• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Oorlogsdreiging: Rusland haalt in buitenland studerende kinderen naar huis

Toch kern van waarheid? Russia Today besteedt aandacht aan overgeschilderde Amerikaanse F-18’s – Wordt er een MH-17 achtige ‘false flag’ aanval op een passagierstoestel boven Syrië voorbereid?

2016-10-12-15-09-47-amerikaanse-f18-in-russische-kleuren-02

Standaard trainingsmethode: ja, maar desondanks zijn er aanwijzingen dat er toch meer aan de hand zou kunnen zijn met deze in Russische kleuren overgeschilderde F-18’s.

Als in Europa de zaken steeds ernstiger worden, ‘moet je liegen’, aldus de berucht geworden uitspraak van EU-Commissiepresident Jean ‘Fraude’ Juncker. Daarentegen denken de Russen als eerste aan hun kinderen. Russische officials, overheidsmedewerkers en andere werknemers met studerende kinderen in het buitenland hebben het dringende advies gekregen om hen onmiddellijk naar huis te halen, ook al betekent dit dat ze hun studie moeten afbreken. Ondertussen zegde president Putin een gepland gesprek met de Franse president Hollande over Syrië af. Beide ontwikkelingen tonen aan dat de Russen zich bloedserieus voorbereiden op een door het Westen uitgelokte militaire confrontatie, die de Derde Wereldoorlog in gang zou kunnen zetten.

De ‘aanbeveling’ geldt alle Russische politici en medewerkers, zowel hoger als lager geplaatst personeel, ook bij publieke bedrijven. Tevens moeten ook de eventueel in het buitenland levende Russische ouders van deze officials terug naar het moederland worden gehaald. Een bron meldt dat iedereen die weigert mee te werken zijn carrière in gevaar zal zien komen. Daar zouden in de afgelopen maanden al enkele gevallen van geweest zijn.

‘Voorbereidingen op mogelijke grote oorlog’

Volgens sommigen is Moskou tot dit tamelijk drastische besluit gekomen omdat men zich zorgen maakt over de indoctrinatie van de kinderen met de voortdurende anti-Russische propaganda in het Westen. Politiek analist Stanislav Belkovsky stelt dat het ook goed mogelijk is ‘dat deze maatregelen bedoeld zijn als voorbereiding van de elite op een eventuele grote oorlog’.

Belkovsky zegt dat de door de Westerse sancties veroorzaakte wrijving tussen president Putin en de Russische oligarchie door de maatregel verder zal toenemen, omdat na ‘een begrijpelijk verbod op het houden van ‘assets’ in het Westen’ een verbod op het gebruik maken van onderwijsinstellingen en medische voorzieningen in het buitenland veel meer weerstand zal oproepen.

De Russische president heeft tevens een op 19 oktober in Parijs gepland gesprek met de Franse president Hollande over Syrië afgezegd. De officieel opgegeven reden is nietszeggend, maar de achterliggende boodschap behoeft voor de goede verstaander geen uitleg. (2)

Is Putin dichtbij zijn gevreesde ‘point of no return’?

Wat de redenen van Putin ook mogen zijn, de maatregelen onderstrepen de ernst van de diplomatieke crisis tussen het Westen en Rusland (1). Het Westen probeert Rusland al jaren te isoleren, wat reeds grote schade heeft toegebracht aan de Europese –maar amper aan de Amerikaanse- exportindustrie. Nu de Russen zover zijn dat ze zichzélf beginnen te isoleren, moet worden gevreesd dat Putin dichtbij het moment is waarop hij denkt dat de door het Westen uitgelokte oorlog onvermijdelijk is. En zoals we al vaker hebben aangehaald, is hij dan niet de man om de eerste klap af te wachten, maar juist uit te delen – en wel zo hard mogelijk.

Toch kern van waarheid in ‘false flag’ met overgeschilderde F-18’s?

Dat die door het Westen veroorzaakte ‘false flag’ provocatie mogelijk met in Russische kleuren overgeschilderde Amerikaanse F-18’s zou kunnen plaatsvinden, berichtten we afgelopen zondag. Dat artikel moesten we rectificeren, omdat enkele lezers er terecht op wezen dat dit overschilderen een normale praktijk is die wordt gebruikt tijdens luchtmachtoefeningen.

Desondanks besteedden enkele Russische media, waaronder het grote Russia Today, aandacht aan de overgeschilderde Amerikaanse jachtvliegtuigen. De bij het artikel geplaatste foto’s waren niet gefotoshopt, maar afkomstig van de Canadese journalist Christian Borys (werkend voor o.a. The Guardian, The Daily Beast, Global Television, Al-Jazeera), die erbij schreef dat het hier weliswaar om ‘een standaard training’ ging, maar het gezien de zeer gespannen situatie in met name Syrië ‘desondanks interessant’ nieuws is.

‘Het is bekend dat de VS en andere legers ‘agressor squadrons’ gebruiken, die in oorlogsoefeningen als de tegenpartij fungeren,’ aldus Russia Today. Dat zou gedaan worden om deze oefeningen zo realistisch mogelijk te maken. Tegelijk haalt de doorgaans gematigd berichtende site diverse internationale Twitter reacties aan, die inderdaad een mogelijke Amerikaanse ‘false flag’ verwachten. (3)

MH-17 achtige aanslag in voorbereiding boven Syrië?

In dit verband stuurde een lezer ons een link naar de serieuze blog ‘The Saker’, dat als ondertitel ‘Stop de oorlog van het Imperium tegen Rusland’ draagt. Op 9 oktober toonden enkele bekende flight-track sites (waarop u ‘live’ de route van bijna alle vliegtuigen kunt volgen) dat een toestel van het Oekraïense Mediterranean Airlines (code UF781) van Kiev naar de Jordaanse hoofdstad Amman plotseling van zijn route afweek, en niet via het veilige Israël, maar met een grote bocht via Syrië naar Jordanië vloog. Het toestel nam later dezelfde gevaarlijke route terug:

2016-10-12-15-10-14-oekraiens-vliegtuig-boven-syrie-gestuurd-02

Deze gang van zaken doet sterken denken aan vlucht MH-17, die plotseling van de Oekraïense verkeersleiding van zijn koers moest afwijken, en ogenschijnlijk heel bewust boven oorlogsgebied werd gestuurd. Zoals bekend werd de Boeing 777 uit Amsterdam, met 298 passagiers aan boord, vervolgens neergeschoten. Bijna al het bewijsmateriaal wijst naar Oekraïne als schuldige, maar het Westen besloot van meet af aan dat de Russen de schuld moesten krijgen.

Nu de door het Westen gesteunde islamitische terreurgroepen in Syrië MANPADS hebben gekregen –vanaf de schouder afgevuurde luchtdoelraketten’, bedoeld om Syrische en Russische vliegtuigen neer te halen- ‘is het vliegen boven een Syrische oorlogszone misschien niet zo’n slim idee,’ merkt The Saker op.

Russische AWACS-toestellen boven VS?

Op dezelfde dag twitterde een flight-tracker uit Israël een screenshot waarop boven de VS minstens 4 tamelijk dicht bij elkaar vliegende toestellen te zien zijn, waarvan er twee een zeer ongewone code hebben: AZAZ909. Die code behoort toe aan Russische AWACS (radar) toestellen. Beide toestellen hadden ook nog eens hetzelfde registratienummer, wat alleen mogelijk is als de identificatiesignalen van de toestellen bewust werden vervalst:

2016-10-12-15-10-39-russische-awacs-boven-vs-vals-signaal-02

Rekening houdend met de Russische S-300 en S-400 luchtafweersystemen in Syrië, die vanaf vorige week zonder waarschuwing vooraf op ieder vreemd toestel zullen schieten, komt The Saker tot de volgende mogelijke ontwikkelingen:

* Het overschilderen van de Amerikaanse F-18’s was géén ‘reguliere training’;
* Oekraïne stuurt een passagiersvliegtuig (opnieuw) boven een oorlogszone, die wordt neergehaald door een Amerikaanse jager in Russische kleuren, zodat Rusland de schuld kan worden gegeven;
* Variant: de Amerikanen schieten een Oekraïens vliegtuig neer boven gebied dat door het Westerse moslim terreurleger (ISIS, Al-Nusra/Al-Qaeda) wordt gecontroleerd, en zeggen dat een Russische S-300 raket de dader was. Op door de Amerikaanse terroristen gecontroleerd gebied is het onmogelijk het tegendeel te bewijzen, net als in Oekraïne met MH-17 het geval was;
* De afgelopen twee weken vlogen Amerikaanse verkenningsvliegtuigen dichtbij de kust van de Krim, zodat ze de exacte parameters van de Russische radarsystemen konden registreren. Dat was nodig om Amerikaanse vliegtuigen op de civiele radarsystemen op een Russische AZAZ909 te doen lijken;
* Op deze wijze kan het Westerse publiek straks opnieuw misleid worden met ‘bewijs’ dat Russische toestellen agressieve manoeuvres hebben uitgevoerd;
* Het is echter ook mogelijk dat de flight tracker valse info heeft verspreid om paniek te zaaien. Dit lijkt minder waarschijnlijk, want anders hadden de Westerse propaganda media er ongetwijfeld aandacht aan besteed.

Kunnen we na Ghouta en MH-17 binnenkort dus een nieuwe false-flag verwachten? En zal het de Westerse globalistische elite in Washington en Brussel dan toch gaan lukken om ons in een verwoestende oorlog met Rusland te storten?

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) Sputnik News
(3) Russia Today
(4) The Saker