• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Iedere 6 minuten 1 vermoord: Christenen opnieuw meest vervolgde gelovigen ter wereld

Paus: ‘Nog nooit zoveel christelijke martelaren als nu’ – Vaticaan overweegt christelijke slachtoffers van ISIS heilig te verklaren

2016-12-29-15-40-18-syrische-christenen-kinderen-01b

Polen geeft prioriteit aan het opvangen van christelijke vluchtelingen, en wordt daarvoor door het politiek-correcte islamiserende West Europese establishment verkettert.

Het afgelopen jaar waren christenen opnieuw de meest vervolgde gelovigen ter wereld, zo constateerde de directeur van het Centre for Studies on New Religions (Cesnur). In 2016 werden ongeveer 90.000 christenen –1 in de 6 minuten- vermoord vanwege hun geloof in het evangelie van Jezus Christus. Naar schatting een half miljard christenen kunnen niet in volledige vrijheid hun geloof belijden. Paus Franciscus verklaarde onlangs dat er in de hele geschiedenis nog nooit zoveel christelijke martelaren zijn geweest.

Cesnur directeur Massimo Introvigne wees onder andere op statistieken van het Centre for the Study of Global Christianity, waaruit blijkt dat 70% van alle vermoorde christenen stierven in de vele stammenconflicten in Afrika. Deze doden zijn meegerekend omdat christenen zich heel vaak niet durven of willen verdedigen, omdat ze op grond van Bijbelteksten denken dat God dit verbiedt, of dat God hen toch wel zal beschermen als Hij dat wil.

De andere 30%, zo’n 27.000 in getal, verloren hun leven bij terreuraanslagen, vervolging door (meest islamitische) overheden, en de vernietiging van christelijke dorpen (door o.a. ISIS). Vorig jaar werd het aantal vermoorde christenen iets hoger, op ongeveer 105.000, gesteld. De top 50 van landen met de ergste christenvervolgingen bestaat voornamelijk uit moslimlanden –in de top 20 de nummers 2 t/m 16, 18 en 19-, aangevuld met enkele ultralinkse dictaturen zoals Noord Korea (1e plek), Vietnam en Myanmar. (4)

Paus: ‘Meer christelijke martelaren dan ooit’

Paus Franciscus verklaarde afgelopen maandag in zijn toespraak op het Sint Pietersplein dat er nu meer christelijke martelaren zijn dan in de begintijd van het christendom (2), toen veel gelovigen in Romeinse arena’s voor de leeuwen werden gegooid of werden gekruisigd of onthoofd. Het Vaticaan zou zelfs overwegen om individuele christelijke slachtoffers van ISIS heilig te verklaren.

In maart wees de Chaldeese bisschop van Aleppo erop dat de christelijke bevolking in Syrië tijdens de vijf jaar durende burgeroorlog is gereduceerd van 1,5 miljoen naar ongeveer een half miljoen. In gebieden die werden veroverd door ISIS kregen christenen de keus tussen het betalen van de onderdanigheidsbelasting, bekering tot islam, of de dood door het zwaard. Veel christenen die vluchtten daarom naar gebieden die door het leger van president Assad worden gecontroleerd, omdat ze daar wel veilig zijn voor de diverse moslim terreurgroepen.

Vooral dankzij Rusland kon Aleppo worden bevrijd, waardoor de christenen er voor het eerst in jaren weer veilig kerstmis konden vieren. In het Westen wordt de herovering van de bezette stad op de islamistische rebellen echter een ‘val’ genoemd, waarmee opnieuw wordt onderstreept waar de ware loyaliteiten van de Europese en Amerikaanse regeringen liggen.

Christenvervolgingen hebben ook Europa bereikt

De eerste tekenen van christenvervolgingen hebben ook het eens veilige en vrije Europa bereikt. Een groot deel van de christelijke vluchtelingen worden in Europese AZC’s soms nog erger vervolgd door moslims dan in hun thuislanden. Doorgaans wordt hier door de autoriteiten niets tegen ondernomen, of worden niet de islamitische daders, maar hun christelijke slachtoffers gestraft door hen uit te zetten. Polen is de uitzondering op de regel, en geeft prioriteit aan het opvangen van christelijke vluchtelingen, waar het land in West Europa voor verketterd wordt.

Autochtone christenen in onder andere Duitsland, Zweden en Frankrijk hebben kerkdiensten –waaronder doop- en huwelijksdiensten- verstoord zien worden door agressieve moslims. Een Franse priester werd onthoofd, en in Duitsland en Frankrijk zijn al grote aantallen christelijke kruizen en beeldjes langs straten en wegen vernield. Kerstmis, één van de symbolen van het christendom, is op tal van plaatsen aangevallen, waarvan de recente aanslag op een kerstmarkt in Berlijn de meest schokkende was.

De gevestigde orde in Europa blijft echter pal achter de opkomst van islam en de islamisering van onze landen staan, en doet hard mee met het ‘ontkerstenen’ van onze samenleving. Zo deed bijvoorbeeld de NPO tijdens het jaarlijkse kerstspotje het woord ‘kerst’ in de ban, zetten enkele basisscholen in Duitsland geen kerstboom meer op omdat dat ‘kwetsend’ voor moslimkinderen zou zijn, en besloot de Belgische gemeente Holsbeek de traditionele kerststal niet meer op te zetten, omdat die ‘aanstootgevend’ zou zijn (3).

Naar onze inschatting is dit alles nog slechts het prille begin. Als er geen halt toe wordt geroepen aan de massaal immigratie en islamisering, dan zullen –net als in bijna alle landen waar moslims 10%-20% of meer van de bevolking gaan uitmaken- ook hier de vervolgingen van christenen en andere minderheidsgroepen almaar erger worden. En net als nu al het geval is lijken ze daar de steeds explicieter wordende steun van ‘progressief ‘ en ‘links’ voor te krijgen.

David D. Letterman

(1) Breitbart
(2) Religion News
(3) RTL Nieuws
(4) Open Doors
(5) Xandernieuws