• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Flashback: Ankara dreigde al in 2012 Turkse bevolking in Europa te mobiliseren

2017-03-12-14-30-25.erdogan raketten ottomaanse rijk 01a

Wordt Europa nu eindelijk wakker voor het enorme gevaar dat deze zichzelf verklaarde islamitische ‘Sultan’ of ‘Kalief’ voor de wereld vormt? (inzet: het voormalige Ottomaanse Rijk dat Erdogan in of vanaf 2023 wil herstellen).

De flinke diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije, ontstaan na grove scheldpartijen en dreigementen uit Ankara met sancties als Den Haag niet twee ministers zou toelaten om campagne te voeren voor het cruciale Turkse referendum op 16 april, komt niet uit de lucht vallen. Hooggeplaatste leden van de heersende islamistische AK Partij van president dictator Recep Tayyip Erdogan dreigden de afgelopen jaren al vaker de grote Turkse minderheid in Europa te mobiliseren om ‘de belangen’ van Turkije en de islam te ‘verdedigen’. Het definitieve startschot lijkt nu te zijn gelost.

Eerst kreeg minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu geen toestemming om in Nederland te landen, omdat hij in Rotterdam campagne wilde voeren voor het zeer omstreden referendum op 16 april, waarmee Erdogan vrijwel onbeperkte macht naar zich toe wil trekken. Na bezwaren uit Den Haag dreigde de minister onmiddellijk met sancties. Deze schaamteloze chantage, gepaard met idiote scheldwoorden zoals ‘Nazi’s’ en ‘fascisten’, viel bepaald niet goed bij de regering Rutte.

‘Harde maatregelen’ tegen Nederland

Vervolgens voerden de Turken hun provocaties verder op door minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan met de auto naar Rotterdam te sturen. Zij negeerde alle officiële waarschuwingen dit niet te doen, en werd dan ook tot ongewenste vreemdeling verklaard en terug naar de Duitse grens gereden. Ondertussen was een grote groep protesterende pro-Erdogan demonstranten begonnen met het gooien van stenen en andere voorwerpen naar de politie, die vervolgens met waterkanonnen moest ingrijpen.

De Turkse regering dreigt Nederland nu met ‘de hardst mogelijke maatregelen’, en de Nederlandse ambassadeur mag voorlopig niet terugkeren naar Ankara. Eerder besloot ook Duitsland dat de politieke campagne van Turkse ministers ongewenst was, wat Berlijn eveneens op een ‘Nazi’s / fascisten’ scheldkanonnade kwam te staan. Oostenrijk wil nu vergelijkbare maatregelen als Duitsland en Nederland treffen.

Al in 2012 dreigementen om Turken in Europa te mobiliseren

De media en politici hadden overigens kunnen en moeten weten dat zoiets als dit zou gaan gebeuren. Zo dreigde Melih Gökcek, de burgemeester van Ankara en een vooraanstaand lid van de AKP, in 2013 de regering Merkel met de 3,5 miljoen (inmiddels 4 miljoen)Turken die in Duitsland wonen. Al in 2012 schreven we dat hoge Turkse officials hadden aangekondigd de miljoenen Turken in Europa te gaan mobiliseren om de belangen van Turkije en de islam te gaan ‘verdedigen’.

In 2010 was hiervoor zelfs een speciaal ministerie opgericht. Erdogan organiseerde in datzelfde jaar een geheime bijeenkomst met 1500 in Europa wonende Turkse parlementariërs, politici en zakenmensen, die hij inschakelde om de Turken in Europa te gaan werven voor zijn plannen. Later volgden nog eens twee conferenties waarin er strategieën werden opgesteld om de invloed van de Turken in Europa verder te vergroten.

Waarschuwingen Wilders genegeerd

De dreigementen van burgemeester Gökcek werden in Europa lacherig  weggewuifd, net als de waarschuwingen van PVV-leider Geert Wilders, de enige politicus in Den Haag die Erdogan ‘knettergek’ en een gevaar voor Europa noemde. Dat kwam hem op felle protesten van de andere partijen en ook het Koninklijk Huis te staan, die benadrukten dat Erdogan een respectabele leider van een ‘bevriend democratisch’ land was.

Inmiddels weten die wel anders. Twee Turkse parlementariërs braken met de PvdA en richtten het islamofascistische clubje DENK op, die volgens de peilingen inderdaad in de Tweede Kamer terecht kan komen, en die de zich almaar agressiever opstellende Turkse bevolking een politieke stem geeft.

De ‘prins van Europa’ wil het Ottomaanse Rijk herstellen

In Den Haag kan men Erdogan, die vorig jaar door Amerikaanse media ‘de prins van Europa’ werd genoemd omdat de EU hem hielenlikkend miljarden beloofde om de migrantenstroom in te dammen, maar beter bloedserieus beginnen te nemen. Al jaren kondigen hij en zijn AKP lakeien de wederoprichting van het Ottomaanse Rijk ‘van Sarajevo tot Damascus, en van Benghazi (Libië) tot Batumi (Georgië)’ aan, inclusief de ‘bevrijding’ van Jeruzalem.

‘De vorige eeuw was slechts een tussenfase voor ons,’ verklaarde toenmalig premier Davutoglu. Wij zullen die tussenfase afsluiten. Dit noemen wij het nieuwe Ottomanisme. Degenen die heel Europa verenigden werden niet de nieuwe Romeinen (genoemd), maar degenen die het hele geografische Midden Oosten zullen verenigen worden wel de nieuwe Ottomanen genoemd.’ Met andere woorden: de Turken zullen hun seculiere maatschappij definitief omvormen tot een islamistische en deze tot ver over de huidige Turkse grenzen uitbreiden.

De acties van het Turkse leger in Syrië zijn de eerste concrete militaire stappen om dit doel in het al vaak genoemde ‘target jaar’ 2023 te verwezenlijken, wanneer Erdogan volgens eigen zeggen ‘het sterkste leger ter wereld’ wil hebben, volgens de Duitse inlichtingendienst bewapend met kernwapens. Belangrijke internationale moslimleiders verklaarden Erdogan al meerdere malen tot de nieuwe Kalief van het echte Islamitische Kalifaat. (zie verder hyperlinks onderaan)

‘Wake up call’?

Niet voor niets schrijven we al jaren dat Europa en Amerika dezelfde fatale fout met Erdogan dreigen te maken als destijds met Adolf Hitler. De komende periode zal blijken of de gebeurtenissen van dit weekend een ‘wake up’ call waren, of dat men na de verkiezingen gewoon weer terugkeert in dezelfde fatale winterslaap, en pas wakker wordt als Turkse legers hun imperialistische veroveringstochten in het Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa beginnen.

David D. Letterman

(1) Xandernieuws