• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Vriend en vijand: Trump verpletterde Hillary in tweede debat

Moderators opnieuw duidelijk op de hand van Hillary – Stemming onder zwevende kiezers: ‘Trump hoort niet bij establishment, en daarom stemmen wij op hem’

2016-10-10-14-39-06-trump-clinton-2e-debat-obama-vlieg-01a

Tijdens het debat landde er een vlieg op Hillary’s voorhoofd. Dat deed sommigen onmiddellijk terugdenken aan de vlieg die enkele jaren geleden prominent op Barack Obama’s gezicht ging zitten. (3)

‘Ik heb een fout gemaakt toen ik Trump afschreef. Na gesprekken met kiezers vanavond is hij terug in de race.’ ‘Jammer genoeg is ‘Dump Trump’  nu waarschijnlijk voorbij.’ ‘Donald Trump won dit debat,  niet overweldigend, maar duidelijk genoeg dat hij in de strijd blijft. De ‘lewd’ tape begint te vervagen’ waren enkele van de meest gematigde commentaren, van onder andere Trumps vijanden, op het tweede verkiezingsdebat gisterenavond. Trump slaagde erin om Hillary de hele avond in het defensief te dringen. Oud burgemeester van New York Rudy Giuliani verwoordde de indruk van veel Amerikanen dat ‘dit één van de grootste knockouts is geweest die ik ooit in een presidentieel debat heb gezien. Ik geloof niet dat een kandidaat ooit de ander zo gedomineerd heeft.’ (2)

Giuliani voegde er nog aan toe dat hij in het verleden heeft gegolfd met Bill Clinton, en dat die nog veel ergere dingen over vrouwen tegen hem zei dan Trump op de zogenaamde ‘lewd’ tape van zo’n 11 jaar geleden.

Trumps campagnemanager Kellyanne Conway wees er in een interview met MSNBC op dat van een aantal anti-Trump senatoren bekend is dat zij –in tegenstelling tot Trump- vrouwen actief seksueel hebben lastig gevallen en aangerand. Interviewer Matthews ontkende dat niet. Conway: ‘Privé is Trump een gentleman. Ik heb nog nooit ook maar iets ervaren wat ik bij dat soort Congresleden heb meegemaakt.’

Trump: Speciale aanklager voor Hillary als ik president ben

Democraten waren boos omdat Trump Hillary –die al na 20 minuten van vermoeidheid moest gaan zitten (4)- voortdurend aanviel en in het defensief drong, iets waar ze deze keer maar moeilijk mee leek te kunnen omgaan. Vooral Trumps ‘belofte’ dat hij als president onmiddellijk een speciale aanklager zal aanstellen om Hillary’s schandalen te onderzoeken, waarna ze ‘in de gevangenis zal belanden’, schoot bij haar supporters in het verkeerde keelgat. Trump zegt dit overigens al maanden tijdens zijn campagnebijeenkomsten in het land (7).

Ook deze moderators duidelijk op de hand van Clinton

Republikeinen waren met name geïrriteerd vanwege het feit dat ook de moderators van dit tweede debat overduidelijk op de hand van Hillary waren, en Trump twee keer zo vaak interrumpeerden en hem voortdurend aanvielen op zijn standpunten, iets wat ze nauwelijks bij Hillary deden (6). Een van de moderatoren was Anderson Cooper van CNN, dat niet voor niets de sarcastische bijnaam ‘Clinton News Network’ heeft gekregen, omdat de zender al maanden vrijwel uitsluitend pro-Hillary propaganda verspreidt, en enkel negatief over Trump bericht.

Ook nu werden er geen vragen toegelaten over voor Hillary’s schadelijke kwesties, zoals haar immigratiebeleid. Zo wil ze miljoenen illegalen amnestie verlenen en de grenzen openzetten voor ‘Syrische vluchtelingen’.

Voor het beruchte emailschandaal –Hillary beweerde ‘per ongeluk’ 33.000 emails te hebben gewist nadat ze was gedagvaard- weigerde ze excuses aan te bieden. Dat schandaal ettert almaar door, omdat afgelopen week bleek dat ook de FBI enkele bewijsstukken gaat vernietigen of dit zelfs al heeft gedaan (5), zodat Hillary daar niet op kan worden aangevallen als het ooit toch tot een rechtszaak komt.

Trump gebruikt eigen geld, Hillary in (en uit) de tas van Wall Street

Trump vroeg zich hardop af hoe het Hillary is gelukt om na haar aftreden als minister van BuZa miljoenen dollars te verdienen, en waarom ze haar eigen geld niet gebruikt voor haar campagne, maar zich (vooral door Wall Street) laat financieren. De Republikeinse kandidaat wees er fijntjes op dat hij in tegenstelling tot Clinton amper gesponsord wordt, en daarom niet gebonden is aan de vele ‘special interests’ lobbygroepen in Washington.

Dat is iets waar globalisten zich over de hele wereld grote zorgen over maken: een Amerikaanse president die een onafhankelijke koers kan varen, omdat hij niet ‘gekocht’ kan worden. Het IMF en de Wereldbank vrezen openlijk voor ‘president Trump’, omdat hij anders dan Hillary geen banden heeft met de megabanken en grote financiële spelers op Wall Street. Uit recente WikiLeaks transcripten bleek juist dat Hillary als twee handen op één buik met hen is. (8)

Hillary wil liberale hoge rechter, Trump conservatieve

In commentaren werd met name de christelijke kiezer erop gewezen dat Hillary –zogenaamd een ‘christen’- een liberale rechter tot het Hooggerechtshof wil benoemen, maar Trump juist een conservatieve. Als Hillary president wordt, ontstaat er daarom een linkse en dus ‘anti-christelijke’ meerderheid in het Hooggerechtshof.

Hillary ‘creëerde ISIS’, is ‘niet in oorlog met islam’, maar wil wel oorlog met Rusland

Ook Syrië kwam ter sprake. Trump verweet Hillary dat ze als minister onder Obama het ontstaan van ISIS mogelijk heeft gemaakt. ‘Gefeliciteerd, geweldig gedaan,’ beet hij haar toe. Clinton had daar geen antwoord op, mogelijk omdat ze net had onderstreept dat ‘Amerika niet in oorlog is met islam.’ Voor Syrië pleitte ze opnieuw voor een no-flyzone, die volgens de meeste analisten tot een directe militaire confrontatie met Rusland zal leiden.

‘Trump hoort niet bij establishment, en daarom stemmen wij op hem’

De door het Witte Huis gecontroleerde grote media zoals CNN zullen Hillary wel weer als winnaar uitroepen van het debat. De stemming in de VS is echter totaal omgekeerd. Zowel vriend als vijand is erover verbaasd dat Trump zich zo heeft weten terug te vechten, en de vorige week nog dodelijk geachte ‘lewd’ tape nu al achter zich heeft weten te laten.

‘Dit gaat verder dan Trump,’ twitterde iemand die zich tot een zwevende kiezer rekent. ‘Wij staan nog steeds achter Trump omdat wij tegen het establishment zijn.’ En zo lijken veel Amerikanen er over te denken: Trump is niet perfect, komt soms lomp uit de hoek, maar hij blijft een verademing vergeleken met Hillary en al die andere kandidaten en presidenten die overduidelijk enkel de belangen van de financiële en politieke elite dienen of gediend hebben. Daarom maakt Trump nog steeds een goede kans om in november te winnen – althans, als de verkiezingen niet via stembusfraude of een opzettelijk gecreëerde (inter)nationale crisis van hem gestolen worden.

Tijdens het debat voorspelde Hillary het al: als Trump wordt gekozen, dan is dat omdat de Russen de stemcomputers hebben gehackt. Daarmee speelde ze de bal terug voor wat de gevestigde orde zélf wil doen om koste wat het kost háár in het Witte Huis te krijgen.

David D. Letterman

(1) Breitbart
(2) Breitbart
(3) Infowars
(4) Infowars
(5) Infowars
(6) Infowars
(7) Infowars
(8) Deutsche Wirtschafts Nachrichten