• Zoekmachine

  • Acceptatie Talenten bij:

    Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

Somalische migrant over Zweedse steden: ‘Het lijkt hier wel oorlog, ik wil terug’

‘Somalië inmiddels veiliger dan Zweden’ – 19 miljoen Afrikanen willen naar Europa, wat volgens hen ‘een paradijs is waar voedsel en auto’s gratis zijn’ – Hongaarse ambassadeur: Europa moet een vesting worden, alleen zo kunnen we de bevolking nog beschermen

2016-09-21-14-14-27-zweeds-meisje-aangerand-door-moslims-mohamed-dane

Smartphone opname van een meisje dat wordt aangerand door vier moslim asielzoekers, één van de vele slachtoffers van het ‘Zweedse Zomer Inferno van Seksuele Aanvallen’ (3). Rechts worden de daders gearresteerd, met op de achtergrond het huilende meisje. Inzet:Mohamed Dane.

Het wordt zorgvuldig uit ons nieuws gehouden, omdat het een beangstigende blik werpt in hoe ook onze toekomst er over mogelijk al enkele jaren uit zal zien. Een Somalische migrant die op zijn 6e naar Zweden kwam en daar al 20 jaar woont, zegt dat de situatie in veel Zweedse steden dankzij de enorme vloedgolf asielzoekers totaal uit de hand is gelopen. ‘Het lijkt hier wel oorlog, er zijn overal wapens en drugs. In Somalië is het nu veiliger dan in Zweden.’

 

Mohamed Dane is op de vlucht. Criminele moslimbendes in Göteborg bedreigen hem. Hij overweegt serieus om na 20 jaar terug te keren naar Somalië, omdat het daar volgens hem nu vreedzamer is dan in Zweden.

‘We zijn in oorlog, er zijn overal wapens en drugs’

‘Het zijn net oorlogszones,’ zei hij over de Zweedse voorsteden tegen de Noorse zender NRK, dat al diverse reportages maakte over het snel groeiende aantal islamitische ‘no go’ zones in Zweedse steden, waar de politie de controle totaal heeft verloren aan criminele bendes. ‘We zijn in oorlog,’ herhaalde hij. ‘Je weet nooit wie er neergeschoten kan worden. Schietpartijen kunnen overal losbarsten, en nu zijn er meer wapens dan ooit. De onveiligheid neemt toe, en iedereen is bang. Ik durf de waarheid te spreken, maar veel Zweden durven dat niet.’

Dame werkte als civiel medewerker bij de politie. Een groep criminelen beschuldigt hem ervan hen te hebben verraden. Nadat gewapende jongeren hem omsingelden en dreigden te vermoorden, moest hij met zijn kinderen naar een geheime locatie vluchten.

De situatie in Zweden escaleert met de dag, omdat de politie –op last van de politiek- weigert om hard in te grijpen en geweld tegen de moslimbendes te gebruiken. Veel Zweedse gezinnen die tegen de criminaliteit en het geweld in hun wijken protesteerden, moesten na ernstige bedreigingen eveneens vertrekken.

‘Somalië veiliger dan Zweden, misschien ga ik terug’

Tenzij de samenleving ingrijpt en de controle over het land weer terugneemt –wat alleen nog maar met geweld kan gebeuren-, overweegt Dame serieus om naar zijn thuisland Somalië terug te vluchten, waar het volgens hem inmiddels veiliger is dan in Zweden. ‘Misschien ga ik wel terug, dat weet ik nog niet. Maar ik wil niet langer rond moeten trekken in Zweden. Ik wil me weer veilig voelen.’

Eergisteren berichtten we dat de linkse gevestigde orde in Stockholm beslist niet van plan is om het leven voor de Zweden weer veiliger te maken. Integendeel, in een TV-campagne wordt van de bevolking geëist dat zij zich aanpassen aan de moslimmigranten, en dat ze moeten accepteren dat het ‘Nieuwe Zweden’ overheerst zal worden door de islam.

Miljoenen Afrikanen willen naar ‘paradijs Europa, met gratis voedsel en auto’s’

En niet alleen Zweden – heel Europa, inclusief Nederland. Wereldwijd zijn er namelijk 65 miljoen mensen die naar betere oorden willen vertrekken, waarvan 19 miljoen Afrikanen. Die willen allemaal hier naartoe, want ‘wij dromen van Europa, waar alles beter is, je altijd eten, schone kleren en grote auto’s krijgt. Zo zien wij Europa,’ legde de Afrikaanse migrant Bilal Kamara uit aan het bekende Duitse ARD programma ‘Hart aber Fair’.

Als de verslaggever de man uit Sierra Leone erop wijst dat Europa beslist niet dat paradijs is waar ze op hopen, antwoordt Kamara: ‘Europa kan niet erger zijn dan Afrika.’

Hongaarse ambassadeur: ‘Europa moet een vesting worden’

De Hongaarse ambassadeur in Duitsland, Peter Györkös, zegt als reactie op het programma dat er snel een Europees afweerbeleid moet komen. ‘Naar mijn mening is er geen ander alternatief dan van Europa een vesting te maken. Alleen zo kunnen we de bevolking van het continent überhaupt nog beschermen.’

Hij beseft dat hij zich hiermee in Brussel, Berlijn en de meeste andere Europese hoofdsteden niet geliefd maakt. ‘Harde woorden zijn gevaarlijk. Maar Europa zal niet in staat zijn om alle problemen van Afrika op te lossen.’ Overigens vind hij dat een groot hek om Europa plaatsen niet uitsluit dat we tegelijkertijd ook hulp kunnen bieden.

‘Geen grondrecht op een beter leven’

ARD Afrika-correspondent Shafagh Laghai denkt dat de oplossing een grote economische opleving in Afrika is. De in de maak zijnde vrijhandelsakkoorden met Europa maken dat volgens haar echter onmogelijk, omdat Afrika dan overspoeld zal worden met goedkope Europese producten, waar de lokale industrie niet tegenop zal kunnen. (2)

Europa moet er volgens haar voor zorgen dat de Afrikanen een beter leven krijgen. Peter Györkös is het niet met haar eens. ‘Er bestaat geen grondrecht op een beter leven.’ Volgens de Hongaarse ambassadeur is Europa niet in staat om de verantwoordelijkheid voor heel Afrika op zich te nemen, zeker niet nu veel economieën in Europa zelf dreigen te bezwijken onder de enorme schuldenlast, hoge werkloosheid en snel oplopende armoede.

 

Xander

(1) Infowars
(2) Krone
(3) Gatestone Institute