• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

NAVO woedend op Spanje om mogelijk bijtanken Russische Syriëvloot

Trump: Hillary’s Syriëbeleid zal Derde Wereldoorlog veroorzaken

2016-10-26-14-46-49-dear-hillary-getroffen-syrisch-kind-kuznetsov

‘Beste Hillary. Waarom heeft u een oorlog in mijn land veroorzaakt?’ En wel een die, zodra ze president is, op de Derde Wereldoorlog kan uitlopen? Rechts: de Admiral Kuznetsov.

De hoogste NAVO baas en diverse Europese politici hebben woedend gereageerd op het voornemen van NAVO-lid Spanje om de Russische vloot die op weg is naar Syrië bij te laten tanken in Ceuta, de Spaanse enclave aan de Marokkaanse kust bij de Straat van Gibraltar. Ondertussen waarschuwt nu ook Donald Trump dat Hillary Clintons Syriëbeleid de Derde Wereldoorlog zal veroorzaken.

De vloot is ‘serious business’, aangezien deze wordt aangevoerd door het enige Russische vliegdekschip, de Admiral Kuznetsov. Sinds het einde van de Sovjet Unie is dit schip, dat tientallen vliegtuigen, helikopters en kruisraketten aan boord heeft, nog maar zelden ingezet. Ook de enorme raketkruiser Peter de Grote is onderdeel van de vlooteenheid, alsmede enkele onderzeeërs en kleinere marineschepen. Die zullen zich binnenkort voegen bij de circa 10 Russische oorlogsbodems die zich reeds in de wateren bij Syrië bevinden.

NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg beweerde gisteren dat de schepen kunnen worden ingezet ‘voor nog meer luchtaanvallen op burgers in Aleppo’. Hij voegde eraan toe dat ‘ieder land zelf moet uitmaken of deze schepen bevoorraad en bijgetankt mogen worden in de diverse havens op de route naar het oosten van de Middellandse Zee.’

‘Schandalig dat Spanje de Russen helpt’

‘Het is schandalig dat Spanje, lid van de NAVO en de EU, de Kuznetsov vloot toestaat bij te tanken en technische assistentie verleent,’ reageerde Guy Verhofstadt, oud premier van België en EU-afgevaardigde voor de Brexit onderhandelingen met Londen. ‘Vorig week tekende deze Spaanse regering nog een verklaring van de Raad van Europa waarin Rusland wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden tegen de burgers in Aleppo. Nu geeft het hulp aan een vloot die maar één doel heeft: de vernietiging van Aleppo en het bestoken van EU & NAVO strijdkrachten.’

In werkelijkheid zijn er nauwelijks nog burgers in Aleppo overgebleven. Rusland gaf de afgelopen dagen met een eenzijdige wapenstilstand zo’n 50 burgers de kans te evacueren. Alleen de door het Westen gesteunde islamitische terreurgroepen zijn het doelwit van de Russische en Syrische bombardementen. De NAVO vreest dat deze jihadstrijders van onder andere Al-Nusra/Al-Qaeda -die valselijk ‘gematigde rebellen’ worden genoemd- worden vernietigd, waardoor er van het afzetten van president Assad niets meer terecht zal komen.

De voormalige Britse minister van Defensie sir Gerald Howarth, en oud Royal Navy hoofd Lord West uitten net als Verhofstadt zware kritiek op de Spaanse regering. In Madrid wordt erop gewezen dat sinds 2011 al minstens 60 Russische marineschepen in Ceuta werden bijgetankt en bevoorraad. Desondanks lijken de Spanjaarden onder de grote diplomatieke druk terug te krabbelen, en wordt nu gezegd dat het Russische verzoek in Ceuta te mogen aanmeren ‘in overweging’ wordt genomen.

Trump: Hillary zal Derde Wereldoorlog veroorzaken

Inmiddels waarschuwt ook Donald Trump dat Hillary Clintons Syriëbeleid de Derde Wereldoorlog zal veroorzaken. Clinton is groot voorstander van het afkondigen van een no-flyzone boven Syrië, waardoor zowel Syrische als Russische vliegtuigen, die worden ingezet tegen ISIS en andere door Amerika gesteunde terreurgroepen, er niet langer zullen worden toegestaan.

In een interview met het internationale persbureau Reuters zei Trump dat het verslaan van ISIS veel belangrijker is dan proberen Assad zover te krijgen af te treden. Ook vroeg hij zich hardop af hoe Clinton denkt nog met Putin te kunnen onderhandelen nadat ze hem al zo vaak gedemoniseerd heeft en zelfs voor een nieuwe Hitler heeft uitgemaakt.

‘We zouden ons op ISIS moeten concentreren, en niet op Syrië,’ aldus Trump. ‘Als we naar Hillary Clinton luisteren, komen we in de Derde Wereldoorlog terecht. Je vecht dan niet meer alleen tegen Syrië, maar ook tegen Rusland en Iran. Rusland is een nucleair (bewapend) land.’ Trump pleitte al eerder voor samenwerking met de Russen, zodat ISIS snel en beslissend kan worden verslagen. (2)

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) Infowars
(3) Xandernieuws