• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Kremlin waarschuwt Trump voor oorlog bij volgende aanval op Syrië

‘Amerika helpt Al-Qaeda in Syrië aan de macht’ – Onderzoeksjournalisten: Totaal onlogisch dat Assad chemische aanval zou hebben uitgevoerd

2017-04-08-14-56-38.chemische containers naast getroffen bunker syrie 01a

Bewijst deze foto dat Assad nog steeds chemische wapens heeft, of…?

Het Kremlin waarschuwt de Verenigde Staten dat het ‘één stap verwijderd is van oorlog’ met Rusland over Syrië. De regering Trump laat weten dat nieuwe luchtaanvallen in Syrië tot de mogelijkheden behoren. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley verklaarde dat ‘wij bereid zijn meer te doen’, ook al voegde ze eraan toe te ‘hopen dat dit niet nodig zal zijn’. In Moskou wordt met grote teleurstelling gereageerd op het feit dat Donald Trump al zo snel voor het establishment in Washington door de knieën is gegaan.

‘Deze militaire actie is een duidelijke indicatie van de extreme afhankelijkheid van de Amerikaanse president van de opvattingen van het establishment in Washington, waar de nieuwe president in zijn inauguratie toespraak nog forse kritiek op had,’ reageerde premier Dmitry Medvedev. Hij veroordeelde dan ook de Amerikaanse aanval op ‘de legitieme regering van Syrië’.

‘De laatst overgebleven verkiezingsmist is opgetrokken. In plaats van een uitgebreide verklaring over een gemeenschappelijke strijd tegen de grootste vijand, ISIS, heeft de regering Trump aangetoond dat het de legitieme Syrische regering fel zal bestrijden.’

Eén Russisch fregat duidt niet op escalatie

Rusland heeft inmiddels het fregat admiraal Grigorovic naar de Middellandse Zee gestuurd, dat zal aanmeren in een Syrische haven. Het oorlogsschip is bewapend met hypermoderne kruisraketten. Het gaat vooralsnog maar om één schip, en niet om een complete vloot, zoals in september 2013 het geval was nadat president Obama had gedreigd dat hij Syrië zou aanvallen. Rusland lijkt daarom vooralsnog niet uit te zijn op escalatie.

De Amerikanen houden Rusland mede verantwoordelijk voor de chemische aanval op Khan Sheikhoun afgelopen dinsdag, waarbij minstens 72 mensen, waaronder 20 kinderen, om het leven kwamen. Het exacte aantal is onduidelijk, reden waarom andere media met andere cijfers komen.

Bewijst deze foto dat Assad nog steeds chemische wapens heeft, of…?

Gisteren berichtten we dat er opnieuw sprake lijkt van een ‘false flag’ aanval, net als in 2013 in Ghouta (Damascus), waarvan later zelfs de VN toegaf dat deze niet door Assad, maar door de rebellen was uitgevoerd om de Verenigde Staten de oorlog in te lokken.

Op foto’s van na de Amerikaanse aanval op de Syrische luchtmachtbasis Shayrat zouden pal naast een getroffen bunker oude Sovjet chemische containers te zien zijn. De foto’s zouden door een Russische verslaggever zijn gemaakt, en lijken –indien de datum klopt, en dit inderdaad opslagcontainers voor chemische substanties zijn!- bewijs te zijn dat het Syrische regime niet alle chemische wapens heeft vernietigd, zoals na de crisis in 2013 –die bijna tot de Derde Wereldoorlog leidde- werd beloofd (2).

Of zijn dit gewoon containers waarin zaken zoals (smeer)olie werden bewaard? Kan het ook een fotoshop zijn, waar de Amerikanen patent op hebben als ze de wereld willen overtuigen dat ze ergens opnieuw een oorlog moeten beginnen?

‘Aanval zal terroristen helpen, verklaringen regering Trump zijn nonsens’

Onderzoeksjournalist Rick Sterling, lid van de Syria Solidarity Movement, schrijft dat de Amerikaanse aanval ‘de terroristen zal helpen… Voor de Syrische luchtmacht zal het nu moeilijker zijn om (ISIS) terroristen aan te vallen. De OPCW (Organization for the Prohibition of Chemical Weapons) kreeg een Nobelprijs voor het managen van de totale vernietiging van de Syrische chemische wapens in 2014… De onderzoeken van de beste Amerikaanse journalisten, Seymour Hersh, Robert Parry en anderen, de groep van het MIT, concludeerden dat niet de Syrische regering, maar de gewapende oppositie de saringas aanval in 2013 hebben uitgevoerd. De verklaringen van de regering Trump zijn nonsens.’

Ook voormalig Amerikaanse diplomaat Jim Jatras zei dat hij hoopte dat Trump zoals hij had beloofd met de Russen zou samenwerken tegen ISIS, en dat deze aanval ‘op mensen die juist tegen ISIS en Al-Qaeda vechten, nergens op slaat… Het enige positieve is dat er alleen kruisraketten en geen vliegtuigen zijn gebruikt, omdat de Russen die hadden moeten neerschieten. Misschien is dit allemaal wel in scene gezet… Maar ik denk dat het een erg gevaarlijke en geen slimme aanpak is.’

‘Eénmalige aanval bedoeld om positie Trump te verstevigen’

Gwenyth Todd, voormalig politiek Midden Oosten adviseur van de Amerikaanse Nationale Veiligheid Raad onder Clinton en Bush, zegt dat hij van bronnen in Washington verneemt dat het slechts een éénmalige aanval was, bedoeld om te laten zien dat Trump ‘toch wat macht heeft te midden van de (politieke) chaos, dat hij in staat is dingen te laten gebeuren… Maar het is een hele stap om de conclusie te trekken dat Assad achter de chemische aanval zat, vooral omdat hij geen enkel motief had om dat te doen, en juiste alle redenen had om het niet te doen.’ (3)

Op de Russische afdeling van Anonymous wordt desondanks gewaarschuwd dat er ‘steeds meer aanwijzingen zijn dat er in Syrië een militaire confrontatie tussen de VS en Rusland kan komen.’ Onder andere de eerder genoemde Amerikaanse onderzoeksjournalist Robert Parry wordt aangehaald, die er deze week op wees dat het totaal onlogisch is dat Assad chemische wapens zou hebben gebruikt nu hij overal aan de winnende hand is, en het veel waarschijnlijker is dat de Russische verklaring dat de chemische stoffen werden verspreid nadat er een opslagplaats van de rebellen werd getroffen door een bom, inderdaad klopt (4).

Het zijn nog steeds de CIA en de neocon oorlogshaviken in Washington die –onder druk van met name Saudi Arabië- per se een oorlog in Syrië willen om Assad af te zetten. Laten we hopen dat de Amerikaanse legerleiding net als in 2013 weigert om de eventuele bevelen van de president daartoe uit te voeren, omdat we anders alsnog in de Derde Wereldoorlog terecht dreigen te komen.

David D. Letterman

(1) Infowars
(2) Daily Mail (via Infowars en Superstation 95)
(3) RT
(4) Anonymous.ru
(5) Xandernieuws