• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

‘Obama wil nog voor aftreden oprichting Palestijnse staat forceren’

Teken petitie tegen antisemitisch besluit UNESCO om Joodse historie Jeruzalem te ontkennen en Tempelberg aan islam te geven

2016-11-02-13-56-22-abbas-obama-04b

Gaat Obama op de valreep Abbas alsnog zijn zin geven door akkoord te gaan met de oprichting van een tweede Judenreine Palestijnse terreurstaat?

In Israël is de nodige onrust ontstaan nadat de Wall Street Journal in een opiniërend artikel  plaatste waarin werd gesteld dat president Obama nog voor zijn aftreden zijn jammerlijk mislukte Midden Oosten beleid wil ‘goedmaken’ door de oprichting van een Palestijnse staat te forceren en dwingend aan de Joodse staat op te leggen.

De regering in Jeruzalem is bezorgd dat Obama zal afzien van een veto tegen het Franse ‘vredes’initiatief, dat vooral aan Israël dwingende maatregelen wil opleggen om Judea en Samaria op te geven voor de oprichting van een tweede Palestijnse islamistische terreurstaat.

Steunt Obama een Judenrein Palestina?

Obama zou kunnen besluiten om mensen en bedrijven die zaken doen met de Joodse nederzettingen in dit Bijbelse hartland te treffen met sancties, omdat hij net als de Palestijnse president Abbas vindt dat deze Joodse plaatsen de creatie van ‘Palestina’ tegenhouden. Abbas eist al jaren een compleet ‘Judenreine’ moslimstaat en de totale ontmanteling van alle Joodse plaatsen op de Westelijke Jordaanoever.

Jonathan Schanzer, vicepresident van de Foundation for the Defense of Democracies, verklaarde dat het accepteren van een VN-resolutie waarin de Joodse nederzettingen worden veroordeeld de meest waarschijnlijke eerste stap van Obama zal zijn. De scheidende president zou tevens een tweede resolutie kunnen indienen waarin de VS letterlijk oproept tot erkenning van een Palestijnse staat. Zo’n drastisch besluit zal voor veel oproer zorgen in het Congres, waar bij beide partijen nog altijd brede steun bestaat voor Israël.

Mogelijk dwingend opleggen van conceptverdrag aan Israël

De meest verregaande, voor Israël schadelijkste stap zou echter het via de VN Veiligheidsraad dwingend opleggen van een conceptverdrag aan Israël zijn. Het Franse ‘vredes’initiatief staat nog steeds op de rol, en de regering Obama kan besluiten om dit plan niet met een veto te treffen zodra het tot een stemming komt. Obama kan ook op het laatste moment met een eigen initiatief komen. (1)

Media hebben het al over een mogelijke ‘November Surprise’ die Obama voor Israël in petto heeft. Waarnemers zeggen dat de internationale anti-Israël ‘BDS’ beweging, in Nederland aangevoerd door CDA coryfee Dries van Agt, hierdoor een flinke boost zal krijgen. Indien Israël de opgelegde stappen vervolgens niet accepteert, zou het de hele wereld tegen zich kunnen krijgen.

Teken petitie tegen UNESCO besluit om Tempelberg aan islam te geven

Het recente besluit van de door het moslimblok beheerste UNESCO om de Tempelberg uitsluitend aan de islam toe te wijzen was dan ook koren op de molen voor de Palestijnen, die Jeruzalem als hun hoofdstad eisen. Hier kunt een petitie ondertekenen waarin wordt geprotesteerd tegen dit besluit, en wordt geëist dat de duizenden jaren oude historische band van het Joodse volk met de Tempelberg wordt erkend. (4)

De Israëlische premier Benyamin Netanyahu wees de op bezoek zijnde Italiaanse president Sergio Mattarella er nog eens op dat de Palestijnen nooit een Joodse staat zullen accepteren, ‘omdat ze ook Tel Aviv, Jaffa, Haifa en Akko als nederzettingen zien… Het conflict ging en gaat over de Joodse staat, en tenzij ze stoppen met proberen de Joodse staat op allerlei mogelijke manieren te vernietigen, zal vrede heel moeilijk te realiseren zijn.’ (3)

David D. Letterman

(1) Ynet News
(2) Arutz 7
(3) Jerusalem Post
(4) ILTV / Petitie
(5) Xandernieuws