• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Franse regering gaat pro-life anti-abortus informatie op internet strafbaar stellen

Overheidswebsite promoot abortus onder kopje ‘Ik had een abortus en voel me goed! Bedankt!’

2016-12-01-14-55-01-abortus-wet-frankrijk

Volgens de Franse overheid is het ‘misleidend, inaccuraat en tendentieus’ te beweren dat bij een abortus een in ontwikkeling zijnde ongeboren baby wordt vermoord.

Het Franse parlement debatteert en stemt vandaag over een voorstel van de socialistische regering om het verspreiden van pro-life / anti-abortus informatie op het internet strafbaar te stellen. Volgens de regering oefenen pro-lifers ongewenste ‘psychologische en morele druk’ uit op zwangere vrouwen om hun ongeboren baby niet te laten aborteren. Indien het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal op het verspreiden van anti-abortus informatie via internet 2 jaar gevangenisstraf en een boete van € 30.000,- komen te staan.

De minister van Gezinnen (!) Laurence Rossignol is een grote voorstander van de wet, omdat die de ‘verspreiding van inaccurate of tendentieuze informatie’ over abortussen tegen zou gaan. Critici vinden echter dat deze omschrijvingen ‘vaag en gevaarlijk’ zijn. In Frankrijk worden jaarlijks zo’n 210.000 abortussen gepleegd, waarvan ruim 13.000 bij tienermeisjes tussen de 15 en 17 jaar oud.

Pro-life anti-abortus informatie op internet een misdrijf

‘Ze zouden nauwelijks vager kunnen zijn,’ gaf Gregor Puppinck, directeur van het European Centre for Law and Justice (ECLJ), dat tegen het wetsvoorstel is, als commentaar. ‘Het is moeilijk voor te stellen hoe enkel het raadplegen van een website met informatie de abortuspraktijken of de informatie hierover zou belemmeren. Dit vage misdrijf kan op de meest uiteenlopende manieren worden geïnterpreteerd.’

Volgens het ECLJ is het wetsvoorstel daarom een duidelijke schending van een uitspraak van de Franse Constitutionele Raad dat misdrijven in wetten ‘precies en duidelijk genoeg’ moeten worden omschreven, om ‘arbitraire besluiten’ te voorkomen.

Online getuigenissen van vrouwen die spijt hebben niet meer gewenst

In 1993 nam Frankrijk een wet aan waarmee het verboden werd om de toegang tot abortusklinieken te verhinderen. Later werd deze wet uitgebreid met het verbod op het ‘uitoefenen van morele en psychologische’ druk op zwangere vrouwen om geen abortus te laten plegen door bijvoorbeeld het uitdelen van folders. In 2012 besloot de regering van de socialistische president Francois Hollande om abortussen voortaan 100% te vergoeden, omdat 1 op de 5 zwangere vrouwen zich anders geremd zouden voelen door de kosten.

Door de nieuwe wet zullen vooral websites zoals IVG.net worden getroffen, waarop informatie is te vinden over de wetenschappelijk aangetoonde medische en psychologische gevaren van het laten plegen van een abortus. Ook biedt IVG praktische hulp en counseling aan. IVG.net heeft meer dan 1000 getuigenissen van vrouwen die schrijven spijt te hebben en op allerlei manieren te moeten lijden na hun abortus.

‘Ik had een abortus en voel me goed! Bedankt!’

Het Franse ministerie van Sociale Zaken en Gezondheid waarschuwt op zijn officiële (pro-) abortus website dat sites zoals van IVG geen neutrale info zouden geven, ‘maar worden gerund door anti-abortus activisten’. Tegen de meer dan 1000 getuigenissen op de site van IVG plaatst de overheid slechts 67 reacties van vrouwen onder het kopje ‘Ik had een abortus en voel me goed! Bedankt!’

Een katholieke aartsbisschop noemt de nieuwe maatregelen ‘een zeer ernstige aanval op de principes van de democratie’. Het is het zoveelste signaal dat de linkse en ‘progressieve’ gevestigde orde in Europa stap voor stap bezig is om alle rechtse en conservatieve stemmen en meningen in de ban te doen en te criminaliseren.

David D. Letterman

(1) CNS News
(2) Xandernieuws