• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Hoge Britse en Russische officials dreigen elkaar met kernaanval

Amerikaanse afweerraketten met spoed in Zuid Korea opgesteld – VS voert testlancering intercontinentale kernraket uit – Massale oefening op aanslagen met massavernietigingswapens in Amerika vandaag van start – ‘Rusland stuurt grondtroepen naar Syrië’

2017-04-26-14-36-44.lancering minuteman III

Eerdere lancering Minuteman III.

De opmerking van de Britse minister van Defensie Fallon dat zijn land zich het recht voorbehoudt op een ‘preventieve nucleaire aanval’ op iedere mogelijke vijand, is slecht gevallen in Moskou, omdat Fallons dreigement duidelijk tegen Rusland was gericht. Senator Frants Klintsevich, vicevoorzitter van het Russische Comité Defensie en Veiligheid, reageerde dat als Groot Brittannië het waagt om een andere kernmacht aan te vallen (= Rusland), het land ‘van de aardbodem zal worden weggevaagd.’ Ondertussen hopen de troepen, oorlogsschepen, vliegtuigen, tanks en raketten van zowel China, Rusland, Amerika als Japan zich rond Noord Korea op.

Fallon had gezegd dat hij ‘in de meest extreme omstandigheden het gebruik van kernwapens bij een eerste aanval niet uitsluit.’ Wat dat voor omstandigheden zouden kunnen zijn, legde hij niet uit, maar gezien de voortdurende ongegronde anti-Russische retoriek in het Westen en ook Nederland (‘Rusland na terrorisme grootste dreiging voor Nederland’, ‘Rusland hackte Deense ministerie van Defensie’), leed het geen twijfel op welk land hij specifiek doelde.

‘Groot Brittannië van aardbodem weggevaagd’

Dat werd ook in Moskou zo begrepen. ‘Ik denk dat de verklaring van minister Fallon een hard antwoord vereist,’ reageerde senator Frants Klintsevich, vicevoorzitter van het Comité Defensie en Veiligheid. ‘Op zijn best is dit een element van psychologische oorlogsvoering, wat in deze context extra opruiend lijkt. De vraag is natuurlijk welk land bij uitstek het doelwit van het VK zou kunnen zijn. Als dat een kernmacht is, zal het VK, dat niet het allergrootste is, bij een vergeldingsaanval letterlijk van de aardbodem worden weggevaagd.’

Waarbij wij en passant willen opmerken dat het in dat geval ook gebeurd is met Nederland, omdat wij dan allemaal vergiftigd zullen worden door de nucleaire fall-out die door de westenwinden over de Noordzee naar ons land wordt gevoerd.

Sinds de jaren ’80 is de dreiging van een wereldwijde kernoorlog nooit zo reëel geweest als nu. Het VN Instituut voor Ontwapening Onderzoek (UNIDIR) schreef onlangs dat het gevaar van ‘een explosie van een kernwapen, per ongeluk of met opzet, het hoogste is in 26 jaar, sinds de instorting van de Sovjet Unie.’ (1)

Militair machtsvertoon supermachten rond Noord Korea

Dat zal ongetwijfeld met het oog op Noord Korea zijn, dat van plan lijkt om een nieuwe testlancering te doen met een kernbom en/of lange afstandsraket. De Amerikanen hebben daarom maanden eerder dan gepland twee THAAD raketafweersystemen in Zuid Korea opgesteld. Daarmee kunnen twaalf vijandelijke raketten onschadelijk worden gemaakt. Tegelijkertijd heeft de nucleaire onderzeeër USS Michigan in een Zuid Koreaanse haven aangemeerd. Het vaartuig zal zich later voegen bij de strike group van het vliegdekschip USS Carl Vinson, dat –samen met twee Japanse destroyers- nu toch echt onderweg is naar de wateren bij Noord Korea.

Het Stalinistische land laat zelf ook zijn tanden zien, en is een massale militaire ‘oefening’ begonnen waarbij maar liefst 4000 stuks artilleriegeschut worden ingezet. Amerika heeft  afgelopen nacht ‘ter afschrikking’ een testlancering met een Minuteman III intercontinentale kernraket uitgevoerd (3). China houdt zijn luchtmacht in hoogste staat van paraatheid, stuurt steeds meer marineschepen naar de Zuid Chinese Zee, en werkt hard aan zijn tweede vliegdekschip, de Shandong, die over 2 a 3 jaar operationeel moet zijn. Rusland ontkent het weliswaar, maar blijft troepen en tanks aanvoeren naar zijn 18 kilometer lange grens met Noord Korea. (2)

In Washington, Beijing, Moskou, Seoul en Tokyo wordt met spanning afgewacht hoe de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un zal reageren op al dit militaire machtsvertoon. Op de staatstelevisie is zoals gebruikelijk het ene oorlogszuchtige bericht na het andere te horen. Enkele dagen geleden beweerde een official van Pyongyang zelfs dat het land ‘de hele wereld met vier of vijf thermonucleaire bommen kan vernietigen’.

‘Operation Gotham Shield’

Vandaag worden alle 100 Amerikaanse senatoren op het Witte Huis verwacht voor een vergadering met de top van de strijdkrachten, een zeldzame gebeurtenis die mogelijk duidt op aanstaand militair ingrijpen tegen Noord Korea. President Trump zou ook al contact hebben gezocht met de Veiligheidsraad van de VN om toestemming te krijgen voor een preventieve aanval.

Tegelijkertijd begint in de VS vandaag ‘Operation Gotham Shield’, een serie massale driedaagse oefeningen op aanslagen met massavernietigingswapens, die de geruchten over een mogelijke ‘false flag’ aanslag opnieuw hebben doen oplaaien.

Rusland stuurt grondtroepen naar Syrië

Onlangs kondigde de regering Trump het sturen van 10.000 tot 50.000 Amerikaanse soldaten naar Syrië aan. De Russen lijken dat niet af te wachten, en gaan volgens Iraanse en Syrische media binnenkort grondtroepen naar Syrië sturen. Die zouden in het gebied rond het noordelijke Hama de christelijke gemeenschappen gaan beschermen tegen islamitische terroristen.

Het is eigenlijk overbodig, maar om toch met een conclusie te eindigen: al deze ontwikkelingen laten zien dat de dreiging van het uitbreken van een nieuwe Wereldoorlog op meerdere plaatsen in decennia niet meer zo groot is geweest. Dat de betrokken supermachten zelfs het ‘preventieve’ gebruik van kernwapens niet langer uitsluiten, is echter nieuw, en een duidelijk signaal dat we in uiterst onzekere en gevaarlijke tijden zijn beland.

David D. Letterman

(1) Zero Hedge via Infowars
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Xandernieuws