• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Turkse overheidsbrochure adviseert mannen hun vrouwen te slaan ‘als medicijn’

Tips voor Turkse vrouwen: ‘Als je praat tijdens seks, zal je kind stotteren’ – ‘Vrouwen moeten niet gaan werken, want dan zouden ze op een ander verliefd kunnen worden’ – President Erdogan voert zijn land maatschappelijk terug naar de middeleeuwen

2016-12-31-15-01-21-turks-stripblad-martelaren-kinderen-01a

Eerder dit jaar verstrekte een Turks ministerie een stripblad aan schoolkinderen, waarin zowel jongens als meisjes worden aangemoedigd om ‘martelaren voor de islam’ te worden.

In de West Turkse stad Kütahya (ruim 200.000 inwoners), hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt een brochure aan pasgetrouwde echtparen verstrekt waarin mannen wordt geadviseerd hun vrouwen te slaan, omdat dit ‘als medicijn’ voor hen werkt, en het hen eraan herinnert ‘wie de baas in huis is’. De schrijver van de brochure is een voormalige official van het ministerie van Religieuze Zaken, de hoogste islamitische autoriteit in Turkije, waar afgelopen jaar enorme aantallen kritische journalisten, oppositieleden, rechters, aanklagers, leraren en andere ‘vijanden’ van het regime Erdogan en de islam zijn ontslagen en/of opgesloten. Desondanks –of juist daarom?- wil men in Brussel uitgerekend dit land per se bij de Europese Unie halen.

‘Vaak zijn een of twee slagen heel nuttig, dat werkt als medicijn. De vrouwen worden er zo aan herinnerd wie het in huis voor het zeggen heeft,’ staat in de brochure voor de pasgetrouwde stellen in Kütahya te lezen. ‘En voor het geval dat de vrouw wispelturig is, moet de man niet meteen van haar scheiden, zodat deze vrouw ook nog voor een andere man noodlottig wordt. In plaats daarvan moet de man een tweede vrouw trouwen, zodat zijn eerste vrouw bij haar verstand komt.’ Daarnaast moeten de vrouwen maagd zijn, en erom staan te springen om kinderen te baren.

Ook de vrouw krijgt een paar nuttige tips: ‘Als je als vrouw praat tijdens seks, zal je kind stotteren.’ En: ‘Een beroep hebben is voor de vrouw onnodig. In het arbeidsleven kan de vrouw namelijk een nog aantrekkelijkere man dan de hare zien en verliefd op hem worden. Daarom moet ze haar benen over elkaar slaan en liever thuis blijven.’ (1)

Terug naar de middeleeuwen

In november 2014 zei Erdogan dat vrouwen in de islam nu eenmaal niet gelijkwaardig kunnen worden behandeld – en dat blijkt. Het Turkse ministerie van Familie- en Gezinsbeleid concludeerde in het voorjaar dat maar liefst 86% van de Turkse vrouwen het slachtoffer is of is geweest van fysieke en/of psychologische mishandeling door toedoen van hun partner of familieleden.

Met bovenstaande ‘adviezen’ wordt Turkije steeds verder terug in de tijd van Sultan Süleyman I, bijgenaamd ‘de prachtige’ en later de ‘wetgever’, geworpen (1494-1566). President Erdogan spiegelt zich graag aan Süleyman, omdat die heerste over het Turks-Ottomaanse wereldrijk, dat Erdogan in 2023 (100 jaar na de ondergang van dit rijk) wil herstellen, zodat hij zelf de nieuwe Kalief wordt.

Bij onze Oosterburen is er ook een tijd geweest waarin pasgetrouwden een boekje kregen uitgereikt, of ze dit nu wilden of niet: Hitlers ‘Mein Kampf’, mogelijk niet geheel toevallig Erdogans favoriete jeugdboek, dat hij volgens voormalige klasgenoten altijd mee naar school nam.

Turkse kinderen moeten martelaren worden

Het genoemde Turkse ministerie van Religieuze Zaken (Diyanet) verstrekte begint dit jaar een stripmagazine aan basisscholen waarin kinderen werden opgeroepen om martelaren te worden voor de islam (2). De indoctrinatie van jonge Turkse kinderen met het verheerlijken van oorlog, terreur, dood en geweld in de strijd tegen alle niet-moslims is duidelijk onderdeel van het grootse visioen van president Erdogan om het islamitische Ottomaanse Rijk te herstellen. Daarvoor zullen in de toekomst wel de nodige oorlogen moeten worden begonnen, en daar zijn heel veel soldaten voor nodig.

Links-liberaal Europa zwijgt, want het gaat om islam

Was Turkije een streng christelijk land geweest, dan had heel politiek-correct Europa op zijn achterste benen gestaan, en geëist dat de onderhandelingen over toetreding tot de EU permanent zouden worden afgebroken. Echter: het gaat om islam, en dan lijkt plotseling alles geoorloofd en toegestaan, zelfs al gaat het rechtstreeks in tegen alles waar ‘progressief’, ‘links’ en ‘liberaal’ naar eigen zeggen zo lang voor gevochten zouden hebben.

David D. Letterman

(1) Anderwelt Online
(2) Russia Today
(3) Xandernieuws