 Koptische christenen omkwamen. De Kopten vormen slechts 10% van de totale bevolking van 90 miljoen Egyptenaren, en staan al jaren bloot aan toenemende vervolgingen door de Moslim Broederschap, ISIS en andere radicale islamitische groepen.

Nieuwe aanslagen tijdens Pesach in Israël en Pasen in Europa?

In propagandavideo’s kondigt ISIS voor het aanstaande Westerse paasfeest op zondag nieuwe aanslagen op christenen aan. De aanslagen van gisteren tijdens Palmzondag waren een paar dagen eerder in een andere video aangekondigd (5). Een kleine 2 weken later staat een bezoek van Paus Franciscus aan Egypte op het programma, maar het is de vraag of dat nog door kan gaan.

Na de aanslagen kondigde Egypte voor drie maanden de noodtoestand af (3), en sloot Israël een belangrijke grensovergang voor toeristen die naar de Sinaï willen. De Israëlische autoriteiten zeggen aanwijzingen te hebben voor een aanstaande aanslag tijdens Pesach (het Israëlische Paasfeest, dat morgen en woensdag plaatsvindt), en roepen al hun burgers op onmiddellijk Egypte te verlaten. Voor mensen die Israël in willen blijft de grens daarom gewoon open.  (4)

Het aanstaande paasfeest op zondag zou ook wel eens nieuwe moslimaanslagen in Europa kunnen uitlokken. Het is wachten op het moment totdat islamitische terroristen ergens een kerkdienst verstoren en wild om zich heen beginnen te schieten en/of te steken, of met een auto of vrachtwagen op kerkgangers inrijden.

David D. Letterman

(1) Guido Grandt
(2) N-TV
(3) Ynet News
(4) Ynet News
(5) Epoch Times
(6) Xandernieuws