• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Media als propaganda vermenigvuldigers: Drie door CIA aangestuurde persbureaus bepalen het nieuws

Vrije nieuwsgaring en onafhankelijke verslaggeving in het Westen vrijwel geheel verdwenen

 

2017-04-22-15-55-36.persbureaus media cia 01c

Het maakt nauwelijks meer iets uit welke media u leest, want ze putten allemaal uit dezelfde –gemanipuleerde- bronnen, en hebben ook nog eens instructies hoe ze over welke onderwerpen moeten berichten (afgebeelde logo’s Nederlandse media dienen enkel als voorbeeld en zijn zeker niet volledig).

De meeste mensen begrijpen wel dat niet iedere krant of TV-zender overal ter wereld verslaggevers in dienst kan hebben. Wat de meesten echter niet beseffen is dat ‘het nieuws’ zoals u dat op het NOS- of RTL journaal hoort, of op NU.nl leest, voor het overgrote deel afkomstig is van slechts drie internationale persbureaus, te weten Associated Press (AP), Reuters, en Agence France Press (AFP). En laten deze persbureaus nu net gecontroleerd en aangestuurd worden door de CIA. Dacht u werkelijk dat u van de NOS of RTL ‘objectief’ nieuws te horen krijgt over Rusland, Syrië en de massa immigratie? Vrijwel het enige dat ze doen is het napraten en verspreiden van propaganda zoals die door de Amerikanen wordt opgesteld.

Die propaganda valt in het kort samen te vatten, en is door de bank genomen:

* pro-Amerikaans (vooral als er een Democratische (‘linkse’) president is. Zo werd Barack Obama 8 jaar lang blindelings door de Europese en Nederlandse media verheerlijkt, en dat terwijl hij volgens bijna alle statistieken de slechtste president ooit was. Een Republikein (‘rechts’) krijgt doorgaans veel meer kritiek.);
* anti-Russisch (president Putin is de boosdoener in Oekraïne, Syrië, wil oorlog, etc.);
* anti-populistisch en – nationalistisch (tegen vrijheidspartijen zoals de PVV) en pro-globalistisch (voor volledig open grenzen voor alles en iedereen);
* pro-immigratie;
* pro-islam en steeds openlijker anti-christelijk;
* pro-Palestijns en anti-Israël;
* overmatig veel (positieve) aandacht voor ‘progressief’ links;
* cultuur-nihilistisch (alle culturen en religies zijn ‘gelijk’);
* klimaat-extremistisch (de leugen van antropogene CO2/klimaatopwarming verspreidend, en alle maatregelen die daaraan vast zitten kritiekloos propagerend).

Omdat de genoemde drie partijen minstens 90% van het internationale nieuws in het Westen bepalen, worden geopolitieke gebeurtenissen die niet goed of niet geheel overeenkomen met de bovenstaande uitgangspunten, gebagatelliseerd of totaal genegeerd, terwijl andere zaken juist buitengewoon veel aandacht krijgen. ‘Wij krijgen te horen wat zij hebben uitgekozen,’ concludeerde een Zwitserse media onderzoeker al in 1995.

Drie persbureaus bepalen het nieuws

Waarom hebben de meeste mensen dan zelfs nog nooit gehoord van Reuters, AFP en AP? Een van de redenen is dat de media graag de indruk wekken zélf met het nieuws te komen, en er niet bepaald trots op zijn dat het –op hier en daar een eigen correspondent in een belangrijke stad na- voornamelijk niet meer dan napraters zijn.

Volker Bräutigam, die 10 jaar lang voor de Tagesschau (het Duitse Journaal) van de ARD heeft gewerkt, is dan ook erg kritisch op de dominantie van dit handjevol persbureaus, en vertelt hoe een redacteur bij een Westerse krant of TV-zender feitelijk niets meer doet dan op zijn monitor een keuze maken tussen de teksten die deze persbureaus verspreiden, en hier en daar wat woorden veranderen om het nog enigszins origineel te doen lijken. Hetzelfde geldt voor verreweg de meeste bijgeleidende foto’s en video opnamen.

Veel media hebben hun buitenlandredacties zelfs compleet aan een persbureau ‘uitbesteed’. Ook veel reguliere nieuwssites op internet publiceren hoofdzakelijk berichten die door deze persbureaus zijn opgesteld.

Gemanipuleerd nieuws over Syrië

Goed voorbeeld van hoe u gemanipuleerd en helaas steeds vaker ronduit voorgelogen wordt, is de berichtgeving over Syrië. Zoals we al vaker hebben geschreven beroepen de Westerse persbureaus en media zich hiervoor heel vaak op het Syrische Waarnemingskantoor voor de Mensenrechten in Londen. Dat wordt echter gerund door slechts één man (!), een vijand van president Assad, die beweert 236 bronnen in Syrië te hebben, maar zelf al 15 jaar niet in Syrië is geweest. (1)

De vele malen beter onderbouwde berichtgeving van Russia Today wordt in het Westen echter afgedaan als ‘propaganda’, enkel omdat het echte nieuws over Syrië niet overeenkomt met de Westerse politiek gewenste variant die de burgers maar klakkeloos dienen te geloven.

Het misschien wel beruchtste voorbeeld is de berichtgeving van de BBC pal na de aanslagen op 9/11, toen verslaggever Jane Standley voor de camera vertelde dat ook een derde gebouw, Tower 7, was ingestort, terwijl dat op de achtergrond nog gewoon overeind stond. De BBC gaf later toe ‘te vroeg’ over de instorting te hebben bericht, en dat ze enkel een persbureau hadden geciteerd. Het voorval was voer voor het ontstaan van vele 9/11 ‘complottheorieën’, waarvan velen al snel geen complot, maar harde realiteit bleken te zijn.

Journalisten en redacteurs moeten instructies opvolgen

De begin dit jaar aan hartfalen overleden Duitse auteur-journalist Udo Ulfkötte, in het verleden jarenlang redacteur bij de ooit gerenommeerde Frankfurter Allgemeine Zeitung, verhaalde in zijn boeken hoe hij en zijn collega’s van de leiding van de krant instructies kregen hoe ze over bepaalde onderwerpen moesten berichten, welke zaken ze links moesten laten liggen en welke juist benadrukt moesten worden. Journalisten en redacteurs die weigerden zich zo te laten sturen, konden vertrekken. Uit betrouwbare bron weten wij dat dit ook in Nederland gebeurt (/ gebeurd is).

Ulfkotte deed daarop jarenlang zelf onderzoek, en ontdekte dat de grootste persbureaus feitelijk onder controle staan van de Amerikaanse CIA en het Pentagon. Bijna alle grote reguliere media in de VS worden al jaren aangestuurd door het Witte Huis. ‘Wij controleren de media volledig,’ erkende een lid van de regering Obama al in 2009.

Vrije nieuwsgaring en verslaggeving in het Westen verdwenen

Het gevolg is dat er van onafhankelijke, laat staan kritisch berichtgeving in de Westerse media eigenlijk geen enkele sprake meer is. Van Hilversum en Den Haag tot Athene, van Berlijn tot Washington, de berichtgeving is bijna overal gelijkaardig. Vaak worden zelfs dezelfde termen en formuleringen gebruikt.

De Westerse media hebben dan ook niets meer met een ‘vrije pers’ als vierde peiler van een vrije democratische rechtsstaat te maken, maar functioneren als ware ‘propaganda vermenigvuldigers’ van de gevestigde globalistische orde, wat een niet meer te ontkennen waarschuwingssignaal is dat we –zonder dat de meeste mensen dit ook maar enigszins door hebben gehad- in een totalitair bestuurde samenleving zijn terecht gekomen.

David D. Letterman

(1) Express Zeitung
(2) Xandernieuws