• Laatste nieuws

 • BREAKING NEWS 2017

 • Ik zoek Contact

 • Zoekmachine

 • Malle Piet doet mee !

 • Acceptatie Talenten bij:

  Op onderstaande locaties worden Talenten als betaalmiddel geaccepteerd:

 • Producten

 • Purmerend

 • Provincie en stad

  Friesland
 • Holland

 • Acties in steden

 • Deelnemers

 • Muziek

 • Uw bankrekening

 • Bankrekening openen ?

VS haalt kernbommen allerijl uit Turkije weg

Duitse veiligheidsdienst BND beschouwt Turkse president Erdogan als grote terreursponsor – Kernbommen VS naar Roemenië verplaatst, dichter bij Oekraïne

2016-08-19-17-01-59.incirlik 07

De NAVO luchtmachtbasis bij Incirlik.

Dat de betrekkingen tussen de militair gezien twee grootste NAVO lidstaten almaar verder verslechteren blijkt opnieuw nu de Verenigde Staten in allerijl is begonnen de op de Turkse luchtmachtbasis Incirlik opgeslagen kernbommen weg te halen. Zo’n 20 bommen zouden al in Roemenië zijn aangekomen, waar ze op Amerikaanse bases worden geplaatst. Eergisteren kwam er een rapport van de Duitse veiligheidsdienst BND in de media, waarin staat dat Turkije een ‘centraal actieplatform’ voor moslimterroristen is geworden, en de Turkse president Erdogan actief islamitische terreurorganisaties zoals Hamas en de Moslim Broederschap ondersteunt.

Washington besloot zijn kernbommen deels uit Turkije weg te halen omdat de onderhandelingen over de vrijlating van de 1500 op de nog altijd omsingelde basis gegijzelde Amerikanen na een maand op niets zijn uitgelopen. De Amerikaanse militairen werden ingezet bij bombardementen op doelen van ISIS in Syrië, dat op slechts 112 kilometer afstand ligt.

De gesprekken mislukten omdat Erdogan na zijn ‘false flag’ staatsgreep de controle over de 50 tot 70 –volgens andere bronnen mogelijk 90- kernbommen eist. De Amerikanen weigeren dit, waarop de Turken de basis afgrendelden. Het tekent het onvoorspelbare en gevaarlijke karakter van Erdogan dat hij vervolgens uit wraak de banden met Rusland aanhaalde, en zelfs van plan is om de Amerikaanse militaire toestellen op Incirlik te vervangen door Russische.

Omdat dit proces nu inderdaad begonnen is, heeft de VS in het geheim al zeker 20 tactische B61 kernbommen van de basis weggehaald en naar Roemenië overgebracht. (1) Daar bevinden ze zich dichter bij een ander crisisgebied: Oekraïne. (3)

Duitse BND: Turkije is centraal terreurplatform

Spanningen zijn er ook met Duitsland. In een ‘zeldzaam’ genoemd rapport van de veiligheidsdienst BND wordt Turkije een ‘centraal actieplatform’ voor islamitische terreurgroepen genoemd. Met name de Palestijnse Hamas –dat overigens jaarlijks een half miljard euro van de EU, en ook van Nederland, krijgt-, de Moslim Broederschap en de jihadgroepen in Syrië (niet bij name genoemd, maar zoals bekend zijn dit Al-Nusra/Al-Qaeda en ISIS) worden vanuit Ankara ondersteund.

Fractievoorzitter Katrin Göring-Eckardt van de Groenen zei dat het hiermee duidelijk is dat de vluchtelingenafspraken met Turkije zijn mislukt. CDU buitenlanddeskundige Roderich Kiesewetter vindt dat de onderhandelingen over visumvrijheid voor de Turken niet langer kunnen worden voortgezet. Het is onduidelijk of de regering Merkel alle verontrustende signalen, nu ook vanuit de eigen BND, alsnog serieus gaat nemen. (2)

Davi D. Letterman

(1) DEBKA
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(3) Infowars