• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Obama geeft afscheidscadeau: $ 221 miljoen voor Palestijnse terroristen

Voorbereidingen verplaatsen ambassade VS naar Jeruzalem gaan door – Ook Groot Brittannië stopte met financieren Palestijnse terroristen, Nederland niet

2017-01-24-14-08-04.trump netanyahu 01a

Het verschil kan niet duidelijker zijn: Barack Obama belde pal na zijn aantreden in 2009 de Palestijnse leider Mahmoud Abbas op; Donald Trump belde juist met de Israëlische premier Benyamin Netanyahu, en nodigde hem meteen uit naar Washington te komen. (foto: Trump en Netanyahu tijdens een ontmoeting in 2016).

Slechts enkele uren voor de inauguratie van Donald Trump heeft Barack Obama $ 227 miljoen aan buitenlandse zaken uitgegeven, waarvan $ 221 miljoen aan de Palestijnen, die het grootste deel van dit geld gebruiken om in Israëlische gevangenissen zittende terroristen en hun families royale beloningen te geven voor het feit dat ze Joden en Israëliërs hebben vermoord. De $ 221 miljoen voor de Palestijnen werden maandenlang door het Congres geblokkeerd, omdat dat eerst wil zien dat de PA van Mahmoud Abbas de haatcampagne tegen Israël stopt.

De overige $ 6 miljoen gingen naar klimaatverandering programma’s (de ‘Global Warming’ hoax) en de Verenigde Naties.

In 2012 had Obama al eens eenzelfde soort blokkade van het Congres doorbroken, door bijna $ 200 miljoen aan de Palestijnen over te maken. Dat geld was niet vrijgegeven omdat de Palestijnen tegen alle afspraken in met unilaterale acties bij de VN probeerden om Israël op de knieën te krijgen.

Honderden miljoenen aan beloningen voor vermoorden van Joden

Afgelopen jaar gaven de Palestijnen $ 175 miljoen uit aan ‘zorg voor de families van martelaren’, en nog eens $ 140 miljoen voor Palestijnse terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten of zaten, als beloning voor het feit dat ze Joden en Israëliërs hebben vermoord. Het overgrote deel van de Palestijnse begroting wordt gefinancierd met ‘hulp’geld uit de EU, Amerika en de Arabische wereld.

Britten stoppen met financieren terroristen, Nederland niet

In december was Groot Brittannië het eerste Europese land dat stopte met het geven van miljoenen aan de Palestijnse Autoriteit, toen bleek dat die 100.000 pond had gegeven aan een bommenterrorist van Hamas, en een Palestijnse terrorist die een Britse toeriste 13 x met een mes had gestoken en 20 van haar botten had gebroken, daar met jaarlijks 9000 pond voor beloont. (4).

PvdA minister Koenders wilde in juni echter niets weten van een mogelijke motie van enkele partijen in de Tweede Kamer om het Britse en Amerikaanse voorbeeld te volgen, en geen Nederlands belastinggeld meer aan Palestijnse moordenaars en terroristen over te maken.

Obama belde Abbas, Trump belde Netanyahu

Met het aantreden van de regering Trump staan de zaken er voor de Palestijnen een stuk minder rooskleurig voor. Daar waar de Palestijnse leider Mahmoud Abbas één van de eerste leiders was die Obama kort na zijn aantreden in 2009 opbelde, pleegde president Trump juist een telefoontje naar de Israëlische premier Netanyahu (5), en nodigde hem uit om binnenkort naar Washington te komen.

Obama beloofde de Palestijnen hun eigen staat, wat hij uiteindelijk net niet kon waarmaken. In een TV-interview legde Obama nog eens uit waarom hij eind vorig jaar een resolutie voor de VN Veiligheidsraad liet passeren waarmee Israël eenzijdig werd veroordeeld voor de Joodse ‘nederzettingen’ op de Westelijke Jordaanoever. In dat interview gaf hij de Joodse staat er de schuld van dat er nog geen vrede is, en roerde hij het terrorisme en de Palestijnse antisemitische haatcampagnes zelfs niet aan (8).

Verplaatsing ambassade VS nog steeds in de planning

Trump belooft Israël alle steun in de strijd tegen het Palestijnse terrorisme, en ook de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Daar zouden inmiddels de administratieve voorbereidingen voor zijn begonnen (3). Premier Netanyahu besloot vervolgens gisteren om alle bouwbeperkingen voor Oost Jeruzalem op te heffen (7).

De Palestijnen hebben deze week opnieuw gedreigd met een opstand van de hele moslimwereld als Trump de verhuizing van de ambassade naar de Israëlische hoofdstad doorzet (6).

David D. Letterman

(1) Breitbart
(2) DEBKA
(3) Breitbart
(4) The Sun (via Likud.nl)
(5) Arutz 7
(6) World Israël News
(7) Breitbart
(8) Israël Video Network
(9) Xandernieuws