• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Analisten: Invloed Wilders op politiek door winst PVV nog groter geworden

Marine Le Pen: Nederlandse verkiezingsuitslag ‘extreem positief’

 

2017-03-19-15-01-58.le pen - wilders 02

Als het Le Pen dit jaar wel lukt om de meeste stemmen te krijgen, zal dat een aardverschuiving ten gunste van de anti-immigratie, anti-islamitische en anti-Brusselse vrijheidsbeweging in Europa betekenen.

De globalisten in Den Haag, Brussel en Berlijn beweren dat de ‘populistische revolutie is gestopt’, maar onafhankelijke nationale en internationale waarnemers zijn het daar beslist niet mee eens. Ze wijzen erop dat de regerende coalitie opgeteld 37 zetels verloor, en de PVV met een winst van 5 zetels de tweede partij van het land is geworden. Wilders’ invloed op de Nederlandse politiek –tijdens de campagne onderstreept doordat massa immigratie nu ook voor de andere partijen ineens een belangrijke thema was- zal dan ook niet kleiner, maar juist nog groter worden. De leider van het Franse Front National, presidentskandidaat Marine Le Pen –die volgens de laatste peilingen haar voorsprong verder heeft vergroot- noemde de verkiezingsuitslag dan ook ‘extreem positief’.

Analisten zien de veel lagere winst voor de PVV -5 zetels, daar waar dat er volgens eerdere peilingen 20 hadden kunnen zijn- niet als een nederlaag. Wilders is er in zijn eentje in geslaagd om het immigratie thema ook bij de meeste andere partijen hoog op de politieke agenda te zetten. In mindere mate geldt dat ook voor het EU-lidmaatschap.

Veel partijen hebben enkele PVV standpunten overgenomen

‘Tekenend is dat veel partijen, inclusief Ruttes VVD, al enkele standpunten van de PVV hebben overgenomen… vooral op het gebied van immigratiebeleid,’ zei Matthijs Rooduijn, politiek socioloog aan de Universiteit van Utrecht. ‘Dat betekent niet dat partijen als de VVD… plotseling extreem rechts zijn geworden. Wel is er absoluut een verschuiving in die richting. De meeste partijen zijn nationalistischer geworden, en dat komt door de invloed van de PVV.’

Rooduijn vervolgde dat als D66 en/of GroenLinks in de volgende coalitie met Rutte worden opgenomen, ‘de botsing op sociale en culturele onderwerpen door zal blijven gaan. De vonken zullen er vanaf vliegen.’ Ook kan Wilders gebruik maken van het feit dat die coalitie uit vier of zelfs vijf partijen zal moeten bestaan, en daardoor kwetsbaarder wordt.

‘Hij kan aanvoeren dat het nieuwe kabinet teveel compromissen sluit en achterkamertjes politiek bedrijft. Het zal hem extra munitie voor zijn populistische boodschap geven dat er een minzame politieke elite is die nog steeds niet naar de zorgen van de kiezers luistert.’

‘Wilders blijft belangrijke kracht in Nederlandse en Europese politiek’

Ook Claes de Vreese, politiek professor aan de Universiteit van Amsterdam, vindt dat de verkiezingsuitslag ‘absoluut niet het einde van Geert Wilders en de zaken waar hij voor staat’ betekent. ‘Hij blijft een belangrijke kracht in de Nederlandse en Europese politiek. Hij heeft meer stemmen en zetels gekregen, ook al was het niet de ‘volksrevolutie’ die hij wilde.’

Marine Le Pen: Extreem succes voor Wilders

Van andere leiders van Europese vrijheidspartijen kreeg Wilders dan ook veel steun. Front National leider Marine Le Pen, die volgens de laatste peilingen voor de komende presidentsverkiezingen met 28% bovenaan staat, noemde de uitslag van de Nederlandse verkiezingen zelfs ‘extreem positief…. Wilders’ succes bewijst dat de ideeën die wij delen in de verschillende Europese landen aan een opmars bezig zijn.’ (1)

Ook Le Pen wijst erop dat de sociaaldemocratische PvdA van 25% naar slechts 6% ging, en ook de VVD bijna 20% van zijn kiezers verloor. ‘Ik zou teleurgesteld zijn geweest als hij (Wilders) was weggezakt of gestagneerd, maar hij is gestegen, terwijl de partijen boven hem zwaar hebben verloren.’

Le Pen loopt voor 2e ronde in op Macron

Net als voor Wilders zijn het stopzetten van de massale moslimimmigratie, de islamisering van Frankrijk en het lidmaatschap van de eurozone –en mogelijk zelfs de EU- voor Le Pen de belangrijkste thema’s.

Volgens de Franse peilingen zou Le Pen het in de tweede ronde ruimschoots afleggen tegen de linkse globalist Emmanuel Macron, maar het gat tussen beide kandidaten wordt wel steeds kleiner (2). Bovendien houden velen de Amerikaanse verkiezingen van vorig jaar in hun achterhoofd, toen Donald Trump volgens alle peilingen op grote achterstand van Hillary Clinton bleef staan, maar toch de verkiezingen won.

David D. Letterman

(1) Breitbart
(2) Breitbart
(3) Xandernieuws