• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

‘Trump zal ieder land dat anti-Israël resolutie uitvoert straffen’

Zelfs de Democratische ‘nummer 2’ woedend vanwege Obama’s verraad van Israël – Minister van BuZa John Kerry: Israël kan niet Joods èn democratisch zijn – Donald Trump: ‘VN op dit moment zonde van de tijd en het geld’

2016-12-29-17-28-41-trump-met-don-king-01a

Donald Trump noemde de behandeling van Israël door de VN opnieuw ‘zeer, zeer oneerlijk’, en suggereerde dat Amerika mogelijk zijn afdrachten aan de organisatie gaat stopzetten.

Volgens Richard Grenell, die van 2001 tot 2008 de langst zittende Amerikaanse topdiplomaat ooit bij de VN was, bestaat er geen enkele twijfel dat de regering Obama achter de recente anti-Israël resolutie in de VN Veiligheidsraad zat. Het Witte Huis heeft volgens hem opzettelijk de Israëlische premier Netanyahu een flinke trap na willen geven. Eerder probeerde Obama al vergeefs om Netanyahu ten val te brengen. Grenell zegt dat onder Donald Trump alles anders zal worden, en hij ‘absoluut zeker ieder land dat deze resolutie zal proberen uit te voeren, diplomatiek zal straffen.’

Grenell hoorde persoonlijk van de Franse ambassadeur dat de regering Obama al wekenlang in het geheim aan de VN resolutie werkte, en minister van BuZa John Kerry in dat kader tal van gesprekken voerde met zijn Nieuw Zeelandse collega, met de bedoeling om dit land zover te krijgen de resolutie (mede) in te dienen, waarbij werd beloofd dat de VS deze vervolgens niet met een veto zou treffen.

Het plan voor de resolutie zou van Obama zelf afkomstig zijn. ‘Ze hebben geprobeerd om hier Nieuw Zeeland of Egypte de schuld van te geven, terwijl ze zelf over de tekst hebben onderhandeld. Zij zijn degenen geweest die op hun weg naar de uitgang heimelijk een manier hebben bedacht om Bibi Netanyahu een slag toe te brengen.’

‘Vergeet niet dat Barack Obama probeerde Netanyahu te verslaan,’ vervolgde Grenell. ‘Dit probleem speelde al geruime tijd, van de Caïro toespraak aan het begin, tot nu deze poging om Israël te raken.’

‘Trump wordt beste bondgenoot Israël’

Omdat de resolutie is aangenomen, kan deze volgens het internationale recht niet unilateraal worden teruggedraaid. ‘Maar het Witte Huis zal na 20 januari een totaal andere houding naar de VN hebben, en ook naar het belang van Israël, mogelijk onze belangrijkste bondgenoot in het Midden Oosten,’ vulde dr. Sebastian Gorka, Breitbart redacteur en auteur van het boek ‘Defeating Jihad: The Winnable War’, aan.

Grenell bevestigde dit. ‘Laat duidelijk zijn dat president Trump Israëls beste bondgenoot wordt. Dat zal prioriteit worden. Deze resolutie is gevaarlijk, omdat het landen aanmoedigt Israël te straffen als het geen land weggeeft aan de Palestijnen. Dat is schandalig.’

Fox presentator Jeanine Pirro wees er vervolgens op dat Palestijnse terroristen krijgen betaald voor iedere Israëliër die ze vermoorden. Grenells reactie: ‘De regio kent een lange geschiedenis in het belonen van islamitisch terrorisme. Ik denk dat Trump duidelijk zal maken dat dit onacceptabel is. Wij zullen achter Israël gaan staan, en ervoor zorgen dat ieder land dat probeert deze resolutie uit te voeren, diplomatiek wordt gestraft.’

Trump: VN op dit moment ‘zonde van tijd en geld’

Donald Trump hakte opnieuw op de VN in vanwege de ‘zeer, zeer oneerlijke’ behandeling van Israël. ‘Terwijl verschrikkelijke landen, waar mensen afschuwelijk worden behandeld, nooit een reprimande krijgen.’ Zoals de VN nu functioneert vindt Trump ‘het een verspilling van tijd en geld,’ waarmee hij verwees naar de snel sterker wordende roep in het Congres om de Amerikaanse afdrachten aan de VN maar helemaal stop te zetten. (4)

Democratische nr.2 woedend vanwege Obama’s verraad

Zelfs de ‘nummer 2’ van de Democraten, ‘whip’ Steny Hoyer, was woedend vanwege Obama’s verraad van Israël. ‘Israël de schuld geven van het voortdurende conflict is niet alleen verkeerd en onrechtvaardig, maar zal tevens niets doen om de partijen nader tot elkaar te brengen voor een vreedzame en permanente oplossing.’

‘Deze resolutie negeert de schuld van de Palestijnse leiders en groepen voor het aanzetten tot en plegen van geweld tegen burgers, en het ontkennen van de oude en historische band van de Joden met het land… Deze resolutie heeft de vijanden van Israël versterkt.’ Hoyer wees er tevens op dat alleen directe onderhandelingen tot vrede kunnen leiden, iets waar Israël zich al jaren bereid toe verklaart, maar wat door de Palestijnen voortdurend wordt afgewezen. (2)

Kerry vs. Netanyahu, Palestijnen vs. Joden (en christenen)

De Israëlische premier Netanyahu had geen goed woord over voor de toespraak van minister Kerry, waarin hij het besluit van de VS om de resolutie te laten passeren verdedigde. ‘Bijna een uur lang had Kerry het op obsessieve wijze over de nederzettingen, en raakte hij vrijwel nooit de kern van het conflict aan: het Palestijnse verzet tegen een Joodse staat, binnen wat voor grenzen dan ook.’

Vooral Kerry’s opmerking dat Israël ‘niet tegelijkertijd Joods èn democratisch kan zijn’, viel in zowel Israël als Amerika volledig in verkeerde aarde. Het is Israël dat plek biedt aan anderhalf miljoen Arabieren, die daar dezelfde rechten als alle anderen hebben. En het zijn de Palestijnen die hun toekomstige staat volledig Judenrein willen hebben, en daar ook nog eens de steun van het grootste deel van de internationale gemeenschap voor krijgen. (3)

Bovendien hebben de Palestijnen ook nog eens het grootste deel van de christenen in hun midden weggezuiverd, wat hen een ‘trotse’ 24e plek in de (Open Doors) lijst van landen met de ergste christenvervolgingen heeft opgeleverd.

David D. Letterman

(1) Breitbart
(2) Breitbart
(3) Breitbart
(4) Ynet News
(5) Xandernieuws