• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

CDU woordvoerder mensenrechten neemt ontslag om Merkels massa immigratie

‘Mijn partij is niet langer conservatief en christelijk, maar roodgroen’ – ‘Geen echte oppositie meer in Duitse parlement, alle partijen –met uitzondering van de AfD- spreken met één stem’ – ‘Angela Merkel trekt zich niets aan van haar partij en doet enkel wat ze zelf wil’

2017-01-17-14-58-28.merkel dictator

Opnieuw doet een oudgediende CDU’er een boekje open over bondskanselier Angela Merkel, die als een ware dictator regeert en zich helemaal niets aantrekt van haar eigen fractie.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is opnieuw een trouwe partijgenoot kwijtgeraakt: Erika Steinbach, al 43 jaar CDU-lid, en namens de christendemocraten woordvoerder voor de mensenrechten en humanitaire hulp. Steinbach kan zich totaal niet meer vinden in Merkels immigratiebeleid, vooral niet omdat vele duizenden migranten met valse paspoorten willens en wetens gewoon tot Duitsland worden toegelaten. ‘Zou ik op dit moment op het CDU stemmen? Nee. Zou ik nu lid worden van het CDU? Nee. Dit is niet meer mijn partij. Het maakt Merkel niets uit wat haar partij wil.’

Massale immigratie ‘politiek gewild’ en ‘permanente rechtsbreuk’

Volgens Steinbach zijn de conservatieve en traditionele christendemocraten in het CDU door Merkel uitgerangeerd, en heeft de bondskanselier er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat illegale immigratie wordt bevorderd. ‘Op het federale Bureau voor Migratie liggen duizenden en nog eens duizenden valse paspoorten, maar zonder wettelijke gevolgen voor de bijbehorende migranten. Hier zit een politieke wil achter.’

De CDU coryfee wijst in haar persverklaring op internationaal bekende grondwetrechters zoals Hans-Jürgen Papier en Udo di Fabio, die al enige tijd geleden vaststelden dat het Duitse open-grenzen asielbeleid ‘het gerechtelijke raamwerk’ heeft doen ontploffen, en daarom een ‘permanente rechtsbreuk’ genoemd kan worden.

Breekpunt voor haar was dat op het partijcongres werd besloten om geen dubbele paspoorten voor migranten meer toe te staan, maar dat Merkel de wil van haar eigen fractie gewoon aan haar laars lapte. ‘Daarmee maakte ze meer dan duidelijk dat ze zich niets aantrekt van de besluiten van haar eigen partij.’ (4)

Het is extra pijnlijk voor Merkel dat uitgerekend de woordvoerder voor de mensenrechten en humanitaire hulp met de partij breekt vanwege het massa immigratiebeleid, dat door de bondskanselier voortdurend ‘humanitair’ en ‘alternativlos’ wordt genoemd. Een scherpere afwijzing had de Duitse kanselier niet kunnen krijgen.

‘CDU is roodgroen geworden, geen echte oppositie meer in parlement’

Steinbach geeft als tweede reden voor haar breuk dat het CDU zijn conservatieve, burgerlijke en christelijke profiel is kwijtgeraakt, en zich meer ‘naar het roodgroene samenlevingsmodel’ is gaan oriënteren. Dit totaal ontwrichte wereldbeeld van het CDU onder Merkel heeft haar doen concluderen dat ‘het mijn partij niet meer is’, en dat er in het Duitse parlement geen echte oppositie meer is, omdat alle partijen –met uitzondering van Alternative für Deutschland- ‘feitelijk met één stem spreken’, zeker aangaande het migrantenbeleid en de eurocrisis.

Ze noemt ook de ‘Energiewende’ als breekpunt (4). Alleen omdat er in Japan een ramp gebeurde met een sterk verouderde kerncentrale, besloot Angela Merkel op eigen houtje om alle –veel veiligere- Duitse kerncentrales te sluiten en over te gaan op tot nu toe onbetrouwbare ‘groene’ energie, wat de samenleving al honderden miljarden euro’s heeft gekost. Daarnaast besloot Merkel om de invoering van elektrische auto’s van overheidswege te gaan eisen, in plaats van vrijwillig, zoals haar partij wilde. ‘Haar boodschap was opnieuw: Het kan mij niet schelen wat mijn fractie wil, ik doe toch wat ik zelf wil.’

De voorzitter van de middenstandsvereniging van het CDU, Carsten Linnemann, reageerde dat er binnen het CDU nauwelijks meer discussies zijn over de gevoerde koers (3). Dat heeft natuurlijk alles te maken met Angela Merkel, die opzichtig en als een ware dictator al haar criticasters opzij zet.

Overigens is Steinbach niet de eerste ontgoochelde oudgediende christendemocraat die om deze reden met het CDU, die dankzij Merkel als twee druppels water is gaan lijken op Die Grünen en op Die Linke, heeft gebroken. Onder andere gezinsactiviste Hedwig von Beverfoerde ging haar voor.

Rukken naar links doen Europese christendemocraten geen goed

In Italië en Oostenrijk hebben vergelijkbare ‘rukken naar links’ de christendemocratische partijen bepaald geen goed gedaan (2). In eigen land heeft het CDA onder Sybrand Buma een weliswaar wat gematigdere, maar toch vergelijkbare linkse omslag gemaakt. Het resultaat is dat de partij in de peilingen maar nauwelijks weet te profiteren van zijn oppositierol, en nog steeds mijlenver verwijderd is van zijn voormalige populariteit onder Jan Peter Balkenende, en in een verder verleden Ruud Lubbers.

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) The Daily Franz
(3) Epoch Times
(4) N-TV
(5) Xandernieuws