• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

40 miljoen Russen oefenen deze week op kernoorlog met het Westen

Amerikaanse stafchef Defensie waarschuwt dat no-flyzone boven Syrië de Derde Wereldoorlog zal ontketenen

2016-10-04-13-32-01-generaal-dunford-waarschuwt-oorlog-met-rusland

Als de hoogste baas van de Amerikaanse strijdkrachten letterlijk waarschuwt voor de Derde Wereldoorlog met Rusland, dan is er écht iets aan de hand. In Rusland begrijpt men dat, maar in Europa doet iedereen alsof het nooit kan gebeuren – net als vlak voor WO-1 en WO-2. Inzet: de geplande concurrerende pijplijdingen waar het allemaal om gaat.

Omdat de toch al gespannen verhoudingen met het Kremlin steeds slechter worden, de NAVO almaar meer troepen, tanks en vliegtuigen naar het nieuwe Oostfront stuurt, en de Westerse-Turkse-Arabische coalitie weigert zijn militaire steun voor de islamitische terreurgroepen in Syrië op te geven, zag president Putin geen andere keus dan de in 2000 met Amerika afgesproken vernietiging van plutonium stop te zetten. Dat de agressiviteit van met name de VS in Moskou bloedserieus wordt genomen, blijkt wel uit het feit dat vanaf vandaag maar liefst 40 miljoen Russen deelnemen aan een landelijke oefening op een enorme ramp, waarin nadrukkelijk ook rekening met een kernoorlog wordt gehouden.

Naast 40 miljoen burgers zetten de Russen 200.000 man van ‘reddingsdivisies’ in, en 50.000 stuks materieel. De oefening begint vandaag en duurt tot en met 7 oktober. Het Russische ministerie van Civiele Defensie publiceerde een aantal richtlijnen, waaruit blijkt dat met tal van rampen rekening wordt gehouden, zoals ‘grote branden’, die massale evacuaties noodzakelijk maken, maar ook de noodzaak om de burgerbevolking te ‘beschermen tegen straling en chemische- en biologische substanties’ (2). Daaruit blijkt dat de Russen serieus rekening houden met een ‘full scale’ oorlog met het Westen, inclusief de mogelijke inzet van nucleaire wapens.

Stafchef waarschuwt voor Derde Wereldoorlog

Vorige week waarschuwde de Amerikaanse stafchef van de strijdkrachten generaal Joseph Dunford het het Senaatscomité voor Gewapende Diensten dat de door minister van BuZa John Kerry voorgestelde no-flyzone boven Syrië de Derde Wereldoorlog zal ontketenen. Dat gebeurde nadat de VS het staakt-het-vuren in Syrië op grove wijze schond door een bombardement op het Syrische leger uit te voeren. Het vertrouwen van de Russen in de oprechte bedoelingen van Washington zakte daarmee onder het nulpunt.

Op de vraag van senator Roger Wicker (Mississippi) of het mogelijk is om het luchtruim van Syrië te gaan controleren, ‘zodat er geen bomvaten meer kunnen worden afgeworpen,’ antwoordde generaal Dunford dat ‘dit betekent dat wij oorlog tegen Syrië en Rusland moeten voeren. Dat is een behoorlijk heftig besluit dat ik absoluut niet ga maken.’

Kliek rond Obama pleit voor militair ingrijpen

Ondanks de eerdere waarschuwingen van diverse andere generaals en admiraals, en nu van de hoogste baas van de strijdkrachten, pleit de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton al sinds oktober 2015 voor zo’n no-flyzone boven Syrië. Haar Republikeinse tegenstrever Donald Trump wil exact het tegenovergestelde, namelijk veel nauwer samenwerken met Rusland om ISIS en andere moslim terreurgroepen te vernietigen, zodat de burgeroorlog in Syrië zo snel mogelijk kan worden beëindigd.

Clinton heeft overigens zeker 50 diplomaten achter haar staan. Die stelden in juni een memo op waarin ze eisten dat de regering direct militair gaat optreden tegen de Syrische president Assad, inclusief het afdwingen van een no-flyzone. Dat plan wordt almaar serieuzer overwogen nu de Amerikaanse VN-ambassadeur Samantha Power naar een manier op zoek is om Rusland in de Veiligheidsraad buitenspel te zetten, zodat de VS zonder de benodigde resolutie militair kan ingrijpen.

Rusland waarschuwt al tijden dat het machtsvacuüm dat na de val van Assad zal ontstaan onmiddellijk zal worden opgevuld door ISIS en andere radicale islamistische groepen, waardoor het gevaar van het internationale moslimterrorisme nog groter zal worden. Dat gebeurde tenslotte ook in Libië.

Strijd gaat om pijplijdingen naar Europa

De strijd in Syrië gaat feitelijk om een gewilde pijpleiding van de Arabische oliestaten naar Turkije en Europa. Die pijpleiding moet via Syrië lopen, maar de huidige regering is bondgenoot van Rusland, en dat wil zijn dominante positie op de Europese aardgasmarkt niet kwijt. Een concurrerende geplande pijplijn vanuit Iran –bondgenoot van Assad- naar Europa moet eveneens via Syrië, maar daar zijn de Verenigde Staten, Saudi Arabië en de andere oliestaten mordicus op tegen. (1)

Hillary in het Witte Huis ergste wat wereld kan gebeuren

Wat de oefening in Rusland betreft kunnen we alleen maar hopen dat het hierbij blijft, en nooit realiteit wordt. Maar als Hillary Clinton inderdaad via allerlei vormen van stembusfraude het Witte Huis in wordt gerommeld, dan vrezen we het ergste voor de wereld. Dat Europa dan opnieuw in de vuurlinie komt te liggen en volledig in puin zal worden geschoten, behoeft geen uitleg.

David D. Letterman

(1) Zero Hedge
(2) Emercom of Russia