• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Wordt Mark Ruttes jarenlange geloofwaardigheidsprobleem hem nu fataal?

PVV leider Geert Wilders verkettert Rutte om ‘maffiapartij van bedrog en intimidatie’ en ‘levensgevaarlijke open grenzen’

2017-01-27-14-53-53.rutte 03a

De vlotte babbel, jarenlang zijn handelsmerk, lijkt te zijn uitgewerkt.

Het aftreden van minister van der Steur, de derde VVD bewindsman die valt over de beruchte Teevendeal, is een van de inmiddels vele symptomen van een almaar groter wordend geloofwaardigheidsprobleem dat de liberalen, en hun premier in het bijzonder, de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Volgens EenVandaag gelooft 68% van de bevolking niet dat Mark Rutte niet wist dat de Tweede Kamer onjuist was geïnformeerd over de miljoenen waarmee drugsbaas Cees H. werd afgekocht. Opgeteld bij zijn vele loze toezeggingen en niet nagekomen beloften kan de conclusie worden getrokken dat hèt handelsmerk van de premier, de vlotte babbelsmoes, in de oren van de gewone Nederlander is uitgewerkt.

‘Een premier die Nederland eeuwig zal herinneren van zijn leugens over duizend euro voor iedere Nederlander, geen geld meer voor de Grieken en handen af van de hypotheekrenteaftrek,’ verwees PVV-leider Geert Wilders in de Tweede Kamer nog eens naar de meest in het oog springende zaken waardoor Rutte het vertrouwen van het volk door zijn eigen toedoen heeft ondermijnd. Daarbij noemde hij nog niet eens het Oekraïne referendum, dat de premier met een nietszeggende bijlage feitelijk aan zijn laars lapte.

‘Die kan barsten,’ was dan ook de reactie van een man op straat op de paginagrote advertentie die Mark Rutte afgelopen maandag in Nederlandse kranten liet zetten. ‘Ik zit nog steeds op m’n 1000 euro te wachten, de zorg (eigen risico) is omhoog gegaan – het is een vuile gore oplichter.’ Op de vraag of mensen Rutte nog geloofden, waren de antwoorden veelzeggend: ‘Nee, die tijd is voorbij,’ ‘hij lult uit zijn nek’, en ‘wat een verschrikkelijke man.’ (2)

‘Maffiapartij van bedrog en intimidatie’

Omdat velen, ook in politiek Den Haag, vonden dat Rutte met zijn stelling dat mensen in ons land ‘normaal moeten doen of weg moeten gaan’ op de PVV probeerde te lijken, reageerde Rutte in een ingezonden brief aan de Volkskrant dat het hem niet om huidskleur, afkomst of religie ging, maar om het gedrag van alle mensen in het algemeen. (3) Uit deze verdedigende zet bleek nogmaals hoe zwak Ruttes positie is geworden.

Wilders vergeleek de precaire toestanden in de VVD daarom met ‘deel 3 van The Godfather… De VVD is geen partij van ‘law & order’, maar een maffiapartij van bedrog en intimidatie. En het gezag van godfather Rutte wordt er met de dag slechter op. Nederland gelooft deze premier niet meer.’ (1)

Wilders verkettert Rutte om ‘levensgevaarlijke open grenzen’

Eerder deze week haalden we zijn videoboodschap aan Rutte aan, waarin de PVV leider Rutte opriep om te ‘stoppen met het bedriegen van Nederland en uw eigen volk.’

‘Het verlies van onze vrijheid, onze veiligheid en onze cultuur heeft ú veroorzaakt. Ú ging regeren met de PvdA, ú voerde een levensgevaarlijke open grenzen politiek. Ú laat zelfs terroristen ongehinderd Nederland in en uit reizen. En ú geeft de islam vrij spel. Waarom heeft u het daar niet over?’

‘Vier jaar lang Mark Rutte betekent vier lang, iedere dag opnieuw, een stukje minder Nederland. Waarom heeft ú het niet over de islamisering? Waarom heeft u het niet over de terreur? Waarom horen wij u niet over de miljarden die u ieder jaar opnieuw uitgeeft aan Afrika, Brussel en al die gelukszoekers, in plaats van aan onze eigen mensen?”

‘Wij gaan Nederland terug veroveren op de elite, op de islam, en op u’

‘Waarom heeft ú het niet over die honderdduizenden asielzoekers en immigranten die u zelf ons land heeft binnengelaten? Dát is de grootste bedreiging voor ons land. Dát had u, als premier, nooit mogen laten gebeuren…. En als we zo doorgaan zoals u nu doet, dan bestaat Nederland straks niet meer. Dan is er nog maar één norm in dit land: de islam, en dan zijn we ons mooie land kwijt.’

‘Maar wij zullen dat niet laten gebeuren, want dit is het land van al die miljoenen Nederlanders die u in de steek heeft gelaten. De miljoenen mensen die u heeft bedrogen en hun eigen land heeft afgepakt. Maar samen met hen gaan we Nederland terug veroveren. Op de elite, op de islam, en op u, meneer Rutte. Het wordt tijd dat u vertrekt. En 15 maart wordt Nederland weer van ons.’ (4)

Rutte sloot onlangs op voorhand een coalitie met de PVV uit. Gokt hij er wellicht op dat hij net als in 2012 een comeback kan maken van de al maandenlange slechte peilingen voor zowel zijn eigen partij als coalitiegenoot PvdA, die een nog dramatischere afstraffing dreigt te ondergaan?

David D. Letterman

(1) PVV
(2) Telegraaf
(3) NOS
(4) YouTube (PVVpers)
(5) Xandernieuws