• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

Obama besluit vandaag over militaire actie Syrië

Turkse media: We zijn feitelijk in oorlog met de Verenigde Staten – Amerikaanse marineschepen vernietigen Iraanse radarinstallaties in Jemen, Iran stuurt 34e vloot – Presidentskandidaat Groene Partij: Hillary veel gevaarlijker dan Trump, ‘dichter bij een kernoorlog dan ooit tevoren’

2016-10-14-14-28-47-uss-mason-vernietigt-radar-iran-jemen

De Amerikaanse marine vernietigde deze week Iraanse radarinstallaties in Jemen. Als antwoord stuurt Teheran de 34e vloot met het grootste Iraanse oorlogsschip.

De regering Obama zal waarschijnlijk vandaag een besluit te maken over direct militair ingrijpen in Syrië, iets dat volgens zowel Russische als Amerikaanse generaals en politici de Derde Wereldoorlog zou kunnen veroorzaken. Dat gevaar is het grootst als Obama luistert naar de ‘haviken’ om hem heen, die –zoals Hillary Clinton- voor een no-flyzone en luchtaanvallen op het Syrische leger pleiten. Hij kan echter ook kiezen voor het leveren van zware wapens aan de moslimrebellen, die deze dan tegen de Russen zullen gebruiken. Ondertussen lopen ook de spanningen met Iran en ook Turkije verder op.

We vermoeden dat Obama voor de laatste optie (of een variant daarvan) zal kiezen, en de ‘proxy oorlog’ met Rusland enkel in een hogere versnelling zet. De Russen hebben immers gedreigd een no-flyzone en luchtaanvallen met afweerraketten te zullen beantwoorden. Obama zal zo kort voor de verkiezingen het land waarschijnlijk niet als afscheidscadeau een grote oorlog met Rusland willen geven – tenzij dat onderdeel vormt van een al vaker besproken scenario om de verkiezingen in november op te schorten.

Westerse media negeren gevaar en maken enkel Trump zwart

Zorgwekkend is dat de media in zowel Amerika als Europa zich vrijwel uitsluitend concentreren op het zwart maken van Donald Trump, en niet alleen de vele malen ergere schandalen rond Hillary Clinton negeren, maar ook de buitengewoon gevaarlijke ontwikkelingen in Syrië. Mocht het toch helemaal mis gaan, dan zal de Derde Wereldoorlog voor de meeste mensen –en zeker voor de vele goedgelovige Europeanen die nog steeds denken dat het NOS journaal of NU.nl hun ‘het nieuws’ leveren, terwijl dit in realiteit pure propaganda is- letterlijk uit de lucht komen vallen.

Russen houden serieus rekening met kernoorlog

In Rusland is dat zoals onze lezers weten een heel ander verhaal. Daar werd vorige week een massale oefening gehouden op een landelijke noodsituatie, waaronder nadrukkelijk ook een kernoorlog. Zo’n 40 miljoen Russen namen daaraan deel. Politici wezen erop dat er in Moskou voldoende schuilkelders zijn om de complete bevolking van Moskou -20 miljoen- in op te vangen.

Extra gevaarlijk is het voortdurend demoniseren van Rusland en president Putin door de Westerse media en politiek. De Democratische Partij in de VS beschuldigde de Russen ervan -zonder enig bewijs daarvoor te hebben- de servers van de partij te hebben gehackt, waardoor er een groot aantal zeer belastende emails op straat kwamen te liggen. Niet dat de media daar oog voor hadden – die stortten zich gretig op een paar platte opmerkingen die Donald Trump zo’n 11 jaar geleden maakte.

Idee dat Hillary vinger aan nucleaire knop krijgt ‘huiveringwekkend’

‘Iedereen die het tweede debat tussen Hillary en Trump heeft bekeken, kreeg de intense minachting van Clinton voor Rusland te zien,’ schrijft Michael Snyder van de bekende ‘The Economic Collapse’ blog. ‘Hillary gelooft dat de Russen hard proberen haar uit het Witte Huis te houden, en zij heeft er een handje van iedere bedreiging voor haar politieke carrière heel, heel persoonlijk op te vatten. De gedachte dat zij de vinger op de nucleaire knop krijgt, is meer dan huiveringwekkend.’

Kandidaat Groene Partij: Clinton veel gevaarlijker dan Trump

Zelfs Jill Stein, presidentskandidaat namens de in Amerika kansloze Groene Partij, waarschuwde dat ‘Hillary Clinton een oorlog met Rusland wil beginnen over Syrië… We hebben 2000 kernraketten op scherp staan, en men zegt dat we dichter bij een kernoorlog zijn dan ooit tevoren. Onder Hillary Clinton zouden we dankzij haar beleid heel snel in een kernoorlog terecht kunnen komen.’ (3)

‘Ik zal ’s nachts zeker niet lekker slapen als Trump wordt gekozen, maar ook niet als het Clinton wordt… Wat kernwapens betreft is Hillary’s beleid veel beangstigender dan dat van Donald Trump, die géén oorlog met Rusland wil. Hij wil proberen samen te werken, en dat is de route die we moeten volgen om geen confrontatie en kernoorlog met Rusland te krijgen.’ (1)

Militaire confrontatie met Iran

Behalve het feit dat de Westerse-Turkse-Arabische proxy oorlog in Syrië op een totaal fiasco dreigt uit te lopen nu dagelijks steeds meer zogenaamd ‘gematigde’ rebellen met hun moderne, door de VS geleverde wapens overlopen naar Al-Nusra/Al-Qaeda, ISIS en andere islamitische terreurgroepen, dreigt het ook met Iran helemaal mis te gaan.

Nadat de door Iran aangestuurde Houthi rebellen in Jemen met hun Chinese C-802 raketten meerdere malen op Amerikaanse en Arabische marineschepen schoten –waarbij één marineschip van de Verenigde Arabische Emiraten zwaar werd beschadigd-, vernietigden de Amerikanen met onder andere kruisraketten de Iraanse radarinstallaties die bij deze raketten hoorden. Als reactie stuurt Iran zijn 34e vloot naar de wateren bij Jemen.

Onderdeel van deze vloot is het helikopterdekschip Bushehr, het grootste schip van de Iraanse marine, dat wordt begeleid door de torpedojager Alboz. Die zijn weliswaar niet opgewassen tegen de daar aanwezige Amerikaanse destroyers USS Mason en USS Nitze, en het commandoschip USS Ponce, maar het sturen van de vlooteenheid is een duidelijk signaal dat Iran bereid is het risico te nemen op een directe confrontatie. (4)

Turkse media: We zijn feitelijk in oorlog met VS

Nog een aspect waar de reguliere media amper aandacht aan besteden is de door dictator Erdogan opgehitste oorlogsstemming in Turkije. Kort na de false-flag staatsgreep in juli gaven de door Ankara gecontroleerde media de VS rechtstreeks de schuld, en riepen op tot oorlog. Nu schrijven enkele Turkse kranten, waaronder het aan de regering gelieerde Stargazete, dat Amerika en Turkije weliswaar officieel nog steeds NAVO bondgenoten zijn, maar beide landen feitelijk reeds in oorlog met elkaar zijn.

De krant Yenicag constateert dat het bondgenootschap tussen Turkije en Amerika in het Midden Oosten is beëindigd, mede omdat de Amerikanen achter de Koerden blijven staan, die zeker de laatste maanden meedogenloos worden aangevallen en gebombardeerd door het Turkse leger.

De Turken waarschuwen Amerika dat een aanval op Mosul een nieuwe massale vluchtelingenstroom op gang zal brengen, en Duitsland en Europa met nog eens honderdduizenden moslims zullen worden overspoeld.

NOG niet te laat…

Het is nog niet te laat het tij te keren, maar de tijd begint wel te dringen. Terwijl de Nederlandse media en politiek blindelings achter Hillary Clinton aanlopen, waarschuwen tal van analisten in het buitenland dat niet alleen Europa en Amerika, maar de hele wereld wel eens ten dode opgeschreven zouden kunnen zijn als zij de volgende president wordt.

Misschien zelfs de allerlaatste Amerikaanse president ooit, indien het haar inderdaad lukt om een kernoorlog met Rusland te ontketenen. Laten we daarom hopen dat het Amerikaanse volk op 8 november een ander besluit maakt, een besluit dat ons allemaal (in ieder geval voorlopig) kan redden.

David D. Letterman

(1) Infowars
(2) Zero Hedge
(3) Breitbart
(4) DEBKA
(5) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(6) Xandernieuws