• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Kerken in Europa beginnen te buigen voor islam en Koran toe te laten

Gelijktijdig zouden steeds meer moslims zich in hun eigen landen tot het christendom bekeren, al is hun aantal nog gering

2017-01-12-15-19-00.iraakse christenen demonstreren 01a

Iraakse christenen demonstreren tegen de vervolgingen door ISIS en andere moslimgroepen, en het feit dat Europa en Amerika niets voor hen doen. (We zien de reacties van sommige christenen dat het hun eigen schuld is omdat ze een verkeerd kruis met zich zouden meedragen, alweer komen).

De islam begint nu ook door te dringen in de christelijke kerken in Europa. De eerste stap is al enkele jaren breed zichtbaar in complete kerkgenootschappen, en dat is de voorstelling dat de Bijbelse God (JHWH) en Allah feitelijk één en dezelfde zijn. In Italiaanse en Schotse kerken is de afgelopen tijd de volgende ‘logische’ fase realiteit geworden: het uitnodigen van moslims in de eredienst en hen laten voorlezen uit de Koran, zelfs tot en met de teksten waarin Jezus Christus geloochend wordt.

In de kathedraal van Florence klonken voor het eerst in ruim 700 jaar islamitische verzen en melodieën waarin de ‘rechtvaardige Koran’ werd bezongen. Gelovigen in Zuid Italië waren woedend op een priester, die in een kerststalletje Maria in een boerka kleedde, om ‘de dialoog tussen de religies’ te bevorderen. Een andere priester verwijderde een kerststal omdat die moslims zou kunnen ‘beledigen’. Tijdens de mis in een kerk in Rome, nota bene ter nagedachtenis van de Franse priester die door moslims werd onthoofd, werd een vers uit de Koran geciteerd, en sprak een afgevaardigde van een moskee een islamitisch gebed voor ‘de vrede’ uit.

Paus Franciscus geeft het voorbeeld

In de Katholieke Kerk gaf niemand minder dan paus Franciscus het voorbeeld door als eerste kerkleider ooit islamitische gebeden en Koran-lezingen in het Vaticaan te laten houden. Franciscus relativeert op politiek-correcte wijze het moslim terrorisme door te beweren dat het slechts om een kleine groep extremisten gaat die niets te maken heeft met de islam, en er ook ‘katholiek geweld’ bestaat, ‘ook al moet men op dit moment hard zoeken om de priesters, zusters of andere katholieken te vinden die bommen plaatsen in naam van Jezus Christus’, schrijft de Italiaanse journalist Giulio Meotti.

Deze christelijke ‘buiging voor islam’ vindt niet alleen in Italië plaats. De Britse bisschop Harries stelt voor dat er tijdens de kroningsdienst van prins Charles uit de Koran wordt voorgelezen. In de VS leest men al in meer dan 50 kerken, waaronder de Washington National Cathedral, uit de Koran. Bisschop Bedford-Strohm, hoofd van de Duitse protestantse kerk, wil dat voortaan ook de islam op openbare scholen wordt onderwezen.

Dieptepunt: Ontkenning van Jezus Christus tijdens eredienst

Het voorlopig trieste dieptepunt was vermoedelijk in een Anglicaanse Kerk in Glasgow, waar een moslima Koranteksten mocht voorlezendie het bestaan van Jezus erkennen. Ze las echter ook de aansluitende teksten voor dat ‘het verre van Allah is dat hij een zoon zou nemen’, en dat Jezus gezegd zou hebben dat ‘Allah mijn heer en uw heer is. Aanbid hem, dat is het rechte pad,’ en ‘Allah de almachtige heeft de waarheid gesproken.’

Kortom: een flagrante ontkenning van het evangelie en een openlijke godslastering in de ogen van God, en dat tijdens een christelijke eredienst. (2)

Theologisch ‘niet-correct’?

Meotti vraagt zich af hoe het komt dat zo weinig christelijke leiders deze ontwikkelingen durven te benoemen, laat staan veroordelen, vooral als bedacht wordt dat er andersom –dus in de islamitische wereld- juist de meest hevige vervolgingen van christenen plaatsvinden, allemaal uit naam van de ‘god’ Allah, die in de ogen van steeds meer christenen dezelfde zou zijn als de hunne. (1)

Terwijl kerken in grote delen de moslimwereld nog steeds zijn verboden en/of worden gesloten of ontmanteld, worden in Europa talloze nieuwe moskeeën gebouwd, en worden leegstaande christelijke kerken tot moskeeën omgetoverd. Van enige wederkerigheid is geen enkele sprake. Waarom staan christelijke leiders in het Westen niet op voor hun religie, en vooral voor hun vervolgde geloofsgenoten in Afrika, het Midden Oosten en Azië? Is het omdat ze in de ogen van deze leiders theologisch ‘niet-correct’ zijn?

Grote afval van het geloof

De ‘grote afval’ van het oorspronkelijke christelijke geloof, die volgens Bijbelse profetieën in de laatste fase van de eindtijd zal optreden, lijkt dan ook definitief te zijn begonnen, nu kerken en christenen in het Westen openlijk de kern van het evangelie beginnen los te laten en beginnen te buigen voor islam, dat als enige ideologie aan alle Bijbelse kenmerken van ‘antichrist’ voldoet.

Omgekeerde trend in moslimlanden?

Bijzonder genoeg lijkt zich in sommige moslimlanden een omgekeerde trend voor te doen, althans, als de verhalen kloppen*. Voice of the Martyrs Canada, dat in contact staat met radiostations in onder andere Irak, berichtte onlangs dat duizenden moslims zich ondanks de hevige vervolgingen bekeren tot het christendom. In Iran, waar het letterlijk levensgevaarlijk is christen te worden, zou het aantal volgelingen van Jezus gegroeid zijn van 500 in 1979 (het jaar van de Islamitische Revolutie) naar 360.000 nu. De moslim bevolking groeide in dezelfde periode overigens van 37,5 miljoen naar ruim 80 miljoen.

In de christelijke pers verschijnen soms verhalen van wonderen, zoals die van de in Duitsland wonende bekeerling Nizar, die vertelde dat de bedlegerige vrouw van zijn oom door een wonder van haar chronische rug aandoening werd genezen. Haar man zou een stem uit de hemel hebben gehoord, die hem opdroeg om in de naam van Jezus Christus met zijn vrouw te bidden. Toen hij daarmee begon zou ze spontaan zijn genezen, waarna ze zich allebei tot het christendom bekeerden, en nu ook aan andere moslims het evangelie verkondigen (3).

* Geschreven vanuit nuchter scepticisme: Als slechts 10% van de sensationele bekeringsverhalen die sinds de jaren ’90 vooral in evangelische en pinksterkringen rondgaan waar zouden zijn geweest, dan waren veel moslimlanden nu christelijk geweest.

David D. Letterman

(1) Gatestone Institute
(2) Psephizo (via Shoebat)
(3) Christian Today (via Shoebat)
(4) Xandernieuws