• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Obama eerste president ooit die iedere dag van zijn termijn oorlog voerde

Nobelprijs voor de Vrede winnaar gooide in 2016 ruim 26.000 bommen op voornamelijk Syrië en Irak

2017-01-08-22-51-58-obama-drones-01a

7 landen bombarderen en 1 miljoen doden veroorzaken – een hele prestatie van deze ‘war=peace’ president. Alleen oorlog met Rusland is hem (nog?) niet gelukt.

Als er één iemand is die bewezen heeft dat George Orwells ‘1984’ de harde realiteit is geworden, is het Barack Hussein Obama, de scheidende president van de Verenigde Staten. Nog nooit in de geschiedenis kende het land een president die werkelijk iedere dag van zijn termijn wel ergens oorlog voerde. Misschien dat hij daarom op voorhand de Nobelprijs voor de ‘Vrede’ kreeg uitgereikt? Hoe dan ook, Orwell voorspelde een totalitair geregeerde samenleving waarin alle normale waarden op zijn kop zullen zijn gezet. ‘War = Peace’ (Oorlog = Vrede), en ‘Ignorance = Strength’ (Onwetendheid = Kracht). Om dat te onderstrepen richtte Obama in zijn laatste dagen ook nog eens het equivalent van het ‘ministerie van Waarheid’ op, zodat het politiek correcte nepnieuws van de meeste massamedia officieel de enige gelegaliseerde staatspropaganda wordt.

Zo typerend voor Obama: het één zeggen, en het tegenovergestelde doen. Zo beloofde hij dat alle Amerikaanse troepen aan het einde van zijn presidentschap uit Afghanistan zouden zijn teruggetrokken. Vorig jaar liet hij echter meer dan 1300 bommen op het land gooien, een toename van 40% ten opzichte van 2015.

Libië ‘bevrijd’

Verreweg de meeste bommen vielen echter op Syrië (12.192) en Irak (12.095). Daarnaast kreeg ook Libië er bijna 500 voor zijn kiezen. U weet nog wel, het stabiele, welvarende Libië van Muammar Gadaffi, wat het Westen onder aanvoering van Obama en Hillary Clinton zo nodig moest ‘bevrijden’. Het resultaat: vele tienduizenden doden, en een land dat compleet in puin ligt en wordt verscheurd door diverse islamitische terreurgroepen, waaronder ISIS. Veel Libiërs stapten daarom maar op bootjes richting Europa, mede vanwege de hartelijke uitnodiging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

7 landen gebombardeerd, 1 miljoen slachtoffers

Een jaar geleden stond de Obama ‘lijkenteller’ al op bijna 1 miljoen slachtoffers, dus dat getal zal inmiddels wel ruimschoots overschreden zijn. Voor deze prestatie kreeg hij zo’n twee weken geleden de ’Distinguished Public Service Medal’ van het Pentagon uitgereikt – een juiste beloning voor een president die gedurende zijn 8 jarige bewind 7 landen liet bombarderen, en daarmee de eerste Amerikaanse president ooit werd die werkelijk iedere dag wel ergens oorlog voerde.

‘Bedenk maar, Amerika, dat nu Obama de ‘ministerie van Waarheid’ wet ondertekend heeft, ‘oorlog vrede is, vrijheid slavernij, en onwetendheid kracht’,’ aldus de sarcastische ‘1984’ conclusie op Zero Hedge (1).

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) Xandernieuws